Twijfel over tweede kindje

14 antwoorden en 27423375x bekeken

Tulp 29-07 om 10:59

Hallo dames,

Ik zou graag willen weten wie hier ervaring heeft of eventueel zijn mening met mij zou willen delen. 

Afgelopen januari ben ik beballen van een gezonde dochter, nu inmiddels alweer 7 maanden. Mijn man en ik zijn steeds wat grapjes aan het maken om voor een tweede te gaan, maar het gesprek begint eigenlijk steeds serieuzer te worden en we zijn echt aan het overwegen om weer te stoppen met anticonceptie. Het heeft 14 maanden ongeveer geduurd voordat we in verwachting waren van onze dochter, dit speelt ook mee. We zouden het leuk vinden als er niet heel veel leeftijdverschil tussen de 2 kindjes zou zitten, tuurlijk heb je hier niks over te zeggen dat weet ik  

Zijn hier mama's die hetzelfde hebben (meegemaakt), of mama's die 2 kindjes dicht op elkaar hebben zitten en hier met mij over willen praten?

Liefs! X

reageer

Moedertjuh 29-07 om 11:58

Ik denk dat dit een persoonlijke keuze is. Tussen mijn zoon en dochter zit 2 jaar en 11 maanden. Nu ben ik zwanger van mijn huidige vriend en zal er ruim 15 en 12 jaar tussen zitten hihi. En mijn stiefdochter is 8 jaar. Nu maken ze het heel bewust mee. Maar ik zeg altijd ga op je gevoel af. Als het kriebelt is het goed toch? En als het wat langer duurt heb je in ieder geval niet zo'n heel groot verschil. 

Tulp 29-07 om 12:35

Ja lastig zo'n keuze. Wat ook mee speelt is dat ik heel bang ben voor de reacties in mijn omgeving, ik ben nog maar net 22. Ze hebben altijd wel negatief commentaar en ik trek me dat heel erg aan, weet dat ik dat eigenlijk niet moet doen .. 
Mijn dochter is ook erg makkelijk en dat maakt het gevoel ook sterker.

Gefeliciteerd met je zwangerschap! X

Tina (Gast) 29-07 om 15:03

Ik zou het zeker doen wij wouden ook niet veel tijd ertussen en zijn daarom ook direct begonnen na de eerste. Zonder resultaat. We zijn al 4 jaar bezig voor de tweede dus ik zeg doen!!

Tulp 29-07 om 15:13

Oh nee Tina, wat een teleurstelling van je lichaam voelt het dan! Ik hoop voor jullie dat het snel raak is! 

Moedertjuh 29-07 om 15:23

Oh wat erg voor jullie Tina. Kan mij voorstellen dat dat heel frustrerend is. 
Je moet nooit....maar dan ook nooit gaan twijfelen omdat je bang bent wat andere vinden. Gewoon je leven inrichten zoals jullie dat willen. Je bent er oud genoeg voor. 

Anoniem (Gast) 29-07 om 17:04

Aan de andere kant. Je bent pas net bevallen. Je lichaam heeft zo een 9 maanden nodig om goed te herstellen. Het is helemaal niet raar na 14 maanden zwanger te raken. En je bent pas 22, dus zorgen over het lukt niet meer hoef je je de komende 10 jaar misschien nog helemaal niet te maken. Je kunt nu misschien weer na 14 maanden zwanger zijn maar ook na een maand al. 

Snap ook je wens wel meer kinderen te krijgen en ook er niet teveel leeftijd tussen willen hebben. Mijn kindje is ook heel makkelijk en bijna 6 maanden. Ik zou graag een 2e willen. Maar heb besloten dat volgend jaar te gaan bekijken  (mijn leeftijd speelt helaas wel mee want ik ben dichter bij de 42 dan bij de 22 :-) ). Dit ook vanwege het herstel maar ook omdat ik eerst toch even een beetje de kleine richting het eerste jaar wil en hopelijk met niet meer teveel gebroken nachten  (al slaapt ie vaak wel door) want met 2 die zo dicht op elkaar zitten lijkt het me wel heel zwaar. (Ok ik heb geen hulp).  Maar in ieder geval succes met wat jullie ook doen. Ik zou iig wel wat advies vragen aan een arts mbt een zwangerschap snel na de vorige. 

Meid22 (Gast) 29-07 om 20:03

@Anoniem vind het een beetje makkelijk om te zeggen dat ze nog alle tijd heeft, het is misschien theoretisch gezien wel zo, maar begrijp ook dat je geen mega groot leeftijdsverschil tussen de kindjes wilt ;-)
Ben zelf 23 en bijna 2 jaar bezig met ons eerste kindje, krijg ook regelmatig reacties van mensen (die weten dat we er mee bezig zijn) van jullie hebben nog alle tijd, jullie zijn nog jong etc, en dat is misschien wel zo maar dat maakt onze wens niet kleiner dan die van een wat oudere vrouw.               Helaas is bij ons gebleken dat wij nooit op de natuurlijke manier een kindje kunnen krijgen samen, niet nu en ook niet over 10 jaar dus zijn volledig afhankelijk van het ziekenhuis wat behoorlijk frustrerend is, en vooral als mensen dan dat soort opmerkingen maken, ze weten niet wat ze zeggen.
Ja we zijn nog jong, (23 &28) maar wij zijn en klaar voor ;-) gaan over 12 dagen trouwen, hebben een koophuis (met 4 slaapkamers) ,een vaste baan en spaargeld dus alles voor mekaar voor een kleintje
@Tulp als je zelf twijfelt dan zou ik nog eventjes wachten, maar laat je niet beïnvloeden door wat anderen vinden hoe lastig dat soms ook kan zijn ;-) volgens mij doe je het hartstikke goed met je kindje en als jij er klaar voor bent (en je vriend) dan gaat dat met de tweede ook vast wel helemaal goed komen  

Maria (Gast) 29-07 om 21:27

Als je je er lichamelijk en zeker ook geestelijk klaar voor voelt, je er samen klaar voor bent: wat houdt je tegen. 
Waar je misschien rekening mee kan houden met 2 kort op elkaar, afhankelijk van hoe je zwangerschap verliep: als je snel zwanger bent zal je nu in het begin (heel) veel moeten tillen omdat je baby nog niet kan lopen. Nu ligt ze waarschijnlijk nog redelijk stil, maar als ze zo begint te tijgeren, kruipen en de eerste stapjes te zetten moet je haar continu overal vandaan halen, af pakken, oppakken etc. Dat is best wel belastend (al zonder zwangerschap). 
Dat gezegd hebbende: wie zegt dat je snel zwanger bent (ik hoop het voor je!). En als dat zo is dan los jede problemen dan wel weer op. 

Doe wat je hart je in geeft!

kruimel 29-07 om 21:43

Toen ik op mijn 22e beviel van mijn eerste dochter na een medisch traject van 2 jaar om zwanger te raken zei ik meteen “ik wil er nog een, en snel!”

Wij hebben toen samen bedacht wat de minimale leeftijdsverschil we er tussen ‘wilden’ hebben en op dat moment besloten er weer voor te gaan, wederom ziekenhuis traject. Dat was toen dochter 9maanden was. En toen was het dus meteen eerste poging raak! Er zit nu 19 maanden verschil tussen mijn 2 meiden en het is druk maar leuk.. ik had het geluk dat de oudste super snel was met lopen, zelf traplopen etc, want dat is wel pittig. De zwangerschap van de 2e was ook een stuk zwaarder en ik denk dat dat te maken heeft gehad met het feit dat ik nog niet volledig ‘ontzwangerd’ was, maar hé ik heb het overleeft haha! 
Schijt aan wat de rest vind, jullie leven, jullie keuze! 
Ik ben nu zwanger van nummer 3 en als alles goed gaat, zal er tussen 2 en 3 dalijk 2,5 jaar tussen zitten (wederom ziekenhuis traject) Heeft ook wel iets, dan is de oudste naar school, de tweede al een stukje zelfstandiger..

Succes met jullie keuze, en hoplijk hoef je op een volgende zwangerschap niet zo lang te wachten!  

Tulp 29-07 om 21:46

Lieve dames wat een lieve reacties. 

@meid22 ik hoop dat het bij jullie snel raak is en ool een mooi wondertje mogen verwelkomen! Het is niet dat ik twijfel maar meer bang ben voor de reacties vanuit mijn omgeving. 

@maria, ja klopt daar heb je een punt, maar ik denk dat als het ons gegund is dat dat dan ook wel weer op z'n plek valt. En lossen we het indd tegen die tijd wel op.

jo 29-07 om 22:09

Tulp, wij hebben 2 kindjes redelijk kort achter elkaar. Ze zijn nu 22 maanden en 3 maanden oud. Ik moet zeggen dat het heel leuk is 2 wat korter op elkaar (18 maanden), maar ook wel pittig. Oudste zit nu in de nee fase en alles uitproberen. Heb wel het geluk dat de jongste echt heel makkelijk is.
Wat ik wel prettig vind is dat de oudste wel liep. Want anders word het wel zwaarder denk ik als je er 2 moet tillen.
Ik zou niet anders meer willen en wil het liefst ook wel snel een 3e er achter aan. 
Naar de leeftijd moet je niet kijken als het voor jullie goed voelt is dat toch prima. Mensen hebben toch altijd wat te klagen. Probeer dat zo veel mogelijk los te laten, ook al is dat heel lastig.

Meid22 (Gast) 29-07 om 22:56

@Tulp  dankjewel, hoop het ook echt hebben in september onze eerste ICSI  heb het idee dat we dan eindelijk wat kunnen doen (behalve wachten). Probeer me verwachtingen niet te hoog te leggen anders zal de telleurstelling alleen maar heftiger zijn en telleurstellingen hebben we al veel gehad in ons leven helaas  
Maar we gaan er het beste van maken  eerst over 12 dagen trouwen en dan 22 dagen op reis (laatste dagen van de reis start ik al met spuiten) super spannend allemaal maar heb er ook veel zin in  
Vind het altijd vervelend als mensen menen dat E zich met andere moeten bemoeien en (voor)oordelen zonder dat ze weten wat ze zeggen ;-) lekker jullie hart volgen Meis  en hoellang (hopelijk kort) het zal duren tot je zwanger bent dat  kun je helaas niet plannen ;-) (wij hadden ook graag een kindje op de bruiloft gehad en hadden 2 jaar de tijd maar helaas) maar het komt vast allemaal goed  en het voordeel is dat je dankzij je leeftijd wel sneller hersteld  succes 

Tulp 23-08 om 19:19

Dankjewel lieve dames voor jullie reacties. Wij hebben besloten om voor een tweede kindje te gaan, ik ben ook al gestopt met anti conceptie

Vanessa (Gast) 08-08 om 13:38

Ik zit in een enorme twijfel. Mijn dochter wordt in september 7 jaar, ondertussen 9 jaar samen en 1 jaar getrouwd. Ik heb lang gezworen om geen tweede meer te nemen met tegenzin van mijn partner. Nu de laatste tijd meer over aan het nadenken en paar keer over gepraat. Ik voel me er nu wel klaar voor om voor een tweede te gaan maar de twijfels blijven. Kunnen we dit aan als koppel, financieel, drukte, aanpassingen... We denken dit wel maar blijf twijfelen, dat ik er echt gek van wordt. Dochter ziet het helemaal zitten en mijn partner blijft overtuigd om voor een tweede te gaan. Ik ben bang dat ik de knoop zou doorhakken dat ik spijt zal krijgen. Ook met de eerste bevalling heb ik keizersnede gehad en was niet zo'n fijne ervaring. Misschien is het dit wel dat me tegenhoudt?
Tips en tricks zeker welkom!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Twijfel over tweede kindje' in het Zwanger worden forum