Menstruatiecyclus

7 antwoorden en 19963193x bekeken

Lisa (Gast) 17-04 om 20:04

Hallo allemaal,
begin dit jaar stopte ik met het nemen van de pil, nadat ik deze ongeveer 15 jaar innam. Ik heb altijd een stopweek gehad en de pil niet doorgenomen, maar toch vond ik het verstandig om op tijd te stoppen met de pil om te kijken of ik snel mijn maandstonden zou hebben én om mijn menstruatiecyclus te leren kennen.
Ik kreeg na de onttrekkingsbloeding (pilstrip had ik volledig ingenomen) al vrij snel mijn eerste 'echte' maandstonden. Als ik mijn cyclus bereken vanaf de eerste dag van mijn onttrekkingsbloeding, dan duurde die eerste cyclus 30 dagen. De volgende duurde 24 dagen en de (voorlopig) laatste 23 dagen. Dag 1 is de dag waarop mijn menstruatie begon en de laatste dag is degene voordat ik mijn volgende maandstonden kreeg. Mijn manier van tellen klopt dan toch hé? Ik wou even polsen of een cyclus van 23 of 24 dagen al niet aan de korte kant is? Volgende maand zouden we graag aan kindjes beginnen, dus ik zou graag weten wanneer ik ongeveer vruchtbaar ben. Direct starten met ovulatietesten enz. ga ik niet doen. Wel zou ik het een beetje willen 'berekenen'. Is dit dan ongeveer 14 dagen voor de menstruatie of is dit met een korte cyclus eerder minder dagen voor de menstruatie?
Bedankt! (Hopelijk kan ik snel aansluiten in een NOD-groepje!)

reageer

Anoniem (Gast) 17-04 om 20:56

Ze zijn een beetje kort, hoeft niks te zeggen. 3x per week seks hebben is genoeg om spontaan zwanger te worden. Let op als alles werkt zoals het hoort. Zo blijft het eerst ook leuk. 

In jou geval zou ik er zeker opletten vanaf dag 10 wat erop letten.

Lisa (Gast) 18-04 om 21:51

Bedankt voor je reactie! Ik had wat schrik dat ze te kort waren om een eisprong te hebben gehad, maar op internet staat dat een cyclus vanaf 21 dagen oké is, dus ik zal dat maar aannemen. Ik wacht nu op volgende maandstonden. Deze cyclus duurt nu reeds 22 dagen.

Puck 18-04 om 23:04

Wanneer je eisprong is weet je nooit precies, tenzij je het voelt natuurlijk. Ik heb een cyclus van 26 dagen. (Ik telde altijd de eerste dag ms als dag 1 en dan werd ik op dag 26 weer ongesteld, dus eigenlijk dan een cyclus van 25 dagen?) Op dag 16 had ik een positieve ovulatietest en strikt 10 dagen later ongesteld. Ik zou het dus wel wat ruim nemen in jouw geval qua vruchtbare periode. Maar als je sowieso regelmatig sekst, moet er geen probleem zijn.

Lisa (Gast) 19-04 om 01:11

Dankjewel, Puck! Het is dus zeker niet bij iedereen zomaar 14 dagen, de fase na de eisprong. We gaan het leuk houden en proberen om de andere dag seks te hebben, als we zin hebben natuurlijk. 
Oh ja, ik zou bij jou dan inderdaad 25 dagen zeggen, maar weet niet of het zo klopt.

Lisa (Gast) 25-04 om 20:44

Inmiddels dag 28 en aan het wachten  Absoluut niet regelmatig dus, maar is wel normaal na pilgebruik. Gaat alleen moeilijk worden om NOD dan te bepalen!

Lijn 25-04 om 21:46

Je zou ovulatietesten kunnen gebruiken als je het echt zeker wil weten, maar ik snap dat je daar nog mee wil wachten  

Lisa (Gast) 25-04 om 23:40

Klopt, Lijn. Als mijn cyclus onregelmatig blijft en ook een zwangerschap na enkele rondes uitblijft (we starten volgende maand), dan ga ik dat doen. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Menstruatiecyclus' in het Zwanger worden forum