Zwanger door het nemen van antibiotica?

8 antwoorden en 27527869x bekeken

fifi 23-07 om 15:44

Goedemiddag iedereen,
Binnen 6 maand zouden ik en mijn vriend voor ons eerste kindje willen gaan. Maar ik denk dat dit wel eens sneller kan gebeuren. 
ik zal even kort mijn verhaal doen: 
Op 30 juni ben ik de laatste keer ongesteld geworden. Veel korter en minder dan anders. Maar dit kan ik misschien nog wijten aan het goede weer? 
In diezelfde week ben ik ziek geworden en heb ik een week antibiotica moeten nemen. Nog in diezelfde week moest ik met een nieuwe pil strip beginnen. Ik ben toen (in mijn eerste week dus) mijn pil 2 dagen achter elkaar vergeten te nemen. 
Vorige week heb ik 4 dagen licht bloedverlies gehad met wat buikpijn. Je kan het zelfs niet echt bloedverlies noemen. Gewoon bij het afkuisen na het plassen een roze schijn en soms bruinig van kleur. 
Nu heb ik sinds 3 dagen een zeurende buikpijn. Alsof er een ballon in mijn onderbuik zit en soms trekt het aan de zijkanten. Mijn buik staat ook opgezwollen en mijn darmen zijn constant actief!
Verder word ik misselijk van geuren waar ik anders tegen kan. Ik ben super moe, kan op elk moment van de dag slapen. 
Binnen 5 dagen zou ik ongesteld moeten worden, maar er is een stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat het prijs is. Een gevoel dat ik niet kan omschrijven.

Kunnen dit gewoon menstruatieklachten zijn of zou er toch iets meer aan de hand zijn? 

reageer

Anoniem (Gast) 23-07 om 15:57

Wat je suggereert in de titel: zwanger door antibiotica kan natuurlijk niet. Om zwanger te worden is er toch echt sperma en een eicel nodig. 
Sowieso geeft 2x de pil vergeten een grotere kans op een mogelijke zwangerschap . Stond er nog iets op de bijsluiter over indicaties van het effect van antibiotica op anticonceptie? 

Anders gewoon over een paar dagen een test doen.

fifi 23-07 om 16:10

Natuurlijk komt dit niet enkel door de antibiotica, zover ben ik ook. Maar ik heb altijd gehoord dat als je antibiotica neemt de werking van de pil vermindert. 
Ik heb dit nagevraagd bij de dokter of ik hiermee moest opletten en ze zei van niet. Aan de andere kant ken ik enkele mensen die ook zwanger zijn geworden na een antibiotica kuur omdat ze geen extra voorbehoedsmiddelen gebruikt hebben. 

Tooby 23-07 om 16:23

Antibiotica of niet, je kan sowieso zwanger zijn, ondanks de pil.
Ik hoorde altijd wél dat de werking van de pil minder is als je antibiotica gebruikt..misschien haf jij een andere?
Het kunnen menstruatie klachten zijn, kan innesteling zijn, kan ook wat anders zijn uiteraard. Je kan een early test doen, of wachten tot je ongesteld moest worden, dan testen.
Als de pijn erger wordt, naar de huisarts ermee. Succes!

proud_mommy 23-07 om 16:25

De antibiotica verminderd idd de werking van de pil. Dus dat wil zeggen dat je gewoon zwanger kunt zijn. En je bent hem 2x vergeten dat maakt de kans nog groter.

Moedertjuh 23-07 om 22:04

De meeste antibiotica's maken de pil niet meer onbetrouwbaar. Staat in de bijsluiter of het wel zo is. Maar je kan door antibiotica wel maag en darmklachten krijgen zoals diarree. Wat de werking van de pil wel kan beinvloeden. En het feit dat je er een paar vergeten bent zal ook van invloed kunnen zijn. Ik zou gewoon al gaan testen omdat je nu niet weet wanneer en of je een eisprong had. Als deze negafief is over een paar dagen herhalen. Niemand hier kan je zeggen of je zwanger bent toch. Dat weet je alleen door te testen. 

Anoniem (Gast) 23-07 om 22:10

Je kan njet in de eerste week van je pil zwanger worden! Ook niet als je er 2 vergeet 

Tooby 23-07 om 22:17

Als je zwanger wordt door de pil heen, dan boeit het echt niet welke week dit is, want de pil werkt dan niet naar behoren voor jou.
Dus week 1 of 4, maakt echt niet uit. 

Moedertjuh 23-07 om 22:18

Anoniem nee duh. Het maakt de rest van de pilstrip onbetrouwbaar. Waardoor je dus na die week wel een eisprong kan hebben. Lees je wel eens een bijsluiter ?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger door het nemen van antibiotica?' in het Zwanger worden forum