Zwangerschapskans vergroten door afvallen?

2 antwoorden en 28930838x bekeken

Leetje 26-03 om 13:35

 Zz

reageer

Ezkimo 27-03 om 10:53

Ik had een BMI van 30 toen we ermee gestart zijn om zwanger te worden. Had toen cyclus van 40 dagen. Ik weet niet of die lange cyclus aan mijn overgewicht lag of aan het stoppen met de pil. Nadien cyclussen van rond de 35 dagen.

Via een voedingsexpert en raar maar waar meer eten dan ervoor ben ik afgevallen tot ik een BMI had van 29. Diezelfde ronde eisprong mooi op tijd (kwam overeen met cyclus van 30 dagen) en dus na 6 maanden proberen zwanger van ons eerste kindje !

Ik vermoed dus wel dat het afvallen mij geholpen heeft om zwanger te worden maar ik ken genoeg mensen met overgewicht die snel en zonder problemen zwanger geworden zijn zonder afvallen. Er zijn dus wel meer factoren dan enkel je gewicht die bepalen of je snel zwanger kan worden. 

En de eerste weken van de zwangerschap nog 7 kilo kwijt geraakt door misselijkheid en absoluut geen eetlust (kon geen kwaad volgens de gyn, had wat reserve ). Nu 18 weken zwanger en weeg nog altijd 6 kilo minder dan voordat ik zwanger werd. Hopen dat het zo blijft .

Leetje 28-03 om 22:15

Zz

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwangerschapskans vergroten door afvallen? ' in het Zwanger worden forum