Samenlevingstest

15 antwoorden en 19473775x bekeken

Iris (Gast) 05-06 om 12:39

Hoi,
Ik heb maandag een zo geheten 'samenlevingstest'. Kennen jullie dat en hoe moet ik mij daarop voorbereiden? Volgens mij schijnt het wel mee te vallen, maar vind het toch best wel spannend merk ik. Niet alleen de test zelf, maar ook de uitslag.
Groetjes, Iris

reageer

Orchidea 05-06 om 14:49

Wat houd dat precies in? ;-)

*Lotus* 05-06 om 15:58

Je kan je niet echt voorbereiden op de "samenlevingstest" gewoon wees ontspannen. 
Ik ken het, je hebt als het goed is de nacht van te voren gemeenschap gehad. 
Dan wordt er een beetje slijm uit de baarmoederhals genomen ( daar voel je niks van hoor).
Het slijm wordt onderzocht of er genoeg bewegende zaadcellen  zijn zoja dan is het goed.
Zo nee dan gaan ze verdere mogelijkheden onderzoeken evt IUI of IVF of ICSI maar deze test uitslag word samen met de Orienteriend Fertiliteits onderzoek naast elkaar gelegd.. de Zogenaamde OFO.. veel succes en wees ontspannen op naar een wonder voor jullie

Iris (Gast) 05-06 om 17:05

Binnen 3 uur na de gemeenschap moeten wij die test al doen, begreep ik van mijn behandelaar. Lekker ongemakkelijk idee... Fijn dat je er niks van voelt! Wat betreft de (mogelijke) uitslag is mij nu meer duidelijk, dankje Lotus.

*Lotus* 05-06 om 18:24

Geen probleem Iris 
Ja idd dat is wel heel ongemakkelijk ja maar ja alles voor een mooi wonder toch
Laat als je wil weten hoe het is verlopen

Iris (Gast) 08-06 om 17:41

Nou, het is achter de rug hoor. Jeej! En ook nog eens een positieve uitslag, hoe fijn. Is natuurlijk nog geen garantie voor 'succes', maar een mooie eerste bevestiging. De test zelf vond ik wel vervelend, maar hoeft nu gelukkig eerst niet weer.

*Lotus* 08-06 om 19:19

Super fijn Iris nu maar lekker aan de gang met elkaar   wat was precies vervelend aan de test t onderzoek zelf of wat anders. Héb je t wel aangegeven bij de onderzoeker. 
Nou hopelijk heb je gauw een heel mooi ander verhaal  succes. 

Iris (Gast) 08-06 om 19:51

Ja, het onderzoek zelf. Ben gewoon altijd gevoelig down under, zeker rond mijn ovulatiedag. Dus dan is zo'n test niet heel prettig. De uitslag maakte veel goed. Nu inderdaad maar verder proberen en hopen dat het binnenkort raak mag zijn. Dankje voor het meeleven!

Mila (Gast) 05-06 om 18:29

Ik denk dat ik die testjes ook wel ga krijgen. Doen ze dit altijd als je een fertiliteitstraject in gaat? Ongemakkelijk vind ik het altijd als ik met mijn benen in zo’n beugel lig met een onbekende arts. Dat je daarvoor sex hebt gehad zie je vast niet meer terug, volgens mij is dat dan echt al wel opgenomen of weggeplast toch? Denk dat ze alleen onder die micorscoop nog iets zien

*Lotus* 05-06 om 18:32

Hee Mila zit je in traject dan dat je denkt dat je dat ook ga krijgen?

Mila (Gast) 06-06 om 09:44

Hallo Lotus! Ja ik heb over twee weken een gesprek met de gyn/fertiliteitsarts. Stond voor april maar door Corona geannuleerd natuurlijk. Best spannend dus. Hoe gaat het met jou?

*Lotus* 06-06 om 11:24

och ja carona heeft voor veel dames roet in t eten gegooid. Succes met je gesprek. Hier gaat t na omstandig heden Goed hoor. Lees mee met jullie om jullie her en der van wat tips te voorzien. Het liefst zou ik het. Beheer  doen. Je ziet soms zulke vreselijke dingen voorbij komen. Heb de eigenaar al een aantal keer gemaild maar tot op heden geen succes verhaal.
Zelf heb ik qua medische molen eigenlijk alles op de kaart wel meegemaakt maar uiteindelijk via de natuurlijke weg zwanger geraakt. Gek hè. Ik heb een gezonde dochter gekregen in nov. 2018. Eig begin dec 2018 uitgerekend maar wegens zwangerschapsdiabetes Bevalling eerder in gang gezet. 
Mocht je nog vragen hebben. Shoot. Kijk waar ik je kan ondersteunen of advies kan geven. Ben al sinds 2013 actief op Brabbels. 

Mila (Gast) 09-06 om 06:40

Ze zouden jou beter het beheer kunnen geven als je hier al zolang bent! Maar heel lief van je! Hoe ben jij uiteindelijk zwanger geworden?

Iris, fijn dat het nieuws positief is  Hoe gaat deze test precies als ik vragen mag? 

Mila (Gast) 09-06 om 07:22

Wat mooi! En ga je nu voor nog een dochter?  Hadden jullie die maand iets anders gedaan of ergens op gelet?

*Lotus* 09-06 om 08:42

Nee hoor ik ga niet voor nog meer kindjes. Wij zijn klaar. Met kindjes krijgen. 
Ik deed de kaars Yoga oefening dat vanaf cd 4 tot cd 25 want dat mag niet tijdens de maanstonden. 
En ik had een detox kuur gehad. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Samenlevingstest' in het Zwanger worden forum