hoe twijfelende partner overtuigen?

1 antwoord en 23812715x bekeken

liene (Gast) 29-04 om 19:13

dag dames!
Even van mij afschrijven..
Mijn vriend en ik zijn helemaal zot van elkaar en zijn 100% zeker dat we kinderen willen met elkaar. We praten en dromen hier echt bijna dagelijks over sinds we nog maar 2 maand samen waren (we zijn toen gaan samenwonen).
Ik ben er echt zeker van dat hij dit supergoed zou doen maar hij is een eeuwige twijfelaar... in alles! Niet alleen op babyvlak dus.
Ik merk aan alles dat hij dit ook ziet zitten want vaak is net hij diegene die de conversatie opstart! We hebben al uuuuuren gespendeerd met namen zoeken voor onze kinderen, met de genetica te bekijken (we krijgen wss een kindje met blauwe ogen ). En telkens was het op zijn initiatief.
We hebben het ook al gehad over adoptie indien het niet zo lukken ofzo..
Kortom, ik denk dat hij gewoon de stap niet durft zetten (zoals hij altijd doet bij alles in zijn leven). Hij is gewoon zo onzeker en denkt dat hij het niet goed zou doen  
Hoe kan ik bij hem de twijfel wegnemen? Of hoe kan ik hem een duwtje in de rug geven? gewoon zwanger worden is voor mij geen optie (al ben ik er wel zeker van dat hij er heel blij mee zou zijn eens het zover zou zijn)
Alvast bedankt voor de tips! 

reageer

deb95 29-04 om 20:14

Zo te horen hoef je hem niet meer te overtuigen. Kun je niet gewoon zeggen dat je wilt stoppen met anticonceptie? Het initiatief nemen en afwachten wat hij zegt?
Bij ons hadden we het ook veel over een tweede en ik zei wanneer wil je dan stoppen met de pil? Toen gelijk antwoord en zijn we gestopt. Gewoon voor het blok zetten! Niet eromheen draaien. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'hoe twijfelende partner overtuigen?' in het Zwanger worden forum