Derde kind ja of neen?

15 antwoorden en 20462613x bekeken

DD 28-02 om 17:01

Hallo,
Na heel veel gedoe hebben wij ondertussen drie zoontjes waarvan eentje dat jammer genoeg niet bij ons mocht zijn..
Ik ben gek op kinderen, wilde ook altijd een groot gezin. 
Eerste zwangerschap draaide aan 7 weken uit op miskraam. 
Tweede zwangerschap werd ons eerste zoontje
Derde zwangerschap hebben we op 17 weken moeten stopzetten wegens afwijking in Xchromosoon
Daarna vierde zwangerschap via IFV (pgd) ons derde prachtige zoontje geboren.
Ik wil zo graag nog een kindje en weet dat hier niemand kan zeggen wat ik wel of niet moet doen, zoieso zal alles weer via ivf moeten verlopen maar dat ontzie ik mij niet als ik er een wondertje voor in de plaats krijg.
Maar misschien wat voor en nadelen van mensen die er drie hebben of mensen die met dezelfde twijfels zitten? 
Hopelijk vind ik hier wat steun/tips van andere Mama’s
Liefs DD

reageer

Joy 28-02 om 17:23

Ik zie dat je 3de zoontje nog maar 4 maand is. Mss brengt de tijd raad?
Alsinds denk ik dat als je echt nog een kindje wil, er altijd plek us in je huis hoe denkt je man erover? 

DD 28-02 om 18:38

@Joy;
Mijn jongste zoon is nu bijna vijf maand. Hij is inderdaad nog klein  .. ik had altijd een ‘achterkomertje’ gewild voor ons laatste kindje maar mijn idee daarover is nu wel veranderd. Nu we nog in de rompslomp van pampertjes en melkjes en papjes zitten wil ik er liever in 1 keer doorgaan 
Mijn man volgt mij in mijn beslissing zolang we financieel alles kunnen geven wat onze kids willen. Dus op dat gebied mag ik niet klagen. Alhoewel ik het gevoel heb dat hij liefst wat ‘langer’ zou wachten. Maar hij zegt als jij het wil dan volg ik jou (aangezien ik ook het meest voor de kids zorg, hij werkt veel) 

DD 28-02 om 18:42

@Joy:
Proficiat met je zwangerschap. Ik zie dat je ook al heftige dingen meegemaakt hebt. Voel je je ok op de termijn dat je bent? Aangezien je dicht bij de 34 weken zit. Mag ik vragen wat er juist gebeurd was? 
Ik hoop voor je dat alles vlot mag gaan en dat je je lieve zoontje snel en veilig in je armen mag houden 

Joy 28-02 om 18:59

Bedankt! Ja idd het zijn nu mentaal zware weken... Maar voorlopig gaat het deze keer de goede kant uit. Dus we hopen binnekort op een gezond zoontje 
Bij E bleek er op 32wk dat er iets mis was in zijn hersenen. Toen een mri gedaan. Daaruit bleek dat u zwaar mentaal en fysiek gehandicapt zou zijn met erg spasmen. Geen levenskwaliteit. Hoogstwaarschijnlijk zou hij sterven vlak na zijn geboorte... Toen hebben we besloten om hem uit zijn lijden te verlossen.
Voor de kindjes zelf... Ik wou ze altijd kort opeen. Ik baal ervan dat - door de omstandigheden- er bijna 4j tussen mijn kinderen zal zitten. Dus persoonlijk zo ik ze kort opeen nemen als dat lukt 

011543662 (Gast) 28-02 om 19:04

ik twijfelde ook, niet over OF we het wilde maar eerder Wanneer.. inmiddels zwanger van nummer 3.. jongste is net 8 maanden. Snel achter elkaar dus.. ik laat alles op me af komen. 

DD 28-02 om 19:05

Kan mij heel goed inbeelden dat het lastige weken zijn! Verschrikkelijk he zo een keuze maken, maar ‘waarschijnlijk’ wel de beste keuze. Al heb ik soms nog momenten dat ik zelf denk was dat nu echt de juiste keuze terwijl je goed genoeg weet dat het wel de beste keuze was. 
Probeer toch nog te genieten van je zwangerschap! Ik heb bij mijn laatste zoontje alles behalve genoten.. heb daar soms wel spijt van alhoewel ik er niet omdeed maar door alles zo bang om hem te moeten afgeven! 
Kan geloven dat je er een beetje van baalt dat er vier jaar tussen zit, maar als ze gezond zijn, das het belangrijkste zeker?  
Is er bij jullie nog sprake van een derde?

DD 28-02 om 19:07

@011;
Proficiat! Hoever ben je nu?
Stiekem een beetje jaloers.  Ik zou ze denk ik ook echt nu liever kort op elkaar hebben

Orchidea 29-02 om 08:18

Ten eerste, een prachtige profielfoto..!! Wat een knapperdje. ;-) Wat heftig dat je hem hebt moeten afstaan.

En ik denk dat jij je keue al hebt gemaakt, gewoon ervoor gaan. Mijn dochter was ook 4/4.5 maand toen we besloten er weer voor te gaan, helaas inmiddels nog niet zwanger, wel een miskraam in Maart gehad. Nu hopen wij dat ook snel onze wens word vervuld.

Joy 29-02 om 10:54

Ik denk niet dat er nog 1ne komt. Deze zwangerschap is fysiek erg zwaar. Enorm veel last van mij bekken, veel harde buiken en migraine aanvallen. Dus ik zie het voorlopig niet zitten. Het kind zelf wel. Heel hard. Maar nog een zwangerschap? Neen dankjewel 

DD 29-02 om 12:03

@Orchidea;
Bedankt. Hij was idd een knapperd. Gek hoe ze al zo volmaakt zijn op die termijn! Nageltjes, lipjes, .. was niet te geloven eigenlijk. Elke dag trots dat ik zijn mama mag zijn. 
Ik hoop voor je dat het gauw weer raak mag zijn!!  En dan een blijvertje.. jammer hoe de natuur soms in elkaar zit he. 
@Joy;
Nog even en je bent er vanaf. Ik begrijp je gedachte gang ivm zwangerschap. Het is hier ook wel een beetje zo na alles, mentaal heel zwaar om zwanger te zijn maar toch blijft het kriebelen  En raar maar waar geloof ik dat ik er nu iets meer zal van kunnen genieten aangezien ik minder tijd zal hebben om erbij stil te staan met nog twee kapoentjes rond mij. Maar ja dat zeg ik nu natuurlijk  

Joy 29-02 om 14:14

Ik hoop echt zo voor jou!! Tis je gegund meid ! 

Liesbeth 29-02 om 14:29

Wij hebben twee kindjes. Een zoon en een dochter. Nu voor een derde gegaan en zwanger van een tweeling 
Toen we het pas wisten, was ik even in shock. Maar nu ben ik er helemaal gewoon aan en kijk ik er zo naar uit! 

DD 29-02 om 15:01

Dank je Joy

Waaww Liesbeth zalig  Dubbele proficiat! 
Ik heb daar ook al aan gedacht, aangezien wij met ivf zwanger moeten worden. Stiekem zou ik dat ook wel zalig vinden (wel lastig denk ik) hoe oud zijn je andere kids? 

Liesbeth 29-02 om 15:07

Haha dankje! Onze dochter is 6j en onze zoon is 4j. Het zal idd wennen zijn maar het zal wel goed komen hoop ik

DD 29-02 om 15:49

Dat zal wel goed komen. En vier helpende handen 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Derde kind ja of neen?' in het Zwanger worden forum