Zwanger worden na prikpil

19 antwoorden en 21284237x bekeken

jajvvd 28-11 om 11:19

Hoi allemaal,
Ik ben nieuw hier en ben benieuwd naar jullie ervaringen met de prikpil. Ikzelf heb in december vorig jaar mijn laatste injectie gehad dus die zou in februari uitgewerkt moeten zijn. Na heel veel googlen enzo lees ik dat het tot een jaar kan duren voor je weer zwanger kan worden (of langer)...
Nu zijn mijn vriend en ik gestopt met die prik met de rede zwanger te worden. Ik heb 3 maanden geleden voor het eerst mijn regels gekregen. Daarvoor wel bruine afscheiding maar dat was af en toe en niet regelmatig. Nu zit ik op een cyclus van 29 dagen. Ik heb nu ook ovulatie testen en ben deze maand er mee begonnen (uit nieuwsgierigheid) of ik überhaupt wel een ovulatie heb. Maar ik neem aan van wel omdat ik mijn maandstonden heb. 
Hebben jullie tips ? En hoelang heeft het bij jullie geduurd ? Of zijn jullie ook nog bezig.. 
hopelijk krijg ik wat tips en tricks????

reageer

TnT 28-11 om 15:45

Ja hier ervaring met de prikpil, wel al aantal jaartjes geleden. Er wordt aangeraden er minimaal een jaar voor uit te trekken met ontpillen van de prikpil. Hier heb ik dat anders ervaren, vrijwel direct na uitwerking van laatste shot was ik zwanger. Ergens weet je wel dat het mogelijk is maar het kwam toch wel als een schok zo snel. Dus denk dat het per persoon heel verschillend is en er meerdere factoren zullen meespelen.

Lady 28-11 om 16:27

Tnt.
Ben je voordat je zwanger raakte wel eerst ongi geweest? Zo ja hoelang duurde het voordat je je eerste ongi kreeg?

TnT 28-11 om 16:39

Ik heb wel ergens een bloeding gehad na de 3 maanden, maar wanneer en hoelang dat was weet ik niet exact. Was er niet zo erg mee bezig. 

Lady 28-11 om 16:40

Dankjewel

jajvvd 28-11 om 19:00

Tnt, 
Dankjewel voor jou verhaal. 
Geeft me toch wat hoop! 

Lady 28-11 om 19:42

ik ben namelijk 1 okt gestopt met de prikpil. Heb nog geen menstruatie gehad. 

Maar heb een aantal symptomen dat ik denk dat het er wel aan zit te komen.
Wat ik wel gek vind ik liep voor ongeveer 2 weken terug in de supermarkt en toen kreeg ik ineens 1 hele fele steek in mijn schaamstreek/baarmoeder (weet niet precies) de dagen erna had ik steeds het gevoel als ik buiten was of aan het winkelen of wat dan ook dat ik steeds bijna in mijn broek plasde of met een natte kruis om liep (sorry maar weet niet hoe ik het anders moet verklaren) ik heb 1 dag de gehele dag zeurderige hoofdpijn gehad en 1 ochtend een uurtje misselijk van bed afgekomen. Dit was na die felle steek.!


Nu inmiddels ongeveer 2 weken verder.. last van de onderrug, borsten zijn gespannen tepelhoofden zijn gevoelig bij aanraking. af en toe lichte steekjes in de onderbuik. En een zwaar gevoel in de onderbuik. Einde van de middag ben ik echt moe moe moe.. maar dit kan ook van het werk of drukke planning komen. 

Ik weet niet wat mijn cyclus is.
Ik heb niet bij gehouden of ik ovulatie heb gehad.. ik weet dus helemaal niks. Ik weet ook niet wanneer ik mijn menstruatie kan verwachten. Als dit de tekenen zijn van de menstruatie dan mag het van mij heel snel gaan komen. Dan kan het feest beginnen! 

Wat ik me wel steeds af vraag is kun je na het laten staan van de prikpil al zwanger raken zonder dat je gemenstrueerd hebt? Of moet dan eerst je menstruatie komen?

Floor (Gast) 28-11 om 19:46

Je kunt altijd zwanger raken voor je een ms hebt gehad, als je ei rijpt kan je zwanger worden. Heb je al een test gedaan? 

Lady 28-11 om 19:54

Floor..
Nee ik heb nog niet getest.. 
Er zit namelijk nog een heel verhaal achter.. 
Voor 9 maanden terug hebben we besloten na 4 jaar proberen en een miskraam om toch weer aan de prikpil te gaan. Ik heb hem dus 3x opgehaald 1x in de 3 maand. 
Nu hebben we toch weer besloten om te kijken hoe het gaat. Maar wel zonder medische toestand.. gewoon zelf proberen.. in die 4 jaar was ik er veel te veel mee bezig.. nu ben ik er eigenlijks helemaal niet mee bezig geweest. Alleen dat zware gevoel in de buik houd me toch een beetje bezig. 

Floor (Gast) 28-11 om 20:02

Oh jeetje wat een pittig verleden al! Ik snap het wel, dan is ontpillen van de prikpil zeker pittig, omdat je gewoon niet weet hoe lang het duurt en je wilt ook natuurlijk niet maandenlang gaan testen.  Miss nog even aankijken en goed letten op eventuele symptomen.. of toch testen, maar ik snap dat dat ook niet fijn is. 

TnT 28-11 om 20:18

De kans dat het ontpillen is,is wel redelijk groot dat schijnt ook dezelfde soort klachten te geven als een zwangerschap. Het enige wat je denk ik kan doen is een test om het uit te sluiten of misschien wel een klein wondertje. Het gebeurt ook regelmatig na het stoppen van de pil dat de ms maanden uitblijft dus als je twijfelt gewoon een test doen, tegenwoordig kosten die dingen bijna niks meer.

jajvvd 28-11 om 20:29

Ik heb ook een hele periode na het stoppen met mijn prikpil elke keer gedacht dat het raak was maar was inderdaad volgens de dokter ook echt ontpillen.. mischien en hopelijk heb jij meer geluk  

Lady 28-11 om 20:48

Dankjewel dames voor jullie lieve reacties!

Ik ga nog gewoon even afwachten. Ooit zal de ms eens moeten komen. Genoeg afleiding gelukkig de aankomende maand!!

Jullie ook succes!

Lady 29-11 om 21:04

Aarrgghhh vanaf vanmiddag al last van brandend maagzuur.

jajvvd 01-12 om 14:25

Lady, 
Oei ondertussen al een test gedaan? 
Of niet ?
groetjes!

Lady 01-12 om 14:31

Nee nog niet getest... ik weet dat mijn lichaam me inmiddels goed voor de gek kan houden. 

Als de symptomen blijven zal ook ooit de menstruatie moeten komen. Als het aanhoud en de ms niet komt dan ga ik een test doen. Ik ga deze nieuwe week nog afwachten. 

Lady 03-12 om 08:29

Gister avond toch maar een testje gedaan en deze is negatief. Symptomen zijn er nog wel. Dus de ms mag van mij wel komen! 
Het kan natuurlijk ook nog veelste vroeg zijn want ik weet niet hoe ik in mijn cyclus zit nu.

Lady 03-12 om 11:49

Och dat is sneu.. maar goed dat het nu wel goed gaat.. gefeliciteerd.

Lady 03-12 om 11:56

Voor dat ik de prikpil ging halen 9 maanden geleden had ik vaak ook gevoelige borsten maar vaak 1 dag en dan de dag erna had ik mijn menstruatie. 
Nu heb ik vervolgens al dik 4 dagen last van mijn borsten ook echt een soort trekkende pijn (groeipijn) weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Opgeblazen gevoel ik de buik. Een broek die me altijd lekker zat zit nu om de middel niet lekker meer. Met vlagen last van brandend maagzuur en gister avond hoofdpijn. Vaak als ik 2 dagen later was met de prikpil halen dan had ik al een bloeding. Nu sinds 1 okt gestopt en nog geen bloeding of iets gezien. Hopen dat het gauw op komt dagen!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger worden na prikpil' in het Zwanger worden forum