Teunisbloemolie

14 antwoorden en 22607800x bekeken

Anneke 02-08 om 07:36

Ben deze maand begonnen met teunisbloemolie om mijn cyclus terug regelmatig te krijgen, had nu na mijn miskraam cyclussen van 32,29 en 30 dagen. Ik ben nu een week na mijn eisprong en had gisteren een beetje bruine afscheiding. Dit kan mijn menstruatie toch niet zijn ? Weet iemand of teunisbloemolie je cyclus verkort voor of na je eisprong ? Na mijn eisprong heb ik het niet meer ingenomen, ben dan begonnen met tarwekiemolie.

reageer

Peetje1983 02-08 om 09:04

Hoi Anneke, teunisbloem moet je wel stoppen vanaf het moment dat je je eisprong hebt, tarwekiem olie mag je wel gebruiken , ik heb het ook 1 maand gebruikt en wad toen meteen zwanger , helaas nu een miskraam 
Hoop dat het je helpt meid, succes 

Anneke 02-08 om 09:06

Ik ben er ook mee gestopt vanaf mijn eisprong  Maar nu al mijn menstruatie zou ik wel heel vroeg vinden.

Rupsie 03-08 om 09:13

Hoi Anneke, zelf heb ik ook 2 wk teunisbloemolie geslikt. Daarna niets. Diezelfde cyclus nog zwanger geraakt. Normaal altijd cyclus van 24/25 dagen en nu is de uitgerekende datum juist 8dagen later dan ik zelf had uitgerekend, uitgaande van 25dg. Dan zou mn ovulatie bijna op de dag van mn menstruatie moeten zijn. Het is hormonaal dus ik denk dat ieder lichaam daar weer anders op reageer. Het is toch afwachten voordat je er een antwoord op weet. Moeilijk he, dat afwachten. Dagen kunnen  dan lang duren.. Succes en hopelijk een positief resultaat!

Anneke 03-08 om 09:45

Waarom heb je het dan genomen als je een cyclus van 24/25 dagen had ? Of begrijp ik het verkeerd ?  Ik ben ermee begonnen omdat mijn cyclussen iets langer waren dan 28 dagen.

Anoniem (Gast) 03-08 om 18:25

Ik heb toen tarwekiemolie gebruikt en dat heeft mijn hele cyclus door de war geschopt. Waar ik eerder een cyclus van 28/29 dagen had, had jk nu een cyclus van 42 dagen. Pas wel op met dat spul. 

Anneke 03-08 om 19:04

Mijn eisprong was op dag 14 en normaal heb je je menstruatie zowizo na 14 dagen. Dus een hele lange maand kan het normaak niet worden, of ik zou zwanger moeten zijn 

Rupsie 03-08 om 23:29

Ik had begrepen dat het was om hormonen actief te krijgen. Omdat we al 7 jr uitkeken naar een zw dacht ik proberen maar. Niet om cyclus korter te maken.. misschien te naief over gedacht, maar was wel de zelfde maand nog  zwanger 

Anneke 04-08 om 11:33

Wauw, super !  
Hier is het nog spannend afwachten..

Anoniem (Gast) 25-08 om 16:28

Huh, wat is precies onregelmatig als je cyclussen hebt van tussen 29 en 32 dagen? Dat is toch helemaal niet onregelmatig? 

Ohja, waarschijnlijk zal je over een half jaar zeggen dat de teunisbloemolie heeft gewerkt. Immers, de meeste vrouwen worden binnen het eerste jaar zwanger; de meeste vrouwen op fora beginnen na 3 maanden al te twijfelen en gaan vanalles proberen met teunisbloemolie, tarwekiemolie, andere pilletjes etc. Zonder deze veranderingen waren ze waarschijnlijk op hetzelfde moment zwanger geraakt; het duurt gewoon soms even. En daar is niks mis mee!  
Het is nooit wetenschappelijk bewezen dat die olietjes en pilletjes werken. 

He maar als het in je hoofd werkt, is het al best

Anneke 26-08 om 22:12

Ik ben gestopt met die pillen in te nemen. En ik denk als je zelf nog geen miskraam hebt meegemaakt van je eerste kindje, dat je niet echt recht van spreken hebt, en je niet kan inbeelden hoe ik mij voel. En ik was de eerste keer zwanger na 4 maanden zonder enige pillen !

Anneke 26-08 om 22:13

Wanneer je een miskraam hebt meegemaakt probeer je alles om terug zo snel mogelijk zwanger te geraken. Sorry voor het gefrustreerde bericht maar dit schoot even in het verkeerde keelgat.

Anoniem (Gast) 13-09 om 13:10

Och Anneke, inderdaad kun je beter niet oordelen en roepen dat iemand niks mag zeggen, omdat je niet weet of iemand een miskraam heeft gehad.

Check, er is cytotec, twee hysteroscopieen en een half jaar geduld voor nodig geweest.
Maakt dat het verhaal ineens heel anders?

Floor (Gast) 14-09 om 08:52

Anoniem het lijkt mij dat niemand wat heeft aan waardeoordelen. Uiteindelijk is zwanger worden voor iedereen een spannende en vaak ook daardoor ook emotionele aangelegenheid. Je komt volgens mij op een forum om informatie te krijgen en veilig je vragen te kunnen stellen en niet om afgezeken te worden. Ik begrijp je bericht wel, maar het is de toon die de muziek maakt. 

Ik zou zelf zeggen dat een cyclus van 25-30 dagen normaal is en (nog) geen reden om dit soort beïnvloeding van je hormonen te gebruiken. Dat zou ik zelfs ook spannend vinden. En anoniem heeft wel gelijk: het duurt soms gewoon even. Al wordt je daar natuurlijk onzeker van en wil je er alles aan doen om zwanger te worden. Maar ik heb 1 ding geleerd van kinderwens tot moeder zijn: het is 1 groot proces van loslaten en vertrouwen. Je kunt de boel niet regeren. In ieder geval hoop ik dat het snel weer raak mag zijn. 

Floor (Gast) 14-09 om 08:53

Sorry 300 spelfouten, was niet de bedoeling 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Teunisbloemolie' in het Zwanger worden forum