Tips om zwanger te worden

18 antwoorden en 19343202x bekeken

Lisa V. (Gast) 16-06 om 16:55

Dag dames!
Om te beginnen: je moet deze vraag niet te serieus opvatten. Behalve vrijen rond de eisprong zijn er wellicht niet veel tips die écht de kans op een zwangerschap vergroten. Als iemand de gouden tip had, waren we natuurlijk allemaal in ronde 1 zwanger!
Toch denk ik dat het leuk is om eens te horen/lezen welke tips jullie zelf al gehoord hebben, uitproberen ... en van welke je denkt dat ze de kans kunnen vergroten. Ik ben erg benieuwd!
De tips die wij nu ‘gebruiken’: tijdje op rug blijven liggen na de seks, zo veel mogelijk ook met andere dingen bezig zijn zodat het niet je hele dag beheerst. 

reageer

sg92 16-06 om 17:02

foliumzuur slikken van te voren kan ook helpen

Sofie 16-06 om 17:23

Foliumzuur is voor het voorkomen van een open ruggetje e.d.

Mila (Gast) 16-06 om 17:43

Naast blijven liggen: sex in het juiste standje (missionaris, hondjes of lepeltje lepeltje).

Ze zeggen dat het ook helpt als de vrouw tegelijk of kort na de man een hoogtepunt heeft.

Beide gezond zijn; veel bewegen, geen overgewicht, niet roken en beperkt drinken. 

Kaarsje branden voor geluk?

Anoniem (Gast) 16-06 om 17:48

Vooral het leuk houden en de liefde blijven voelen. Als het echt niet wil lukken krijg je nog genoeg moettertjes helaas. 

Bedenk dat sperma in goede staat zo 5 dagen kan overleven. 

Hou de lol erin.

Nienke 16-06 om 17:50

Wat je zelf al zegt het grootste deel is geluk denk ik!

Nu las ik laatst ergens dat genoeg vitamine C voor een man de zaadkwaliteit kan verbeteren. Dus heb ik mijn vent aan het begin van deze cyclus aan de vitamine C pillen gezet. Fruit en meer groente kreeg ik er niet in dus dan maar in pil vorm dacht ik  “toevallig” deze maand ook zwanger geraakt. 
Per toeval hadden wij seks op de avond van de positieve ovulatietest en twee dagen daarvoor. geen idee of je ovutesten gebruikt, maar bij mij heeft het schijnbaar geholpen!
En ik kreeg hier van iemand de tip om je intieme zone te wassen met Chilly, daar ook meteen na mijn menstruatie mee begonnen. Het zorgt voor een goede en gezonde balans down under wat mij ook goed lijkt om de zaadjes zo gezond mogelijk binnen te krijgen. Ook dit kan toeval zijn, maar baat het niet dan schaadt het niet!

Succes en hopelijk heb je wat aan de tips hier

Lisa V. (Gast) 16-06 om 23:32

Oh, ik lees hier al toffe tips. Van sommige nog nooit gehoord!
Het belangrijkste blijft inderdaad dat het plezant blijft, en dus geen verplichting is!
Proficiat hé, Nienke! Merk/voel je al veel van de zwangerschap?

Nienke 17-06 om 06:27

LisaV Thanks ja ik voel me al behoorlijk zwanger! Met vlagen misselijk, mijn borsten groeien al flink en dat is te voelen ook en een gevoelige onderbuik. Nu ook flink verkouden maar dat schijnt ook een zwangerschapssymptoom te kunnen zijn. 

Ik hoop echt dat je iets aan de tips hebt!

Lisa V. (Gast) 17-06 om 07:25

Nienke, dat zijn al veel symptomen op 4 weken! Hopelijk valt de misselijkheid nog mee en ben je daar snel vanaf.
Verder wens ik je nog een fijne zwangerschap en een wolk van een baby! 

Els 17-06 om 08:58

LisaV tarwekiemolie de hele cyclus en ik was direct zwanger in april. Wel misgegaan na 8 weken maar heeft daar niets mee te maken. 
Tarwekiemolie is vitamine E en is voor heel veel goed!!!! Als ik nogmaals zwanger word zal ik het zelfs blijven gebruiken de hele 9 maanden 

Orchidea 17-06 om 09:39

Ik werd zwanger nadat ik mijn gehele cyclus mijn intieme zone heb gewast met Chilly. Voor een goede hp waarde in je intieme zone. Dat is mijn tip denk ik? ;-) bij mij heeft het na 20 rondes geholpen. 

Els 17-06 om 15:12

Ik neem alles apart van wat je daar zegt, misschien zit dat alles ook in een supplement ? Maar dan misschien slechts in bescheiden mate...

Anoniem (Gast) 17-06 om 15:55

Kijk aub wel uit met al die extra vitamine. Als je gezond en gevarieerd eet en beweegt zijn die helemaal niet nodig. Omdat ze vrij verkrijgbaar zijn betekent het niet dat het niet schadelijk kan zijn. 

Je intieme gebied wassen met zeep is echt af te raden. Niet om orchidea af te doen. Super fijn dat het zo gelukt is!!! Toch zijn al die intieme zone zeep dingen niet nodig en niet heel goed. 

Els 17-06 om 17:10

Voor sommige vitaminen moet je opletten dat is waar. Maar zoals zink, selenium en vit D en E kan je geen overdaad hebben. Integendeel. Hoe ouder je bent hoe minder je hebt van deze....
Dus uiteindelijk zelf wat aanvoelen maar inderdaad geen overdaad innemen 

Lisa V. (Gast) 17-06 om 20:00

Dankjewel voor jullie reacties!

Hopelijk kunnen andere dames er (ook) wat mee. 

Zelf slik ik momenteel enkel foliumzuur en vitamine D. Ik probeer ook zo gezond mogelijk te eten en ik sport sowieso 3-4 keer per week, dus dat zit wel goed. Ik gebruik ook (nog) geen zeep voor de intieme zone, maar slaap 's nachts wel bewust (altijd al) zonder ondergoed of spannende pyjama ofzo. Altijd geleerd dat alles zo goed kan verluchten. Haha.

Fien (Gast) 21-06 om 12:46

LisaV. Ik gebruik juist wel speciale zeep voor mijn vagina, begreep dat dit ook goed kan zijn? Hoe was jij haar dan? En je slaapt dus naakt? Ik doe dat ook, goed voor het luchten en meer sex! 

Lisa V. (Gast) 21-06 om 13:24

Fien, gewoon met water eigenlijk. Altijd 'geleerd' dat dit voldoende was en toch geen onaangename geurtjes ofzo. 
Inderdaad, naakt! Toch zeker in de zomer. Mijn vriend vindt dat ook niet erg! In de winter slaap ik weleens in een slaapkleedje of losse pyjama, maar altijd zonder ondergoed.

An1990 21-06 om 18:59

Na het vrijen lag ik toch een kwartier met een kussen onder mijn poep zodat de zaadcelletjes toch goed naar binnen zouden gaan haha. Geen idee of dat helpt maar ja,een mens doet al wat om zwanger te geraken hè. 
Verder hebben wij wel ovulatietesten gebruikt. 
Ondertussen 2 kindjes rijker ! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Tips om zwanger te worden' in het Zwanger worden forum