twijfelen

2 antwoorden en 26115499x bekeken

Glen 14-11 om 10:30

Hoi!

Mijn vriendin is 20 jaar en ik 24 jaar we zijn bijna 2 jaar samen. ze is sedert oktober gestopt met school omdat hogeschool niet lukte en ik ben begonnen met werken in augustus. Echter is haar kinderwens nu zooooo groot dat ze niet wil gaan werken tot ze bevallen is van een kind. 
Ik zelf ben op 25 weken geboren en mijn mama had een zwangerschapsvergiftiging. Ik zelf heb ook een handicap aan mijn rug en spieren, waarvoor  ze nog geen diagnose hebben kunnen stellen.

Mijn vriendin wilt nu zo graag een kindje dat ze mij enorm hard aan het pushen is, alleszins dat gevoel krijg ik toch. 

Opzich wil ook een kindje maar ze begrijpt niet dat ik enorm veel schik heb dat we dat financieel niet aankunnen... met 1 startersloontje bachelor... 
bijkomend heb ik ook schrik dat mijn eventuele kinderen zelfde problemen hebben als ik... dit wordt onderzocht maar kan nog enkele jaren duren... die tijd wilt ze niet wachten.

Ik weet niet wat ik moet doen... haar geloven en " we kunnen het wel aan" of zeggen dat ze slimmer is als ze eerst gaat werken (ze heeft gestudeerd en wil dus nu onmiddellijk zwanger worden) voor werkervaring en centjes. 

Mvg,
G.

reageer

meid22 14-11 om 14:27

@Glen Snap heel goed dat ze graag een kindje wilt, maar vind wel dat je de keuzen er voor te gaan samen maakt ;-) denk dat je het beste je gevoel met haar kunt delen .
Denk dat het ook fijn is om samen alvast wat (financieel vermogen) op te bouwen zodat je geen zorgen hoeft te maken over geld  
Daarnaast moet je er ook niet van uit gaan dat het snel raak is, het kan natuurlijk wel maar er zijn ook heel veel stellen die er een tijdje over doen om zwanger te raken, dat is misschien wel iets om over na te denken want stel het duurt een tijdje (hoop natuurlijk voor jullie dat het snel raak is), dan zit ze wel een behoorlijke tijd thuis (de tijd tot het is “gelukt” tot na de bevalling) en zo krijgt ze ook een behoorlijk gat in haar CV (wil niet negatief over komen hoor) 
Zijn misschien wel dingetjes om in de overweging mee te nemen  
Gaan werken en evt stoppen bij (een bepaald punt van de ) zwangerschap is misschien ook een optie? 

Moedertjuh 14-11 om 14:41

Heel simpel, een kind is een hele grote stap. Dat wil je samen ! Als er 1 nog niet klaar voor is dan zal de ander nog even moeten wachten. Zeg dat je er bijv over een half jaar weer eens over nadenkt. Dan kan je leven namelijk weer heel anders zijn. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'twijfelen' in het Zwanger worden forum