Wanneer ervoor gaan?

8 antwoorden en 20474791x bekeken

Lisa (Gast) 08-02 om 17:16

Hallo allemaal. Mijn toekomstige en ik hebben een tijd geleden besloten voor kinderen te willen gaan. Inmiddels stopte ik al met de pil en gebruiken we een condoom. Dit om mijn cyclus weer op gang te laten komen en om deze te leren kennen. Graag willen we zo snel mogelijk een kind, maar eind dit jaar zullen wij trouwen. Je weet nooit hoe een zwangerschap zal verlopen, maar zouden jullie wachten tot na de trouw of al iets vroeger (max. 3 maanden zodat trouwjurk nog past) durven proberen? Het wachten lijkt nu al eindeloos te duren en het kan natuurlijk zijn dat we nog lang moeten wachten voordat het lukt. Geen alcohol drinken is het minste van mijn zorgen, dus om die reden zou ik niet wachten. Bedankt voor jullie reacties!

reageer

Mila (Gast) 09-02 om 07:48

Hoi Lisa, wat leuk trouwen en een kinderwens! Als jullie verlangden naar een kleintje groot genoeg is, zou ik de natuur gewoon haar ding laten doen. Dus geen testjes doen of met je benen omhoog gaan liggen, maar gewoon sexen als jullie zin hebben. Ik zou zeker stoppen met de condooms, maar die vind ik altijd al stinkende waardeloze dingen, haha!

Joy 09-02 om 08:13

Ik zou er gewoon voor gaan. Heel ontspannend zoals hierboven gezegd en vanaf de trouw starten met uw cyclus etc. Dan ben je toch ook al even bezig. Het kan natuurlijk dat je direct zwanger bent, maar dan pas je toch snel aan. Of mss ben je ronde 6 zwanger. Dan heb je een mooie aankondiging op je trouw. Als er nu iets is wat je niet kan plannen, is het een baby. Er zal wel altijd iets op de baan komen waarvan je zegt 'hmm, mss toch beter wat uitstellen.' terwijl als je al een kind hebt, je die horde neemt met kind. Natuurlijk moet je wel een stabiele relatie hebben (jullie trouwen dus lijkt me in orde ), en liefst wat financiële middelen ook. 

Mimi 09-02 om 10:02

Als je er klaar voor bent: ik zou er dan gewoon nu voor gaan! Je kan ook een mooie jurk voor zwangeren kopen toch?
Een zwangere bruid is prachtig!
Zoals Mila zegt, gewoon zonder druk een beetje beginnen.

Nog wel iets uit eigen ervaring. Als je in de eerste 3 maanden zit kan je last hebben van extreme misselijkheid en extreme vermoeidheid dus misschien is het juist fijn om om iets verder te zijn (mocht het jullie gegund zijn dat het snel raak is). Wij Hebben gewacht tot na de bruiloft en het was een mega mooie maar ook vermoeiende dag. Ik had dat de afgelopen 8 weken nooit volgehouden. Al zijn er later in de zwangerschap weer andere problemen soms...  

Het kan ook allemaal meevallen dus daarom zeg ik: ervoor gaan als de kinderwens groot is

Extra bonus: dan ben je de onzekere eerste weken hopelijk al door (waarin kans ik miskraam nog redelijk groot is en je nog geen echo kan doen).

Lisa (Gast) 09-02 om 12:08

Oh, bedankt al voor jullie raad! Het enige wat ons mogelijk ‘tegenhoudt’ is de kans op misselijkheid of dat het misloopt. We zijn al heel wat jaren samen, hebben zelf gebouwd en daarmee ook al samen door een zware periode gegaan, dus onze relatie zit zeker goed. Financieel staan we er ook wel goed voor: een gezellige thuis (met enkel nog wat afwerking die moet gebeuren hier en daar) en mooie spaarcenten voor de toekomst. We zijn niet ‘rijk’, maar hebben zeker een goede basis en beiden een vaste job. Ook de toekomstige grootouders zouden altijd voor ons klaarstaan. Trouwjurk is al gekocht dus moet nog wel passen ???? Een klein buikje kan er wel bij omdat het niet superstrak is. Om die reden zouden we nog wel even wachten sowieso, zodat de buik nog niet te groot is. Spannend allemaal!

Floor (Gast) 09-02 om 21:18

Wat een spannende tijd voor jullie! Leuk zeg! Ik denk dat het heel persoonlijk is. Als ik zelf kijk naar de 1e fase van mijn zwangerschappen zou ik écht NIET hebben willen trouwen. Ik was zoooooo misselijk en moe dat ik dat echt verschrikkelijk zou hebben gevonden. Ik weet niet hoe oud jullie zijn, maar ik zou zelf mooi even wachten tot na de bruiloft.  Een beetje doemdenken misschien, maar wat als je een hg zwangerschap krijgt en volop moet overgeven de hele dag? Enz. Enz. Wanneer je dan wel zwanger wordt heb je niet in de hand en ik snap dat je het zsm wilt, maar ik zou dat echt zonde van mn dag vinden.  

Lisa (Gast) 16-02 om 22:30

Dankjewel ook Floor, voor je reactie! Ik heb het momenteel best wel moeilijk. Goede vrienden (leeftijdsgenoten) hebben al een tweede kind, de ene zwangerschapsaankondiging of geboorte na de andere ... ‘Mijn eierstokken rammelen’ zoals ze dat zeggen. Ik probeer mezelf af te leiden, maar toch ben ik er dagelijks mee bezig. Soms heb ik gewoon hoofdpijn of ween ik omdat ik gewoon wou dat ik de wens even kon opbergen ... Dat kan natuurlijk ook niet. We willen een geweldige trouwdag, dus het zou sneu zijn als ik die dag kotsmisselijk ben ofzo, maar het is nog zo lang wachten. Ook het idee dat het dan misschien ‘nog eens’ lang wachten is voor het lukt, helpt niet. Niemand van jullie heeft een glazen bol of oplossing, dat weet ik, maar het doet wel deugd het even kwijt te kunnen.

Zusss 17-02 om 23:14

Ik was zwanger voor mijn trouwen maar kreeg kort daarvoor een miskraam. Het heeft de feestelijke dag niet in de weg gestaan, mijn dag was fantastisch!

Mila (Gast) 18-02 om 08:06

Misschien moet je het gewoon laten gebeuren als je zo graag wilt? Waarom niet gewoon die condooms de deur uit en alleen sexen wanneer jullie samen zin hebben, niet lettend op je cyclus? Is het raak, dan is dat fijn, is het niet raak tegen het trouwen dan is dat ook gewoon goed. Niet te zwaar aan tillen, je kunt niet alles perfect timen!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer ervoor gaan?' in het Zwanger worden forum