Kinderwens is groot

4 antwoorden en 24049633x bekeken

Fien (Gast) 09-04 om 11:04

Hallo, 

Ik wil graag even mijn verhaal kwijt. 
Ik heb een enorme grote kinderwens, altijd al gehad. Ik ben nu 3 jaar samen met mijn vriend, hij wordt bijna 31 jaar en ik ben 27 jaar. We wonen al meer dan 2 jaar samen.
Ik zou graag zo snel mogelijk kindjes willen, ik ben gestopt met de pil sinds vorige maand (met het medeweten van mijn vriend! We gebruiken nu iets anders. )
Maar hij wil pas aan kindjes beginnen eind juli 2020. 
Dat is voor mij echt veel te lang. Aangezien ik dan eerst nog 9 maanden zwanger ben. Dan ben ik 29 jaar en willen zeker 2 kinderen, misschien 3. We praten echt bijna dagelijks over onze kinderwens. Hij wilt ook graag kinderen, maar hij wil eerst nog even genieten van zijn vrijheid. 
Onze huisarts had ons ook aangeraden iets vroeger te beginnen (i.v.m. vruchtbaarheid van de vrouw) 
Ik kan echt aan niets anders meer denken, maar ik kan hem niet overtuigen. 
Ik weet dat ik blij mag zijn dat hij kinderen wilt, maar de timing is niet juist voor mij.
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het juist zit qua timing en dat we beide tevreden zijn? 


reageer

Mimi365 09-04 om 11:07

Hallo,

Dit is zoo moeilijk inderdaad. Mijn man wilde eerst geen tweede kindje maar heb hem uiteindelijk ook kunnen overtuigen. Als ik van jou was zou ik proberen af te spreken met hem van kijk we zullen dit jaar de natuur zn gang laten gaan en vanaf 2020 echt beginnen proberen. Dan zit je wat in het midden en dan ben je al een tijdje bezig voor je jezelf er echt op begint te focussen. Misschien vind hij er zo ook wat rust in?

Groetjes 

Ikke (Gast) 09-04 om 12:11

Iemand 'overtuigen' om een kindje met jou te maken....best niet doen. De gemiddelde leeftijd tegenwoordig voor een 1ste kind is rond de 29 dus je hebt toch nog tijd? Ga je niet te veel focussen en ga hem niet te veel pushen of straks heb je niemand meer om jouw wens mee in vervulling te laten gaan en dan kan je nog langer wachten. Geniet van het leven, geniet van jezelf.

pau 09-04 om 18:00

Timing? Ik hoop uiteraard voor je dat het meteen lukt. Je weet hopelijk dat je niet kunt timen wanneer je zwanger wordt, je kan het hooguit gokken. En als je je vriend ervan moet overtuigen omdat hij eerst wil genieten van zijn vrijheid? Probeer het eens om te draaien, wat als hij jou ervan zou moeten overtuigen van een dure vakantiebestemming die jou niet zint... Die vakantie duurt maar een paar weken. 

Kath (Gast) 27-04 om 05:19

Ik begrijp je gevoel wel, want ik heb het ook ervaren in mijn relatie. Ik wil al een paar jaar starten voor eeb kindje, maar mijn vriend vond die timing ook niet ideaal. Ik had toen ook heel erg het gevoel dat ik mama moest worden en vond het echt zwaar dat mijn vriend er nog niet klaar voor was. Vorige zomer hebben we er een goed gesprek over gehad en hij wou nog graag een jaar met mij alleen. We hadden pas een huis gekocht, drukke periode achter de rug... en hij wou in dat jaar echt graag als koppel dingen doen, zich gewoon focussen op ons. Ik vond dat een heel romantisch idee en begreep het ook. Die jaren zonder kind krijg je nooit meer terug, hoewel het voor mij voor alle duidelijkheid niet snel genoeg kon vetanderen :-). Ik ben nu deze maand gestopt met de nuvaring, in de veronderstelling dat het ook nig even kan duren. Maar als het nu lukt, mag dat ook. We hebben nog een vakantie geboekt in juli, voor ons tweetjes. Ik ben nu heel blij dat we gewacht hebben. Als ik zie hoe mijn vriend nu helemaal op dezelfde golflengte zit... Dat was vorig jaar niet het geval geweest. We zijn nog maar net bezig, maar ik merk nu al dat dit proces met heel wat gevoelens en soms onzekerheden gepaard gaat. Het is dus van onschatbare waarde als je partner oprecht mee is in dat verhaal. Ik was natuurlijk ook bang: maar wat als het moeilijk gaat bij ons? Maar dan had ik op dat moment toch ook graag een partner die me begreep en er echt voor me was. En dus niet stiekem in zichzelf dacht elke maand: oef! Ik heb het na dat gesprek een plaatsje kunnen geven en genoten van de spontaniteit van ons als koppel, de luie dagen waarin we letterlijk niets (moeten) doen... Hopelijk lukt het jou ook! Wij zijn nu momenteel allebei 29 jaar. We worden 30 dit jaar.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kinderwens is groot' in het Zwanger worden forum