Erg grote kinderwens maar twijfel ivm financien

11 antwoorden en 45617977x bekeken

Sophia81 (Gast) 26-11 om 12:46

Hoi,
Mijn man en ik willen echt ontzettend graag een kindje. Zijn er helemaal klaar voor maar wat ons tegenhoud zijn de financien. Ik heb momenteel geen werk en de kans er op is best klein. Mijn man heeft een baan, maar verdiend hiermee 'maar' 1200 netto p/m. Onze vaste lasten zijn laag, we zouden p/m ongeveer 300 euro voor de baby te besteden hebben. Is dit een bedrag waarmee dit zou moeten lukken als we goed op de uitgaven letten?
En ik ben bang voor de reacties om ons heen. Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd na een heel lange studie en als ik zwanger word verklein ik de kans nog verder op werk. Maar de sector waarin ik ben afgestudeerd is zo ingestort dat ik misschien pas over 5 jaar of nooit een baan kan vinden. ...
Iemand nuttig advies??

reageer

nienke (Gast) 26-11 om 13:12

Hoi,

Ik vind 300 per maand voor een baby, best veel eigenlijk. Je hebt geen opvang nodig omdat je geen werk hebt, dus die kosten vallen al weg. Qua spullen kun je mss veel overnemen (gratis) van kennissen of via MP (het enige wat ik echt nieuw zou kopen is een autostoeltje, maar die heb je in oudere kleuren al voor 50-60 euro die goed gekeurd zijn)
Wat heb je echt nodig voor een baby, het eerste jaar:
Luiers: ongeveer 35,00 per maand (4 pakken pampers in de aanbieding)
Eten: borstvoeding (gratis, alleen zelf voedingsbeha ed kopen) of fles de 1e 6 maanden, dat is een pak voeding per week (Ik dacht ongeveer 8-9 euro per pak)
Eten va 6mnd: met de pot mee, dus valt nauwelijks nog op in de kosten.
Kleding: 1e jaar bijna niets, je kan veel krijgen denk ik, en anders lekker in de uitverkoop shoppen.
Verzekering: niets extra, tot 18e meeverzekerd
Dus je kan met 150 p/mnd prima uit.

Als ze 2-4 zijn dan ben je mss wat meer kwijt aan kleding, door kruipen/vallen slijt er gewoon meer. Maar dan nog is het prima in te schatten wat nodig is.

Ik zie geen belemmeringen, mss alleen maar voordelen, dan trekt de markt aan zodra jouw kleintje naar school gaat!!

Iza 26-11 om 13:28

300 euro voor een baby moet prima te doen zijn hoor. Het scheelt ook al ontzettend wanneer je veel tweedehands kunt kopen waardoor je kosten ook nog eens een stuk lager zijn.
Wanneer de wens groot is zou ik ervoor gaan, de rest breidt zich er meestal wel omheen en je kunt beter eerst voor je kindje zorgen en daarna gaan werken dan gaan werken en vervolgens weer met verlof (of misschien wel stoppen) omdat je dan een kindje hebt.
En...werken kun je tot je 67e, baby's krijgen niet .

Sophia81 26-11 om 13:50

Bedankt voor jullie reacties. Stemmen mij stuk positiever! Als het met de financieen in elk geval te doen is dan is dat al weer een last die weg valt.
Werken kan je tot je 67ste en kinderen krijgen niet is heel goed motto, als mensen gaan zeuren om mijn 'domme' keuze zal ik hem onthouden

Dreamer 26-11 om 16:40

Hallo Sophia81
Ik heb deze vraag ook eens op babbels gesteld. 
Ook ik ben werkloos en op zoek naar een baan. Mijn man werkt en verdient goed. maar helaas betalen we veel geld aan huur en andere vaste lasten en hebben we geen recht op subsidie en/of toeslagen. 
De aankomende periode komen we niet aan sparen toe en doen we ons best om zo snel mogelijk er financieel beter voor te staan want wij willen heel graag een kindje. Bij ons is het een verlangen die alleen maar erg wordt en voor mij is het soms best frustrerend omdat mensen in mijn omgeving zwanger raken en ik niet. 

Als jullie in staat zijn om 300 euro per maand voor de baby te sparen dan denk ik dat het best mogelijk is. Ik zou het dan in ieder geval wel doen! 
300 x 9 is 2700 euro, als je goed kijkt op tweede hands sites en je goed informeert door bijvoorbeeld uitzetlijsten met elkaar te vergelijken kun je het volgens mij best doen! Als je zwanger bent hoef je ook niet direct de hele uitzet te kopen dan kan gerust als je het al een aantal maanden bent. als je dingen besteld moet je wel letten op de leveringstijden. 

Als tip zou ik je meegeven geen volledige babykamer te kopen. je hoeft ook geen wiegje te kopen en kan ook direct een ledikant kiezen, je hoeft ook geen commode te kiezen als je een lage kast hebt waar je het kindje op kan verschonen (zonder rugklachten op te lopen) en die kast kun je eventueel gebruiken om de baby spullen en kleertjes in op te bergen. 
Ook hoef je bijvoorbeeld geen kruik te kopen voor je baby als je in de zomer bevalt, mocht je die later nodig hebben kun je die alsnog kopen! 
en nog een tip is websites vergelijken en voor de goedkoopste artikelen gaan (lees dan wel even wat anderen over het product zeggen) 

Als je twijfelt is het misschien verstandig nog even te wachten. Als je nu bijvoorbeeld nog drie maanden wacht heb je 900 euro extra te besteden, wat je misschien een prettiger gevoel kan geven. Heb je ook geen financiële stress als je zwanger bent en als het kindje er is. 

Als je zwanger wil worden, kun je alvast beginnen met foliumzuur te slikken, hier op brabbels en op het internet is veel info te vinden over foliumzuur en het nut ervan! 

Succes met de keuze die je gaat maken!

IDF (Gast) 15-01 om 10:44

ik zou er voor gaan. je kunt je heele leven nog werken maar kinderen krijg je niet zomaar. en met 300 red je het echt wel.  als de kleine iets ouder is kun je altijd nog langzaam aan wat gaan werken en mischien is er wel iemand berijd om optepassen voor je .  al ist maar 1 dag dan heb je toch weer wat meer inkomste en als de nood erg hoog is kun je altijd thuis werk gaan doen.  b.v. brieven vouwen enz. dat leverd niet veel op maar alle beetjes helpen. kort om  denk maar zo waar een wil is is een weg.

Anoniem (Gast) 19-01 om 20:02

Dit hield mij ook erg bezig het financiele.
Ik had ook altijd in gedachten dat een baby erg duur is
Als ik hoor wat mensen (familieleden) zeggen

Anoniem (Gast) 19-01 om 20:04

Dit hield mij ook erg bezig het financiele.
Ik had ook altijd in gedachten dat een baby erg duur is
Als ik hoor wat mensen (familieleden) zeggen

anoniempje (Gast) 31-12 om 01:23

Hoi, ik ben 32 jaar en Wii hebben 2 jongens van 3 en 7 en mijn man en ik hebben ook nog een kinderwens, nu ben ik zwanger (niet gepland )maar we leven al 2 jaar tegen de armoedegrens mijn ouders moeten af en toe te hulpschieten anders redden we het niet, de enigste oplossing zou zijn een andere baan waar ik meer uren zou kunnen werken op dit moment lukt het allemaal net, nu twijfel ik zo ontzettend mijn gevoel is tegen abortus en maar mijn verstand zegt dat dat het beste is op dit moment aan de andere kant ben ik al 32 en ik wil ook weer niet te oud zijn als ik mijn derde zou krijgen ik heb zoveel voors en tegens dat ik het eff niet meer weet! Iemand advies?

Tessajacky 05-01 om 16:36

Beste Sophia,

Ik en mijn vriend beide 28 jaar hebben beide ook een kinderwens. Mijn vriend heeft een vaste baan maar verdient gewoon gemiddeld. Hij kan s' avonds wel bijklussen dat scheelt. Ik zelf heb geen vast contract, en omdat ik al een aantal keren zonder werk hebben gezeten, hebben wij onze kinderwens al een paar keer uitgesteld. Ik werk nu via een uitzendbureau, en het uitzicht op een vaste baan zie ik somber in.  Wij hebben wel een hypotheek met normale maandlasten. 
Een half jaar geleden was de kinderwens zo groot dat we er toch voor zijn gegaan. We hebben wel de voor en tegens naast elkaar gelegd. We hebben namelijk al wat spaarcenten en kunnen nu nog gewoon doorsparen. Dat scheelt..

Als jullie je kindje alle liefde van de wereld kunnen geven en het kindje in zijn/haar basisbehoefte kan voorzien, zou ik persoonlijk zeggen ga ervoor!! Niemand heeft in deze tijd de zekerheid op een vaste baan en op financiële zekerheid. Maar dat is mijn mening

Stay positive (Gast) 12-02 om 23:01

Ik zeg ga er gewoon voor! Na slechte tijden komen altijd goede tijden. Hoeveel vrouwen gaan niet minder werken juist vanwege het feit dat zij een kind krijgen. Een kind kost idd geld, maar met een beetje bezuiniging heb je dat zo gedekt. Als je werkt ben je ook geld kwijt aan opvang, dan wordt vaak ook de keuze gemaakt om toch thuis te zitten ivm werken voor kinderopvang kosten. Gewoon doen als het kan, niet iedereen kan zwanger worden. Blijf positief en alles komt goed. Knuffels!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Erg grote kinderwens maar twijfel ivm financien ' in het Zwanger worden forum