Kinderwens voor 2e na keizersnede

5 antwoorden en 23001261x bekeken

Denise (Gast) 25-06 om 19:37

Help, ik zit er behoorlijk doorheen... We waren snel zwanger (3mnd) van de 1e, en hebben inmiddels een dochtertje van 2jaar (geboren met spoed keizersnede). We zijn nu al een jaar bezig ivm een kinderwens voor een 2e, helaas zonder resultaat. Het valt me zwaar om elke maand weer af te wachten, en het is elke maand weer zo'n teleurstelling als ik weer ongesteld wordt. Ik vraag me wel eens af hoe lang ik dit volhou? Het bepaald momenteel een groot deel van mijn leven omdat we er zo mee bezig zijn. 
We hebben meerdere dingen geprobeerd, ovulatietesten, vitamine tabletten, de koffie laten staan, gezond eten etc. Wat kan ik, of kunnen wij nog meer doen? 

reageer

Anoniem (Gast) 26-06 om 09:02

Je kan niks meer doen. Als je ovulatietesten heb gebruikt weet je ongeveer of de fase na eisprong lang genoeg is. Als dat lang genoeg is kan je enkel seks hebben op de goede moment. Hier was dit ook zo. Eerste kind ronde 1. 2de kind ronde 13. 3de kind ronde 1. 

FiFi 26-06 om 09:04

Dag Denise, 

Volgens mij doe je alles juist hoor. 

Mag ik juist een vraag stellen. Kan een keizerschede er voor zorgen dat je moeilijker zwanger wordt van een volgende? Omdat je dit in je titel zet vraag ik me dit af.  

deb95 26-06 om 11:37

Ik zou anders ook laten onderzoeken of er geen verklevingen zijn. Een vriendin van mij kon na de keizersnede ook moeilijk zwanger raken en bleek dat er verklevingen waren. Deze zijn operatief verwijderd en toen lukte het wel. Valt altijd te proberen! Dan heb je in elk geval alles uitgesloten. Hopelijk mag je snel een positieve test hebben. Bij onze eerste 2 jaar erover gedaan en nu in totaal bijna een jaar + 2 miskramen, dus snappen goed hoe lastig dat kan zijn. Succes!

Denise (Gast) 28-06 om 07:24

Bedankt voor jullie lieve reacties. Helaas ben ik vanmorgen weer ongesteld geworden (iets wat ik wel verwacht had, maar toch hoop je stiekem dat het raak is...). Dus dit is een flinke tegenvaller, voel me er even klote door. Geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld..... zucht. 

Denise (Gast) 28-06 om 10:05

@deb95 hoe kwam je vriendin daar achter dat ze verklevingen had? Voelden ze dat zelf, of via de huisarts? Welke onderzoeken krijg je daarvoor? 
Ik lees op internet dat je eerst 1 jaar zelf moet proberen en dan pas bij de huisarts terecht kunt. Maar na een keizersnede wordt je ook geadviseerd om 1 jaar te wachten, stel dat het dan vrij snel lukt dan zit er al gauw 3 jaar tussen de kinderen. Onze wens (misschien wel erg egoistisch en naief) was eigenlijk circa 2 jaar tussen de kinderen. Nu ben ik erachter gekomen dat dat absoluut niet meer haalbaar is voor ons, probeer ik dat los te laten en te hopen dat we ooit een 2e krijgen. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kinderwens voor 2e na keizersnede ' in het Zwanger worden forum