Even van mij afschrijven

3 antwoorden en 24173884x bekeken

Falca 29-03 om 16:59

Vraag een second opion aan bij een fertiliteitskliniek. En vraag een verwijsbrief van de huisarts, 2 jaar is lang.

reageer

Mommy1993 29-03 om 19:56

Falca, heb vanmorgen weer een afspraak bij de huisarts gehad en hij blijft bij zn standpunt daf we gedult moeten hebben. Weet iemand of ik ook voor een verwijzing bij een andere huisartsen praktijk een afspraak zou mogen maken ? 

Deze onzekerheid en "on-compleet" gevoel gaat onze relatie nog een keer kapot maken. Elke maand weer als ik weer ongesteld wordt zie je in mijn man zn ogen het verdriet groter worden. En wordt het vertrouwen in mijn eigen lichaam minder ...

Falca 30-03 om 09:54

Ik heb even opgezocht wat je kunt doen. Stap 1 heb je al gedaan, dus vraag advies bij je zorgverzekeraar. Deze heeft een zorgplicht, dat wil niet zeggen dat ze moeten vergoeden zonder verwijzing. Maar ze kunnen je wel helpen met het zoeken naar een andere huisarts en wie weet vergoeden ze in dit geval wel zonder een verwijzing.

Mijn (huis)arts weigert mij door te verwijzen naar een andere arts voor een second opinion. Wat kan ik nu doen?
Wanneer uw arts weigert om een verwijzing te geven voor een  second opinion  (tweede mening) kunt u het volgende doen:

Ga nogmaals met uw (huis)arts in gesprek. Leg hem duidelijk uit waarom u de mening van een andere deskundige wenst.
Wanneer de (huis)arts bij zijn weigering blijft, kunt u zelf een andere arts zoeken voor een second opinion. Ga na of uw zorgverzekeraar de kosten voor een tweede mening vergoed wanneer er geen verwijzing is.
U kunt de hulp inschakelen van uw zorgverzekeraar om een andere arts te vinden.


Wanneer dit verschil van mening een conflict veroorzaakt tussen u en uw (huis)arts, kunt u op zoek gaan naar een andere (huis)arts. Mogelijk vindt u een andere (huis)arts die u wel kan helpen aan een second opinion.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Even van mij afschrijven ' in het Zwanger worden forum