Kinderwens

12 antwoorden en 20239177x bekeken

Kimmie (Gast) 05-03 om 21:12

Hi allemaal,

In december kreeg ik van de 1 op de andere dag een sterke kinderwens welke alleen maar sterker lijkt te worden. Hiervoor was ik altijd wat minder zeker van mijn kinderwens. Mijn vriend en ik zijn 10 jaar samen (ik ben 28, hij 29) en hebben het er in die jaren uiteraard wel over gehad. Hij wil wel kinderen, maar ik heb niet het gevoel dat het “van harte” is. Hij geeft ook regelmatig aan dat het nog wel even zal duren. Wel is hij heel lief tegen kindjes en gaf hij laatst aan dat hij wel benieuwd was wat een kind zou kosten (veel vrienden worden nu ook papa en mama) en toen hij een fotoboek van zijn oma kreeg zei hij: “ja, knap he, zo gaat jouw kind er later ook uit zien”. Gezien mijn leeftijd (ik zou op dit moment heel graag voor mijn 30e moeder willen zijn) en het gevoel dat het wel een tijdje zou kunnen duren, zou ik heel graag mijn pil in de zomer na de vakantie de prullenbak in gooien.. mijn probleem: geen idee hoe ik hier over moet beginnen tegen mijn vriend?! Ik lig er echt al weken letterlijk wakker van en heb alle forums inmiddels gelezen.. ben nog steeds op zoek naar die ene goude tip. We zijn beide geen personen die diepe gesprekken voeren, dus vind het heel lastig! Ik ben zo “bang” voor zijn reactie! 

reageer

Mila (Gast) 06-03 om 06:04

Hoi Kimmie, heel herkenbaar verhaal hoor! Denk dat veel meiden dat ook hadden, ik in ieder geval wel. Ik heb zelf met mijn vriend besproken dat ik de pil na zoveel jaar wel echt zat was en ik er einde van de strip mee wilde stoppen om te kijken hoe ik zonder pil het zou ervaren. Ik heb hem toen vooral de voordelen van geen pil voor mij genoemd. Hij vond toen dat het logisch was dat ik er vanaf wilde en samen kwamen wij tot de conclusie dat we niet voor condooms gingen (bah!!) maar “voor het zingen...”. Na een tijdje hebben we toen besloten gewoon niet meer op te letten en toen zwangerschap een tijdje uit bleef, zijn we ons best gaan doen. Ging dus heel natuurlijk!

Wat denk je dat hij zegt als jij met de pil wilt stoppen en de voordelen daarvan benoemt? Anti conceptie is gezamenlijke verantwoording natuurlijk. En hij krijgt er veel voor terug zonder pil, haha

kimmie 06-03 om 13:00

Hi Mila,
Wat fijn dat jij je zelf hier ook in herkend. Welk voordelen heb jij voor jezelf benoemd bij je vriend? Voor mezelf heb ik natuurlijk ook tig voordelen wanneer ik zou stoppen. 
Op dit moment denk ik zelf dat hij wel gaat schrikken als ik zeg dat ik wil stoppen. Daarom wil ik hem nog iets langer de tijd geven om er over na te denken en eventueel na de zomervakantie stoppen (zou bij ons in Juli zijn). 

Gwen 06-03 om 07:45

Wij lagen op een avond in bed, toen vroeg ik gewoon hoe hij erover dacht. Ik wist dat hij heel graag kinderen wilde, maar toch schrok hij heel erg! Dit was in april. Wij hebben toen afgesproken dat we nog 1 zomer van alle feestjes zouden gaan genieten en dat hij kon gaan wennen aan het idee. In oktober kwam hij uit zichzelf 'ik ben er klaar voor'. November waren we zwanger. Leg de vraag bij hem neer, schrik hem niet af met 'ik heb klapperende eierstokken en wil er nú voor gaan'. Haha. Dan krijgt ie t wel benauwd. Succes!

kimmie 06-03 om 13:02

Thanks! 
Ik wil hem inderdaad even de tijd gunnen, want denk zelf ook dat hij gaat schrikken. Hij weet wel dat ik op dit moment ergens over pieker! 

Mimi 06-03 om 08:40

Op een gegeven moment kwam het ter sprake. (Onze ouders zijn niet de jongste dus we hebben besproken dat het voor hun en voor onze kinderen leuker zou zijn als we ervoor gingen. Zelf niet perse drang maar we waren er klaar voor)
En wat Gwen zei: Toen nog 1 zomer losgegaan op feesten. 

Ik zou het wel met hem bespreken, ook al hebben jullie " Geen diepgaande gesprekken". Misschien denkt hij er ook zo over, en anders kan hij rustig wennen aan het idee.

Happy girl (Gast) 06-03 om 09:53

Wij waren ook al jaren aan het zeggen dat we het ooit wilden maar nu nog niet. En toen op een dag zei ik gewoon uit het niets: zou ik niet stoppen met de pil? En hij zei: stop maar
Ik was direct zwanger en tot op vandaag de beste keuze ooit!

kimmie 06-03 om 13:04

Bijzonder! Ik hoop zo dat dat ook zijn reactie gaat zijn.. laatst zei hij ook dat zijn broertje er waarschijnlijk eerder bij zou zijn en toen heb ik wel duidelijk aangegeven dat ik dat niet denk.. 

kimmie 06-03 om 12:44

Test

Mila (Gast) 08-03 om 05:24

En Kimmie, test gelukt?

Ik had veel last van de hormonen in de pil. Na het stoppen had ik meer zin, vrolijker, minder moodswings, etc. Dat overtuigde hem wel dat de pil troep is en na een paar weken wilde hij ook van de condooms af, haha! 

Wat ga je nu voor stap zetten?

Joy 08-03 om 08:11

Ik wou al langer een kind, hij ook maar ons huis was echt niet geschikt en ergens was hij ook bang voor een kind. Nu hadden we dan besloten dat ik geen pil meer zou nemen tot we waren verhuisd en dat hij vanaf dan maar voor een voorbehoedsmiddel moest gaan zorgen tot hij er klaar voor was.
Na 6maand zijn we verhuisd (aug2015) ... Zo gezegd, zo gedaan. We hebben toen heel af en toe met condoom seks gehad. Daar had ik niks op tegen. Dus voor mij waren we nog niet begonnen. Begin dec 2015 een positieve test. En daar was hij heel blij mee. Ik was toen verschoten van hoe snel het ging.
Voor ons 2e hadden we dan ruim 1j nodig en voor ons 3e (na een mk) 5 maand.
Ik zou het er zeker over hebben. De meeste mannen zijn vrij passief hierover. En ik denk echt wel dat de meeste vrouwen hier het eerste woord over reppen. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kinderwens' in het Zwanger worden forum