Alleen moeder worden - KID

8 antwoorden en 25086762x bekeken

mama86 17-01 om 17:43

Hallo dames,
Ik heb al langer een kinderwens, helaas is mijn relatie enige tijd geleden verbroken. Nu wil ik graag alleen moeder worden via een donor van de donorbank.
Heeft er iemand ervaring met KID en wat is een prettig ziekenhuis hiervoor. Hoelang hebben jullie ongeveer op de wachtlijst gestaan?

reageer

Mamu (Gast) 17-01 om 22:50

Het lijkt me heel zwaar om er allemaal alleen voor te staan... Met z'n tweeën heb je elkaar. Ik heb iig mijn man hard nodig in de zwangerschap en opvoeding!

Anoniem (Gast) 17-01 om 23:35

Beste mama86,

Ik ben ook zwanger geworden via KID. Ik heb dit in het UMC in Utrecht gedaan. De wachttijd is zeker een jaar, dat is wel erg lang maar ik vond het een prettig ziekenhuis en altijd zo lief geholpen daar. Mijn dochter is nu bijna 8 maanden. Ik voed haar alleen op. Heb wel veel hulp van mijn familie. Het gaat echt fantastisch en ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Je kan meer dan je denkt!

L29 (Gast) 18-01 om 02:48

hoi ik ben ook een alleenstaand ouder, (net een bericht geplaatst in de topic NOd febr.)
Ook ik probeer zwanger te raken dmv kid maar heb een bekende donor, maar met hulp vanuit het ziekenhuis. 

Mammie 19-01 om 19:45

Hallo mama86
Mijn vrouw is ook zwanger geworden via kid. Wij hebben in rijnstate de behandelingen gehad. Helaas hebben wij wel bijna 2 jaar op de wachtlijst gestaan. Maar het ziekenhuis is echt top. Vriendelijke mensen en heel erg relaxed. Wij hebben het traject kid samen gedaan omdat wij 2 vrouwen zijn.  Maar als ik alleen was geweest dan had ik het ook gedaan. 

Wens je heel veel succes 

Anne 19-01 om 20:10

Heel veel succes! Hopelijk valt de wachtlijst mee. Ik word ook alleenstaand moeder, maar dan van een homo vriend waar onze dochter 1x/week een dag heen gaat. Ik ben zwanger geworden door zelfinseminatie. Dus een hele andere constructie waar ik voor heb gekozen omdat ik wilde dat mijn kind een betrokken vader heeft. Maar dat is echt wat voor iedereen het beste voelt voor welke constructie je kiest. 
Ik heb wel eens een gehoord van een spermabank in Nederland waar de wachtlijst minder is, maar alleen als je zelf ook iets inbrengt, dus eicellen. Of via het buitenland misschien kortere wachttijden? Of die spermabank in Scandinavië?

mama86 20-01 om 16:57

Bedankt voor jullie reacties! Fijn om te horen dat jullie goede ervaringen hebben.
Ik vrees inderdaad dat de wachtlijsten lang zijn. Momenteel wil ik daar nog wel op wachten, anders zou inderdaad de Deense spermabank een optie zijn. Heeft iemand daar ervaring mee?

Mammie 21-01 om 08:22

Geen ervaring mee. heb gehoord dat het erg duur is. Maar voordeel is wel dat je heel snel aan de beurt bent. Nadeel is dat het volledig anoniem is. Nouja dat vind ik een nadeel. 

Stef 21-01 om 23:39

Super moedig van jullie... ben mama van 2 jongens en gelukkig getrouwd met de liefste man die er bestaat. Maar heb het ook altijd gezegd dat ik door vuur zou gaan om mijn kinderwens in vervulling te laten gaan. Veel succes allemaal xxx 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Alleen moeder worden - KID' in het Zwanger worden forum