Zaadonderzoek vriend

9 antwoorden en 25146932x bekeken

BabyBoo 15-01 om 11:15

Wij zijn een stel van 30 en 32 jaar, en zijn al anderhalfjaar bezig voor ons 1e kindje. Ik ben al eens eerder bij de gyneacoloog geweest. Ik heb toen een inwendige echo gehad en een onderzoek voor soa. Gelukkig was alles goed. Mijn vriend was er toen nog niet aan toe om zaadonderzoek te laten doen.
Nu een halfjaar later heb ik mijn vriend zover gekregen en hebben we vanmorgen het potje ingeleverd. Nu is het wachten op de uitslag, erg spannend! 
En omdat ik zo ongeduldig ben, ga ik ook al uit van het ergste. Hetgeen hij geproduceerd had was heel dun en doorzichtig, kan dit iets betekenen? Ziet het er bij jullie man ook zo uit?

reageer

Moedertjuh 15-01 om 11:51

Spannend hoor. Ikzelf heb er altijd wat moeite mee als een man zich niet wil laten onderzoeken....zou vanzelfsprekend moeten zijn. Wij vrouwen doen dat toch ook ? Ja dan ligt het misschien aan zijn zaad....dan weet je in ieder geval hoe of wat. Ik hoop natuurlijk dat alles goed is 
Aan de sperma zelf zie je niet hoe de kwaliteit van zn zaad is. De 1 heeft wat wittere sperma en de ander wat doorzichtiger. En het kan zelfs per zaadlozing wat varieren. 

Buuvke 15-01 om 12:24

mijn gyneacoloog wilde niet eens beginnen met mij onderzoeken als mijn man niet ook zijn sperma wilde laten controlleren! Zijn uitspraak: Een baby maak je samen, dus controleer ik jullie ook samen.
Maar heeft je vriend zich ook aan de regels gehouden? niet de dag ervoor nog geejaculeerd en niet langer als 7 dagen ervoor? Dat kan ook invloed hebben op hoe het eruit ziet.
Overigens blijf ik het een onsmakelijk prutje vinden Maar ja tis zo nuttig


BabyBoo 15-01 om 14:31

Wij hebben de regels gevolgd die we op de folder mee hadden gekregen. Daar stond op dat je 2/3 dagen van te voren geen zaadlozing mocht hebben gehad. Hier heeft mijn vriend zich aan gehouden. En verder hebben we het potje binnen een halfuur naar het ziekenhuis gebracht en warm gehouden. Ik vond het ook heel vervelend dat mijn vriend zich toen niet wilde laten testen, maar ik denk dat hij er zelf psychisch nog niet klaar voor was om dat onderzoek te ondergaan. Hij is een type die even tijd nodig heeft om aan het ''idee'' te wennen zeg maar. En misschien speelt het ook wel mee dat hij van buitenlandse komaf is, in zijn land wordt dat allemaal niet gedaan zeg maar. Gelukkig heeft hij het nu wel gedaan, en nu is het dus afwachten.

Buuvke 15-01 om 15:16

Ik had eigenlijk ook wat mannelijke trots verwacht, maar mijn Italiaan kwam er zelf al mee dat hij zich wilde laten controleren 

BabyBoo 20-01 om 12:40

De uitslag van mijn vriend zijn zaad was goed. Inhoudelijk horen we er woensdag meer over.

starz 21-01 om 20:36

Wat fijn dat het zaad van je partner goed van kwaliteit is.
Mijn partner had slechte kwaliteit, waardoor wij waren begonnen aan een vruchtbaarheids behandeling.
Uiteindelijk toch spontaan zwanger geworden. Een wonder !!!

FiFi 23-01 om 14:26

Hey BabyBoo, 
Ben ook wel benieuwd
Wij zijn nog maar 2 rondes bezig, maar mijn vriend heeft al gezegd dat als het nodig zou zijn op termijn hij zeker zijn zaad wil laten onderzoeken!

FiFi xx 

BabyBoo 26-01 om 22:31

Ja toch wel handig en geruststellend om te weten! We hebben nog bericht gehad van de huisarts hij had rond de 50 miljoen zwemmers dus meer dan genoeg haha

mama 03-07 om 22:29

Hallo allemaal, 
Wilt er iemand mss even met mij mee kijken. want deze mevrouw google lees toch andere dingen dan dat de huisarts zegt. Mijn man heeft zijn zaad uitslag binnen.. 
Aantal spermatozoa: 7 
volume: 4.0 
ph 7.2 
goed beweeglijk graad a: 7 matig beweegelijks graad b: 19 slecht beweegelijk graad c: 9 onbeweeglijk graag d: 65 
vmc basaal: 7.3 
progressief beweeglijkl cel (a+b):26 l 
totaal aantal beweeglijk cel (a+b+c) 35 l 
Wat moet ik hier van denken? Is dit goed of niet zo goed? Alvast super bedankt voor het lezen... Groetjes   

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zaadonderzoek vriend' in het Zwanger worden forum