Laatste poging en dan onderzoekjes

1 antwoord en 24574826x bekeken

Evita13 20-02 om 16:54

Hoi iedereen,
Dit is mijn eerste berichtje hier.
Wij zijn sinds eind april 2018 aan het oefenen voor een kindje. Voorlopig zonder resultaat. 
Omdat ik een onregelmatige en soms (te?) lange cyclus heb (kortste: 32d, langste 44d) zijn we begin februari naar de gyneacoloog gegaan. Ze vertelde ons niet ongerust te zijn, maar da's makkelijk gezegd natuurlijk  

Ze heeft toen ook een vaginale echo gedaan waarbij ze zag dat er een mooi follikeltje klaar zat en ik 4 dagen later waarschijnlijk een eisprong zou hebben. Mijn cyclus zou deze keer 33d duren. Ik heb toen 3 dagen op rij een ovulatietest gedaan en jawel: de gyneacoloog had gelijk: die maandag had ik een piek. We oefenden sowieso al om de 2 dagen, maar nu dus ook - met extra veel goeie moed.
Ondertussen zit ik op 9 dpo. Als ik toch mijn maandstonden krijg, moet ik bloed laten nemen en mijn man een staaltje sperma afstaan. Dan beginnen de onderzoeken. Ook omdat ik de pil begon te nemen (op mijn 24j) maar 2 à 3 keer per jaar mijn maandstonden had. (Ik ben nu 32j en al 3j pilvrij)

Ik had eigenlijk goeie hoop en was mijn innerlijk follikeltje goed aan het aanmoedigen ;-)

Ik kreeg enkele dagen na de eisprong gevoelige borsten. En opvallend: blauwe adres die echt wel zichtbaar waren. Ik weet alleen niet goed of ik dat altijd heb. Nu viel het me allesinds op (maar misschien ben ik te gefocust).

Op 6 en 7 dpo had ik in de hele voormiddag telkens ik naar het toilet ging een slijmbol (wel niet dradig, ook geen bloed) op mijn wc-papiertje. In de namiddag was het veel minder (geen idee waarom) en ondertussen is dat helemaal niet meer het geval. Zou dit een eventuele innesteling kunnen geweest zijn? Of moet het dan "slijmerig" blijven ook daarna? 

Ik neem me elke maand voor er niet te veel mee bezig te zijn, maar na die eisprong begint het toch telkens op te borrelen. Elke keer ik naar het toilet ga... ga ik op onderzoek, zeg maar  
Ach ja, ik weet het. Afwachten, he. Buiten de gevoelige (en blauwe aders) borsten en die 2 dagjes met slijmbolletjes heb ik geen nergens "last" van. Dus ja... ik weet het niet goed. 

reageer

Evita13 20-02 om 16:57

* tot ik 24j was, had ik maar 2 à 3 keer per jaar mijn maandstonden (dus voor ik aan de pil was).

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Laatste poging en dan onderzoekjes' in het Zwanger worden forum