Kinderwens (even voorstellen)

18 antwoorden en 27014360x bekeken

Moon 21-08 om 15:51

Hoi!
Ik ben nieuw op dit forum en wil me daarom even voorstellen.  Ik ben 25 jaar, getrouwd, en wil graag zwanger worden van m'n 1e kindje. Ik ben 5 augustus gestopt met de pil. Mijn man en ik hebben het al lang over kinderen en hopen dat het snel gaat lukken. Ik heb na het stoppen met de pil m'n laatste onttrekkingsbloeding gehad, en vind het spannend of ik over 2 weken gewoon weer ongesteld zal worden, of dat mijn lichaam nog moet 'ontpillen'
Ik kon het niet laten om ovulatietesten te kopen, ik wil gewoon heel graag weten of ik alweer een eisprong heb of niet. Ik heb nu 4 dagen achter elkaar een knipperende smiley gezien (hoge vruchtbaarheid) maar nog geen stilstaande smiley (da's de piek). Maar misschien ben ik er ook wel te snel mee bezig, moet ik eerst eens afwachten tot m'n menstruatie op gang komt...
Herkennen jullie het dat je, wanneer je besloten hebt om te proberen zwanger te worden, je ook eigenlijk niet kan wachten tot het zover is? 
Hoe lang duurde het bij jullie voor je cyclus weer opgang was na het gebruiken van de pil?
En vinden jullie alcohol drinken als je zwanger wil worden een absolute no-go, of vinden jullie dat af en toe één wijntje wel kan?

reageer

Snowflake 21-08 om 15:57

Welkom! Hier ook 25, getrouwd en sinds vorige maand bezig voor de eerste 
Heeeeel herkenbaar dat het niet snel genoeg kan gaan. Ik zit ook al aan de ovulatie testjes 
Ik ben wel al 1,5 jaar geleden gestopt met de pil en had toen direct weer een cyclus van 28 dagen dus heb niet moeten ontpillen. 
Alcohol kan in principe geen kwaad denk ik voor NOD maar ik drink sowieso niet dus dat is al geen probleem hier! Wel probeer ik wel al wat op voeding te letten die niet mag als je zwanger bent 
Veel succes!! 

Moon 21-08 om 16:10

Hoi Snowflake,
Welke ovulatietest gebruik jij? Heb jij al een positieve test gehad?
Jij ook succes!  

Moedertjuh 21-08 om 16:22

Mijn cyclus is altijd gelijk weer op gang na het stoppen met de pil. Dit is mijn vierde zwangerschap...waarvan 1 vroege miskraam voor deze zwangerschap. Maar heb wel wat ontpillingskwaaltjes gehad. Tussendoor wat bloedverlies en misselijkheid enz
Bij mijn zoon, 15 jaar oud inmiddels was ik in ronde 3 zwanger..bij mijn dochter, 12 jaar oud in ronde 4 geloof ik. Met mijn huidige vriend ben ik in ronde 3 zwanger geraakt wat een miskraam werd en daarna gelijk weer zwanger. Ben 39 jaar dus nog vrij snel vond ik. Inmiddels 35 weken zwanger. 
Je kan trouwens gewoon alcohol nuttigen hoor als je zwanger probeert te worden. Kan echt geen kwaad. 

Moon 21-08 om 16:30

Oh dat is inderdaad steeds snel . 35 weken al! Wauw! Geniet van je zwangerschap 

Moedertjuh 21-08 om 16:22

Oh...en succes natuurlijk !

Meid22 (Gast) 21-08 om 16:25

Hee Moon,
Gezellig dat je ook op Brabbels komt mee praten  en super spannend eerste maand
Wij zijn 23 en 28, en sinds okt 2016 gestopt met de pil  natuurlijk hadden wij ook de hoop op een snelle zwangerschap, maar die bleef uit en zijn nog altijd niet zwanger.
10 augustus zijn wij getrouwd  was een super mooie dag maar hadden eigenlijk wel gehoopt op een bruidskindje maar helaas mocht dat niet zo zijn.
Eind van deze maand mag ik hormonen gaan spuiten voor onze eerste ICSI behandeling die wij in september gaan krijgen  super spannend 
Mijn menstruatie kwam overigens wel snel weer op gang na stoppen met de pil en ook zeer regelmatig hopelijk mag het bij jou ook zo gaan  
Hoop dat jullie snel in verwachting mogen raken

Moon 21-08 om 16:28

Oh ik hoop zo met jullie mee dat het die eerste ICSI behandeling meteen raak is!  

Meid22 (Gast) 21-08 om 16:42

Dankjewel Moon heel lief van je

Snowflake 21-08 om 17:02

Ik heb die van action gebruikt maar deze waren niet positief geworden bij mij... ik wist zeker dat ik mijn eisprong gehad had aan mijn temperatuur. Volgende maand eens andere testen proberen 
Meid 22 superveel succes! 

Dierends 21-08 om 18:32

Hoi Moon,

Hier iemand van 28 die binnenkort gaat trouwen (in oktober) . In juni hebben mijn vriend en ik besloten om te stoppen met de pil, zodat het hopelijk snel raak is na de bruiloft. Ze zeggen dat het bij de meeste vrouwen toch even duurt voordat je helemaal ontpild bent.
Toch ben ik me wel druk aan het maken hoor. Dit soort dingen gaan bij mij heel snel in mijn hoofd zitten!
Precies 4 weken na het stoppen met de pil (incl. de eerste week nog onttrekkingsbloed) werd ik weer ongesteld. Ik hoopte op direct een regelmatige cyclus, maar inmiddels ben ik twee dagen overtijd en heb ik de laatste paar dagen last van oud bloed bij het afvegen. Het lijkt er dus op dat ik nog niet helemaal ontpild ben, helaas. Vanochtend voor de zekerheid een test gedaan, en die was negatief.

Wat alcohol betreft. Als ik nu ongesteld ben, dan neem ik wel een glaasje. Maar vaak is dat er 1, max. 2 in de week. En ook alleen in de week dat ik ongesteld ben. In die week ben ik er in ieder geval zeker van dat er niets staat te gebeuren (sowieso geen sex ). De andere weken durf ik het niet aan, al is het maar voor mijn eigen gemoedsrust

Meid22 (Gast) 21-08 om 19:05

@Snowflake dankjewel  
@Dierends super spannend & alvast gefeliciteerd met jullie huwelijk  wij zijn 10-8-18 getrouwd en 1-10-16 gestopt met de pil.
Ben toen ook gestopt met drinken, sloeg er zelfs een beetje in door, bijv met kerst nam ik al geen bonbon waar drankvulling in zat en bij het eten van carpaccio voelde ik me al schuldig.
Maar de bloedband met het kindje wordt pas gelegd na 5 weken zwangerschap, dus in principe kan een paar glaasjes alcohol geen kwaad ;-) 
Toen we in januari te horen kregen dat ik nooit natuurlijk zwanger kon worden heb ik wel weer wat alcoholische drankjes genomen (radler,liefmans) maar hooguit 2 per week.           
Wij zijn nu op onze 22 daagse huwelijksreis en nu neem ik nog wel af en toe een alcoholische cocktail  maar kan nu ook nog niet zwanger raken, wanneer ik ga starten met spuiten 31 aug mag ik geen alcohol meer gebruiken (gaat niet samen met die medicatie) dus ga (een paar dagen daarvoor) weer stoppen en als ik zwanger ben raak ik sowieso geen druppel meer aan (was eerst ook al ruim een jaar gestopt dus is geen probleem, en cocktails zonder alcohol zijn ook super lekker en radler 0,0

Dierends 21-08 om 19:34

Gelijk heb je! Snap ik hoor, zou ik ook doen. En een of twee glaasjes heeft volgens mij nog nooit iemand kwaad gedaan. Geniet van jullie huwelijksreis!
Houd je ons na de 31e op de hoogte?

Meid22 (Gast) 21-08 om 19:58

@Dierends zo denk ik er inderdaad ook over  en ja als ik meer weet dan laat ik het zeker weten  zitten nog tot 2 september in het zonnige Lara

N.L. 21-08 om 22:24

Super leuk! Succes allemaal toekomstige mama’s!

Ik ben 23 jaar. Ik was 6-7 maanden gestopt met de pil.. heel erg mee bezig.. en dat werkte een beetje tegen naar mijn idee. In december 2017 een hele vroege miskraam gehad en 10 januari testen ik positief. Ik ben na de miskraam verhuist en er totaal niet mee bezig geweest en toen weer zwanger geraakt. 

 nu 36 weken zwanger van een meisje!

Hato 22-08 om 01:28

Hoi dames wat gezellig  ik wil ook graag meepraten  ben 27 jaar en 22 juni 2018 gestopt met de pil. Heb al een zoon van 4 jaar en bezig voor een tweede  mijn eerste 2 weken zonder de pil waren lastig mede door enorme hoofdpijn en misselijkheden (ontpillen). Maar had gelijk al een korte cyclus van 30 dagen. Mijn tweede ronde van 29 dagen. Ik zit nu in mijn menstruatie week. En als ik klaar ben begint de derde ronde. Voor de zwangeren gefeliciteerd ! En hopen dat wij ook binnen de kortste tijd een positieve test in handen krijgen 

Ess20 22-08 om 01:50

Hoi dames!
Ben sinds kort nieuw op deze forum. Ik klets ook lekker mee bij “NOD september”. Ik ben 20 jaar jong en 1.5 jaar geleden ben ik getrouwd. Mijn man en ik willen graag een wondertje en we zitten dus in onze eerste ronde. Ik heb een vrij regelmatige cyclus van 28 dagen direct na 1.5 jaar pilgebruik. Ik had gelukkig na het stoppen met de pil nergens last van. Misschien kwam dit ook doordat ik de pil maar 1.5 jaar lang gebruikte.  
Ik heb ook besloten om voorlopig (eerste paar rondes) nog geen ovulatie testen te gebruiken etc maar puur te klussen wanneer we lekker zin hebben omdat het leuk moet blijven hihi. Ben ook nog maar 20 jaar jong dus een jaartje extra wachten zou voor mij niet erg zijn. Alhoewel ik natuurlijk erg blij zou zijn als het al binnen een paar rondes zou lukken.  
Wat betreft alcohol : nooit gedronken dus daar kan ik je niks over vertrekken hahahaha. 
Ik zit nu op dag 7 (het is 00:00 geweest) van mijn cyclus. Succes dames 
Groetjes,
Ess 

D (Gast) 24-08 om 11:31

Hallo allemaal,

Ik ben 24 jaar en 3 juni gestopt met de pil na 8 jaar de pil gebruikt te hebben.
Op 5 juni had ik mijn ontrekkingsbloeding en op 13 juli was ik voor het eerst ongesteld, maar nu werd ik op 21 augustus pas weer ongesteld, dat is een cyclus van meer dan een maand. Zou dit kunnen komen omdat alles nog niet relmatig is? Wel heb ik op 31 juli, 2 en 3 augustus een ovulatietest gedaan en deze waren positief. 
Ik wil het zo graag, en ben er zoveel mee bezig. 

Liefs, 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kinderwens (even voorstellen)' in het Zwanger worden forum