Moeilijk voor man om vaker seks te hebben rond eisprong

2 antwoorden en 18518344x bekeken

claire89 13-08 om 10:58

Hoi,
Wij zijn intussen 9 maanden aan het proberen om zwanger te worden van ons eerste kindje. Beginnen toch een beetje ongerust te worden, al geloven we er nog wel in dat het zomaar ineens kan lukken. Wel had ik een vraagje voor jullie, ik ben benieuwd of er nog zijn die deze situatie herkennen.
Ik voel steeds erg duidelijk aan mijn afscheiding wanneer ik mijn vruchtbare periode heb. Meestal heb ik een hele week lang eiwitachtige afscheiding, die week eindigt dan met mijn eisprong. 
De eerste maanden probeerden we om in die week veel seks te hebben. Meestal om de dag (dus één dag wel en één dag niet), maar soms ook dagelijks. Na een tijdje merkten we dat het voor mijn man best wel moeilijk is om dit vol te houden. Naar het einde van de week toe heeft hij het moeilijker om klaar te komen, duurt het wat langer, geniet hij er minder van. Dat is jammer, want ik ben net het meest vruchtbaar op het einde van die week en ik heb toch al vaak gelezen dat je meer kans hebt om zwanger te worden als de seks aangenaam is en je erg opgewonden bent. We hebben dit na enkele maanden besproken en beslist het anders te gaan aanpakken.
Ik ben dan gestart met ovulatietesten. Ik vind elke maand een duidelijke piek. We doen nu niet meer extra ons best tijdens de volledige vruchtbare week, we hebben in het eerste deel van die week gewoon seks zoals anders, wanneer we zin hebben (meestal 1 dag wel en dan 2-3 dagen niet). Op het moment dat de ovulatietest de piek aangeeft zorgen we wel altijd dat we sowieso die dag seks hebben. Het minder vaak doen heeft tot nu toe een erg positief effect gehad op hoe gemakkelijk/aangenaam het ging. We hadden natuurlijk ook gehoopt dat deze aanpassing zou leiden tot een zwangerschap, maar voorlopig blijft het mislukken.
Mijn vraag is dus eigenlijk of er onder jullie zijn die zich hierin herkennen. Zijn er nog waarbij het moeilijker is om echt veel seks te hebben in de vruchtbare periode? Hoe pakken jullie dit aan? En als je dit herkent, hebben jullie lang moeten proberen om zwanger te worden?

reageer

K (Gast) 13-08 om 11:08

Dag Claire,
ik herken dit wel en ik denk dat het goed aanpakt, met ovulatietest (als dat niet te veel stress bezorgt) en wat gerichter seks op de dag van je positieve test (en eventueel de dag erna). Regelmatig seks in de vruchtbare dagen is denk ik een goede strategie als je niet weet wanneer in die dagen je eisprong is. Als je dat wel weet (op basis van test), kan je iets gerichter gaan werken, om het zo te zeggen .
Ik herken ook je globale gevoel: het is voor mannen niet noodzakelijk alleen maar fun om heel vaak seks te hebben. Bij ons is het ook zo dat hij wat meer moeite moet doen om klaar te komen als we al veel seks gehad hebben de dagen voordien. Dat lijkt me perfect normaal. Daarom is het denk ik wel slim om soms te temporiseren. Denk er ook aan dat het voor de kwaliteit van het sperma misschien eerder goed is om elke andere dag en niet elke dag seks te hebben. Zwanger worden is eerder een kwestie van op het juiste moment seks te hebben dan heel véél seks.
Veel succes ermee!

claire89 13-08 om 17:04

Dankjewel voor je antwoord!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Moeilijk voor man om vaker seks te hebben rond eisprong' in het Zwanger worden forum