Lichte lange menstruatie, wanneer ovulatie?

3 antwoorden en 21824814x bekeken

Eva (Gast) 25-10 om 09:03

Hallo, 
Ik en mijn vriend zouden graag aan kinderen beginnen. Nu zit ik een beetje in de knoop met mijn menstruatie. Ik leg even uit.
Ik ben net 30 en ben denk ik ongeveer 2 jaar gestopt met de pil. Sinds 4 maanden zijn we aan het proberen om zwanger te worden. Nu sinds een jaar ongeveer beginnen mijn maandstonden met bruine afscheiding (1 inlegkruisje per dag is voldoende) maar deze kan tot 8 dagen duren, soms zijn er dagen tussen met geen enkel verlies. vervolgens heb ik meestal 2 dagen 'normale' bloeding. dus een 8 a 10 dagen in totaal. Ik heb in maart dit jaar nog een uitstrijkje laten nemen en alles was inorde. Nu begin ik te twijfelen of dit wel normaal is.
Nu weet ik niet goed wanneer mijn ovulatie is, begin ik te tellen vanaf de eerste dag dat ik wat bruinverlies heb?
Alvast bedankt!
Groeten, Eva

reageer

Mila (Gast) 25-10 om 11:13

Hoi Eva, spannend! Hoe lang is je cyclus dan nu van helder rood naar helder rood? Bij mij begint mijn menstruatie ook met bruin, meestal ook wel 1/2 inlegkruisjes en dan breekt het meestal in de nacht door. Ik heb dan 2/3 dagen helder rood en gebruik dan tampons, de dag daarna is het nog wat roze en dan is het voorbij. Ik tel mijn cyclus vanaf dag 1 als het echt doorbreekt (dus helder rood en veel).

Anoniem (Gast) 25-10 om 14:39

Hoi!
Heel vast is mijn cyclus niet. Ik heb een app waar ik het altijd invul en die geeft ook aan wanneer ik vruchtbaar zou zijn (ik begin in te vullen dat ik menstrueer van de 1ste dag bruinverlies aangezien dit zeker 5 dagen kan duren).
Nu zit ik al aan dag 9 en nog steeds geen helder rood, heel klein beetje bruin. Ben al aan het overwegen om een test te halen maar heb nergens anders last van.

Groetjes

Eva (Gast) 25-10 om 16:25

Wel heb net een test gedaan en die was dus overduidelijk positief. Het wil niet echt doordringen.
Zou het bruinverlies kwaad kunnen, heb nu ook wel krampen alsof ik mijn regels zou moeten krijgen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Lichte lange menstruatie, wanneer ovulatie?' in het Zwanger worden forum