Hoe vroeg kan je al iets merken?

18 antwoorden en 20838406x bekeken

Selby 21-01 om 13:13

Hoi hoi. Ik vraag mij af, hoe vroeg kan je al iets merken als het raak is? Je leest soms over vrouwen die het meteen merken. Maar hoe dan, als de reis naar de baarmoeder en het innestelen een week duurt? Pas na de innesteling komen er toch pas hormonen vrij die je anders doen voelen? Ik dacht zelfs dat het pas vanaf 5 weken zwangerschap merkbaar werd.

Wij zijn al 10 maanden bezig voor een 2e. Tot nu toe meen ik elke cyclus vanalles te voelen. Rommelende darmen, gevoelige borsten, opgezette onderbuik, krampjes, af en toe beetje misselijk, af en toe hoofdpijn. Maar toch steeds weer ongesteld. Ik zit nu pas een paar dagen na me eisprong en ik heb veel afscheiding. Maar echt dat je na het plassen tot 3x toe nieuw wc papier moet pakken omdat het nog steeds glibberig is (sorry voor de beschrijving). Ik dacht dat dit alleen tijdens de eisprong was en vlakvòòr de menstruatie. Of lijk ik dit allemaal te voelen omdat ik er zo gefocust op ben?

Kan het misschien bij een 2e zwangerschap zo zijn dat je lichaam het meteen herkent? Of bestaat er netals bij dieren zoiets als schijnzwanger zijn?

reageer

claire89 22-01 om 14:54

Ik weet het allemaal niet maar die afscheiding had ik ook! Net hetzelfde, vlak na mijn eisprong. Heeft 4 à 5 dagen geduurd. Kon het ook niet thuisbrengen. Is inmiddels gestopt en ik verwacht morgen of overmorgen mijn NOD. Dus geen idee of het iets wil zeggen...

Gast (Gast) 22-01 om 20:16

Hoi hoi, ik had 4 en 5dpo buikpijn en diaree(nu weet ik niet of het buikgriep was of toch de innesteling) 6dpo zere borsten en teste 7dpo al licht positief. Afscheiding heb ik eigenlijk sinds een paar dagen 10/11 dpo.

Selby 22-01 om 22:08

Bedankt voor de reacties.

Ja precies Claire89, 4 of 5 dagen, nu is het weer normaal. Ik verwacht volgende week pas me nod. Ik heb zo’n beetje alle kwaaltjes, maar die had ik de vorige cyclussen ook, dus ik probeer het niet meteen als een teken te zien want de teleurstelling is steeds zo groot.

Hoi Gast. Wat is dpo....? Idd darmen van slag en me borsten zijn gevoelig. Maar ja ik zit er ook wel heel erg op te hopen waardoor ik ieder krampje als een teken ga zien

Maar je kunt het dus wel echt meteen merken, als het raak is? Maar de innesteling duurt toch ook nog ruim een week? Of zijn er na de bevruchting meteen hormonen?

Mimi 23-01 om 08:18

Ik had elke maand wisselende symptomen maar die kwamen vooral door de gewone hormonen en cyclus. Uiteindelijk toen het raak was, achteraf wel meer duizelig geweest. Maar verder niets anders. Dat begon pas na mn NOD. En de duizeligheid kan ook 'normaal' zijn geweest, alleen omdat het dan raak is weet ik niet of het erbij hoort of echt een kwaal was . (En dat laatste geldt voor bijna alle kwaaltjes: omdat kwaaltjes deels door de 'gewone' hormonen veroorzaakt worden is het lastig ze aan het een of het ander te koppelen. )

Van wat ik hier op het forum lees van andere vrouwen: Afscheiding kan in ieder geval per maand heeeeeel erg verschillen.

Maar het kan natuurlijk best dat jullie vrouwen zijn die het echt vroeg merken, die zijn er ook ! Hopelijk is het raak! Als je eerder zwanger geweest bent: wat was er toen anders? Misschien heb je dat nu weer.

Mimi 23-01 om 08:23

Hmmm dat klonk een beetje belerend en zo was het niet bedoeld! Maar ik heb wel wat spijt dat ik zo op kwaaltjes zat te letten haha. Achteraf allemaal verspilde energie

Orchidea 23-01 om 13:23

Ik denk dat last hebben van kwaaltjes verschilt per vrouw, maar ik denk dat het bijna allemaal onzin is, even heel erg straight to the point gezegd. Veel kwaaltjes horen ook bij een naderende menstruatie, ook als je dat vorige cyclus niet hebt gehad of daarvoor, elke cyclus kan verschillend zijn. Ik had afgelopen cyclus ontzettend zere tepels, en daarvoor eigenlijk niet, dus ik ging er eigenlijk wel vanuit dat ik zwanger was, maar nee. Het was gewoon een voorbode van een menstruatie. De keren dat ik zwanger was merkte ik tot de positieve test bijna niets. Het was puur een gevoel dat zei van goh, ik ben al 1.5 week overtijd, laat ik eens een test doen. Dat was bij mijn dochter, toen was ik al 5.5, bijna 6 weken voordat ik eens een test deed, puur omdat ik eigenlijk vrij weinig symptonen had, die kwamen pas na de test, rond de 6.5/7 weken... 

Bij mijn tweede zwangerschap had ik alleen wat hoofdpijn, een halve week na de positieve test. Daarvoor had ik niets gemerkt, alleen wat meer naar de toilet, alleen goed.. dat heb je ook als voorbode van je menstruatie, kortom: het kan echt per vrouw schelen. Maar als je al kijkt naar “de hcg kolom” hoe hoog hcg is met 3 weken... lijkt het mijn bij stug nu al duidelijke symptonen van zwangerschap te voelen, omdat je hcg nog zo laag is. Maar dat is mijn mening, ik weet ook dat de meningen hierover zijn verdeeld, en dat is ook ieder voor zich, maar zoals Mimi al zegt en ik nu ook: Pin je AUB niet vast op symptonen.. als het zover is, zul je zien dat je misschien ook wel geen symptonen had, want dat hoor je echt veel terug. “Goh ik heb geen symptonen” “Goh, het is echt dat ik positief getest heb” Jep.. succes met afwachten! Ik weet hoe lastig het is. Hier inmiddels nog 8 dagen tot ik mag testen. 

claire89 28-01 om 14:29

Selby hoe is het verder afgelopen?
Ik wou je nog even vertellen hoe het bij mij is gegaan, misschien heb je er iets aan. Ik ben intussen ongesteld geworden op cyclusdag 33. Dit is exact twee weken nadat deze hele waterige afscheiding was gestopt. Het is een beetje gek, ik had eerst een paar dagen de draderige eiwitachtige afscheiding (ik dacht dat dat rond m'n eisprong was) en daarna de eerder waterige en vrij overvloedige afscheiding (ik dacht dat dat na m'n eisprong was). Nu blijkt dus dat ook de tweede soort afscheiding dus bij mijn eisprong hoorde. Is dus anders dan wat je overal leest over hoe vruchtbaar slijm eruit ziet. Maar goed, ik leer m'n cyclus en lijf steeds beter kennen, zo zal het op een dag hopelijk wel raak zijn.
Misschien betekende de afscheiding bij jou ook dat je eisprong wat later was dan je in eerste instantie dacht? Of heb je toch positief getest?

Selby 01-02 om 07:41

" Selby hoe is het verder afgelopen?

Misschien betekende de afscheiding bij jou ook dat je eisprong wat later was dan je in eerste instantie dacht? Of heb je toch positief getest?

1 dag overtijd!!!!!  Ik durf nog niet te testen en probeer nog niet te enthousiast te worden, anders is de teleurstelling weer zo groot, ik ben al es eerder een dag te laat geweest. Maar als ik het morgen nog niet ben ga ik wel testen  "
claire89

Selby 28-01 om 22:02

@Claire89

Ik heb vrijdag me nod. Tot nu toe meen ik gevoelige borsten te hebben en extra vermoeid te zijn. Maar ik denk eigenlijk elke cyclus wel dat ik iets voel

Vrijdag is me nod. Maar voelde toevallig net een klein krampje en ik was vanmorgen extra chagrijnig dus ben zomaar bang dat de menstruatie gewoon weer in aantocht is 

Orchidea 01-02 om 08:30

Shelby Je nod was gisteren toch? hoe gaat het inmiddels met je? 

Selby 01-02 om 09:11

" Shelby Je nod was gisteren toch? hoe gaat het inmiddels met je?  "
Orchidea

Ahhh wat lief dat je het vraagt 
1 dag laat idd. Ik probeer niet te hard van stapel te lopen. Als ik het morgen nog niet ben doe ik een testje, heb er nog 1 liggen. Ondertussen probeer ik niet te niezen en voorzichtig te gaan zitten hihihi al is dat natuurlijk niet nodig 

Orchidea 01-02 om 09:44

Spannend hoor, duim voor je... ben je normaal altijd stipt? ;-)....  spannnend!!
En dat snap ik ook, dat had ik ook.. dat gevoel dat je niet kunt niezen etc.. go go, wanneer ga je weer testen?

Floor (Gast) 01-02 om 10:04

Spannend! Ik voel de innesteling altijd heel duidelijk en die is bij mij op zo’n 7 dpo. Ik geloof niet in vrouwen die al na de vrijpartij lichamelijk kunnen voelen “dit is het, nu ben ik zwanger”. Dat eitje is dan nog niet eens bevrucht. Ik geloof wel dat je dat in je hoofd zo kan ervaren, omdat je het een goeie timing vindt, of je gevoel nu eenmaal zo is. Maar dat dacht ik ook wel eens, en dan was t niet zo haha. Ik heb wel altijd een ander soort menstruatiekrampen voor NOD als ik zwanger ben, daar herken ik t vooral aan. De echte symptomen pas na 5,5 week. 

Selby 01-02 om 10:40

Zo hihi zo te horen heb je al een paar zwangerschappen mogen genieten Floor haha dat je het gevoel zo goed herkent Je hebt gelijk hoor, sommige vrouwen voelen het meteen, terwijl het eitje er ruim een week over doet om af te dalen naar de baarmoeder en zich in te nestelen. Ik denk dat als je zwanger wilt worden dat je er zo mee bezig bent dat je vanalles voelt waar je normaal niet bij stilstaat. Wij zijn al 10 maanden bezig en ik meende elke cyclus weer dat ik dacht "het is raak! ik voel me anders!" maar dan is juist de teleurstelling zo mega groot elke keer aan het eind.

Bedankt voor jullie enthousiastme hihi. Ik ga morgen testen. Vriendin van mij zei al "jeetje wat een geduld, ik heb altijd van die vroege testen gedaan", ja maar ja dan had ik dat nu al 10x als teleurstelling gehad. Ik wil pas testen als ik echt overtijd ben, om niet weer zo teleurgesteld te worden. Ik ben in die 10 pogingen al es eerder 1 dag te laat geweest. Mijn zusje is zelfs es 5 dagen overtijd geweest en het toen alsnog geworden. Je weet dan alleen nooit of je gewoon verlaat bent of een vroege miskraam hebt gehad. Dat hoor je overigens vaak zeg, miskramen. Daarom probeer ik nog niet te hard van stapel te lopen. Maar het gevoel van overtijd zijn is stiekem al wel vet genieten hihihihihihihihihihi

Selby 01-02 om 12:51

Net een testje gedaan, kon het niet laten.... maar negatief.... Misschien omdat het geen ochtendurine is. Laten we dat maar hopen dan. Ik heb er verder geen meer in huis. Ben gelijk depri dus weet niet of ik vandaag nog de deur uitga. Had trouwens een foto van de test maar weet niet hoe ik die hier moet plaatsen.

Orchidea 01-02 om 12:55

Shelby, onder aan het bericht zie je "Foto toevoegen" ;-)

Orchidea 02-02 om 08:47

He meissie, hoe gaat het nu met je, dag 2 overtijd, of toch de rode duiveltjes zien komen? ;-) ik denk wel aan je hoor!

Selby 02-02 om 08:53

Ahhh wat lief! Ik heb net een ander topic geopend. Testje gedaan, op het eerste gezicht zie ik het niet, maar als ik hem heen en weer kantel wel heel subtiel. Maar nu twijfel ik dus nog! Filmpje uploaden lukt niet. Misschien eerst op YouTube zetten?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe vroeg kan je al iets merken?' in het Zwanger worden forum