PMS klachten of iets anders?

3 antwoorden en 17376960x bekeken

Kathe (Gast) 15-10 om 21:51

Hoi dames
Alweer even geleden dat ik hier nog schreef. Onze actieve kinderwens begon in april 2019. Ondertussen zijn we dus al heel wat rondes verder. Sinds september met IUI gestart, momenteel in de wachtperiode na IUI nummer 2.
Ik heb al sinds ik gestopt ben met anticonceptie een specifieke klacht waardoor ik weet dat ik ongesteld moet worden. Ik krijg heel erg last van pijnlijke benen, enkels en polsen. Een soort van zeurende gewrichtspijn. Soms is dat al vrij snel na de ovulatie en dan duurt het totdat ik ongesteld wordt. Ik heb dit altijd als een 'normale' klacht ervaren, maar na anderhalf jaar begin je te twijfelen aan alles en hoop je overal een verklaring in te vinden. Ik vind op het internet niets terug over zo'n klachten. Dus bij deze: herkent iemand dit? Is dit te wijten aan een tekort of teveel aan een bepaalde hormoon tijdens het tweede deel van de cyclus?
Groetjes 
Kathe

reageer

Saartje 16-10 om 08:02

Hoi,

Wat jammer dat jullie al zo lang op n kleintje moeten wachten ik dacht aan endometriose bij die pijn? Ik weet niet zeker of enkels en polsen daar ook bij horen maar bijv zere schouders is daar wel een symptoom van, dus misschien even iets om na te kijken of na te vragen? Succes!

Kathe (Gast) 16-10 om 22:48

Bedankt voor je reactie. Ik heb geen 'typische klachten' van endometriose. Geen zware menstruatiepijn of zwaar bloedverlies. Tot voor kort werd er op de echo's ook niets abnormaal te zien. Maar in september bleek ik plots een cyste op mijn rechtereierstok te hebben. De fertiliteitsarts sprak ook dadelijk van endometriose toen ze dit zag. En ik had hierna gelezen dat je best erge endometriose kan hebben, zonder de typische klachten. Na de 3de IUI gaan ze ons traject evalueren en zou er een kijkoperatie kunnen komen bij mij om te kijken of ze endometriose vinden. Helaas zal dat met corona allemaal niet simpel zijn... Het zaad van mijn vriend is ook niet super. Voorlopig wijten ze onze vruchtbaarheidsproblemen daar aan.
Ach ja, het is een kwestie van doorzetten en vooral veel geduld hebben. Ik dacht: ik vraag het toch maar eens hier, mss herkent iemand het.
Ik wens je ook veel succes, Saartje! 

Most15 17-10 om 00:07

Dat klinkt naar zeg!
Het enige waar ik wel eens last van heb als ik moet menstrueren is een zeurende pijn in mijn scheenbenen, alsof je een beetje grieperig bent. Verder geen klachten! Zou het even met je gynaecoloog bespreken. Sterkte!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'PMS klachten of iets anders? ' in het Zwanger worden forum