Utrogestan bij goede progesteronwaarden

3 antwoorden en 17706777x bekeken

Ano (Gast) 04-10 om 10:01

Dag dames, 
Wij zijn al 1,5 jaar bezig voor ons eerste kindje. Ondertussen al 3 vroege miskramen achter de rug.
Ik vermoed dus dat er iets misloopt bij de innesteling en heb mijn gyn om utrogestan gevraagd.
Na bloedonderzoeken en echo blijkt dat mijn baarmoederslijmvlies inderdaad te dun was (4,2mm), maar mijn hormoon waarden stonden perfect.
Mijn gyn is dus van mening dat utrogestan mij niet zal helpen aangezien utrogestan dient om verstoorde progesteron waarden te herstellen en ik maar gewoon moet afwachten. Ik ben al wat "ouder" (37) en ze ziet dit als oorzaak. Ooit zal er wel een bevrucht eitje blijven plakken volgens haar in mijn dun baarmoederslijmvlies.
Ik word hier zo moedeloos van.. Ik twijfel om toch maar utrogestan te nemen, op eigen initiatief dan maar. Als ik het goed begrepen heb kan dit toxh nooit kwaad? Onder het mom baadt het niet dan schaadt het niet?
Of zie ik het fout? Alvast bedankt voor het meedenken dames! 

reageer

Els 04-10 om 10:07

Hello. Ik ben 40j en heb ook enkele miskramen moeten verwerken. Toch uiteindelijk blijven plakken. Tarwekiemolie elke dag 2 capsules zou ik nemen, deed ik ook. En helpt baarmoederslijm verdikken. Bij positieve test utrogestan, Of Duphaston (is oraal). Ik neem ook bloedverdunners nu bij zwangerschap maar dat is omdat ik afwijking heb in bloedstolling. Hebben ze dat onderzocht bij jou? 

Ano (Gast) 04-10 om 10:15

Dag els!

Bedankt voor je reactie en proficiat met de zwangerschap!!!  Een vriendin raadde mij tarwekiemolie aan, dus dat neem ik sinds deze ronde
Utrogestan krijg ik dus niet van mijn gyn omdat het nutteloos zou zijn voor mij volgens haar. 
Ze hebben enkel mijn hormonen getest (LH, FSH, Progesteron en oestradiol) 2 dagen na mijn eisprong en die waren perfect. Naar mijn idee hebben ze geen stollingsafwijking getest, althans toch niet voor zover ik weet.
Verder hebben ze dus mijn baarmoederslijmvlies getest in 2 verschillende cycli. Een echo op 2 dpo en eentje op 5 dpo. Het was in beide gevallen te dun. 
Ik krijg ook nog een hysteroscopie omdat ze willen kijken of mijn vroege miskramen geen ontsteking in mijn baarmoeder hebben gegeven, maar ze vermoeden van niet en doen dit enkel om mij gerust te stellen. 
Als er dus niks gevonden wordt in de hysteroscopie willen ze mij niet verder helpen en moet ik maar geduld hebben volgens hun  een te dun slijmvlies maakt de kans wat kleiner maar niet onmogelijk.. En toch heb ik het gevoel dat wat utrogestan na mijn eisprong zou helpen om wat dikker baarmoederslijmvlies op te bouwen  

Els 06-10 om 14:23

Bedankt Volgens mij kan je utrogestan gewoon halen bij de apotheek. Je zou dat na je eisprong kunnen nemen. Maar ik weet niet of die iets doet aan je baarmoederslijmvlies. Bij zwangerschap is progesteron wel heel belangrijk en op onze leeftijd kan utrogestan of Duphaston ondersteunend werken 
Tarwekiemolie zou ik vanaf nu elke dag blijven gebruiken en zelfs ook in begin van de zwangerschap 
Succes !!! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Utrogestan bij goede progesteronwaarden' in het Zwanger worden forum