Onzeker

6 antwoorden en 22204989x bekeken

Lvk 19-09 om 20:02

Hoi!

Sinds een paar dagen heb ik mij hier ingeschreven. 
Sinds begin juni ben ik gestopt met de pil vanwege onze kinderwens. 
Ik weet dat het even kan duren voordat de cyclus op gang komt.
Maar ondertussen is er nog steeds niks.. Maar dan ook echt helemaal niks. Ik word er best onzeker van, vooral omdat je ook veel verhalen van vrouwen leest waarbij het allemaal niet wil lukken.
Hoe is het bij jullie gegaan? En voor de gene bij wie het langer duurde, wanneer zijn jullie verdere stappen als een huisarts etc gaan ondernemen?

Liefs 

reageer

kruimel 19-09 om 20:25

Oef, ik weet precies hoe je je voelt.. hier kwam de menstruatie ook niet op gang na het stoppen met de pil.. na 6 maanden wachten de stap naar de huisarts gemaakt en gelijk doorverwezen naar de gynaecoloog. Oorzaak  was na de eerste onderzoeken (bloedprikken+echo) meteen duidelijk: PCOS. Na een jaar lang verschillende behandelingen te hebben geprobeerd raakte ik zwanger.. inmiddels 3 kinderen verder maar zal de onzekere tijd en de daarbij horende gevoelens niet snel vergeten..

Mijn tip: als je menstruatie echt uitblijft, wacht niet te lang met een bezoek aan de huisarts. De standaard regel van “na een jaar kom je in aanmerking voor hulp” is dan niet van toepassing, het is dan wel duidelijk dat er iets ‘mis’ is.

Heel veel succes iig. X

Lvk 19-09 om 20:35

Bedankt voor je reactie!
Wat geweldig dat je ondertussen 3 kinderen hebt! 
Ik had mij voorgenomen er niet teveel mee bezig te zijn. Maar als je dan helemaal niet ongesteld word, wordt het steeds meer een ding en wordt je steeds meer onzeker. 
Ineens begin ik ook weer meer puistjes te krijgen, in mijn gezicht en op mijn armen. Hele vette huid. Maar ongesteld ho maar. 
Mag ik misschien nog wat vragen? 
Had jij veel klachten toen je stopte met de pil door alle hormonen?
En heb jij van te voren zelf gemerkt dat je symptomen had van PCOS?

Liefs

Anne 20-09 om 10:48

Het is nu dus bijna 4 maanden? Ik zou anders gewoon eens je huisarts bellen van zus en zo is het geval, wat is handig in deze situatie. Je hoort wel eens vaker dat het even duurt voor de cyclus op gang komt, maar in sommige gevallen denk ik dat het goed is om er even naar te laten kijken. Hoe lang heb je de pil geslikt?

Lvk 21-09 om 01:13

Ik heb ongeveer 11 jaar de pil geslikt, erg lang dus. Ik kijk heb nog even aan. Mochten mijn klachten erger worden of het is tegen eind oktober nog niet op gang dan ga ik zeker bellen. 
Iemnd hier die pas na langere tijd gestopt te zijn met de pil die ineens weer kwaaltjes kreeg als puistjes, vette huid en haren?

Anne 21-09 om 08:27

Ik had daar sws snel last van, na de pil werd het wel even erger. Nu tijdens zwangerschap heerlijk rustig. Heeft met de hormonen te maken, de pil helpt vaak ook voor deze klachten waardoor het nu erger is/lijkt.

Mel 21-09 om 09:27

Ik heb ook in jouw situatie gestaan.
Ik ben ook zeer onzeker geweest.
Wij hebben heel erg ons best gedaan. Wij hadden een app die de vruchtbare dagen berekende, ovulatietesten gebruikt. En dan steeds op die moment actief zijn.
Na een jaar zijn wij naar de dokter geweest omdat het niet lukte. 
Op dat moment bleek ik zwanger te zijn. Ik ben zooo gelukkig.
Mijne tip is doe alles wat je kan om zwanger te worden ,probeer een jaar als het daarna niet lukt ga je naar de dokter. Je hoeft niet onzeker te zijn je ziet wel het kan na een jaar nog steeds gebeuren.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onzeker' in het Zwanger worden forum