Tips beginnen met ovulatietesten

4 antwoorden en 22951791x bekeken

Jennypenny 17-07 om 15:18

Hallo, ik ben Jenny en samen met mijn vriend willen we gaan voor ons eerste kindje. Dit is natuurlijk allemaal hartstikke spannend en leuk! Nu willen we beginnen met de ovulatietesten maar het lijkt me fijn om hier wat tips over te krijgen of ervaringsverhalen van mensen hoelang ze erover hebben gedaan om met deze testen zwanger te worden. Ik heb ze nu liggen van de Action en het is nu afwachten tot 31 juli want dan is als het goed is de eerste vruchtbare dag. Ik had eerst altijd een cyclus van 28 dagen maar nu sinds 2 maanden van 36 dagen. Iemand hier wat leuke tips of weetjes voor mij als leek ???? lieve groetjes

reageer

Sofie 17-07 om 18:36

Hoi Jenny, bij mijn eerste 2 kinderen was ik meteen zwanger en geen testen gebruikt. Bij de derde ook meteen zwanger zonder testen maar dat werd een miskraam. Daarna waren we een half jaar bezig zonder resultaat. Toen ovulatietesten van action gebruikt en meteen zwanger. Of het daar door komt weet ik niet. Ik denk eigenlijk dat mijn lichaam na die periode hersteld was van de curettage. 

Ik raad je aan om een week na je menstruatie te beginnen met testen. Dan krijg je een duidelijk beeld van je cyclus. Als de test streep net zo donker is of donkerder dan de controle streep is hij positief. Toen ik een donkere test had heb ik in de avond nog een keer getest. Toen was hij nog donkerder. Daardoor wist ik zeker dat het die dag positief was. Ik testte elke dag rond 12 uur (was toevallig in onze vakantie dus toen kon dat makkelijk). Na de positieve test heb je je eisprong binnen 1 tot 2 dagen. De dagen voor je eisprong ben je ook al vruchtbaar omdat het zaad wat langer blijft leven in je baarmoeder. 

Veel succes! 

Jennypenny 18-07 om 11:56

Hoi Sofie,
Bedankt voor je reactie! Goede tips. Een vraagje, bedoel je met testen 2 weken na de eerste dag van je menstruatie of de laatste? 
Groetjes, Jenny

Jennypenny 18-07 om 11:57

Correcrie 1 week na de eerste dag van de menstruatie of de laatste dag van de menstruatie bedoel ik natuurlijk! 

Sofie 18-07 om 12:50

Hoi Jenny, een week na de eerste dag van de menstruatie. Dan begint, bij een regelmatige cyclus, de vruchtbare week.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Tips beginnen met ovulatietesten' in het Zwanger worden forum