Utrogestan vraagjes

4 antwoorden en 17964744x bekeken

Anoniem (Gast) 17-09 om 16:53

Hallo dames!
Na een aantal vroege miskramen is vastgesteld dat mijn baarmoederslijmvlies wat te dun is en de bevruchte eicel daarom waarschijnlijk niet bleef plakken.
De gyn wilde nog even afwachten alvorens utro te starten om te zien of het toch nog natuurlijk lukte. Uiteraard niet gelukt en zijn we weer een paar maanden verder. Ik heb een afspraak staan bij haar volgende maand om de utro op te starten. Mijn huisarts stelde echter voor om nu al met de utro te starten! Onder het mom: Baadt het niet dan schaadt het niet.
Alleen is mijn huisarts geen gyneacoloog en wist ze niet goed welke dosis ik best kan nemen etc. Na wat research heeft ze mij de laagste dosis (100mg) voorgeschreven die ik dan 2x per dag oraal (niet vaginaal) zou moeten nemen.
Ze raadde mij aan nu al te starten (ik ben nu 11 dpo) en gewoon elke dag door te nemen tot aan mijn gyn afspraak volgende maand.
Maar online lees ik overal dat dit best pas na de eisprong genomen word? En zou het deze cyclus nog helpen? Op 11 dpo had een goede innesteling al moeten plaatsvinden denk ik?
Kortom, heel veel vragen haha. Help!
Iemand van jullie ervaring hiermee? 

reageer

Babytje4 17-09 om 17:11

Ik heb gedurend mijn zwangerschap utrogestran moeten nemen 1pil per dag want ik heb risico voor vroeg bevallen. 

Lies34 17-09 om 17:26

Ik heb utro gebruikt toen ik net zwanger was, na een eerdere miskraam. Ik ben gestart na een positieve zwtest tot ik 3 maanden zwanger was, dan gestopt. Mijn dochter is nu 10 maanden.
Als het toen niet raak was geweest, moest ik van de gyne starten na de ovulatie tot de ms.

Dus als je kan nu nog starten als je dat zou willen.
Veel succes alvast!

Anoniem (Gast) 17-09 om 18:16

Dankje dames! Net het eerste pilletje genomen 

Mila (Gast) 18-09 om 07:59

Vreemd dat de dokter dit doet. Ik moet ze van de gyn nemen vanaf de eisprong tot aan de rest. Zwanger dan nog langer slikken en anders stoppen tot volgende ei. Ik breng ze vaginaal in trouwens en het is niet echt fijn spul!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Utrogestan vraagjes' in het Zwanger worden forum