Na halfjaar nog niet zwanger, ervaringsverhalen?

10 antwoorden en 14147230x bekeken

Olivia 18-05 om 14:57

Hi iedereen,
Mijn naam is Olivia (23) en mijn verloofde heet Peter (28). We zijn op dit moment een halfjaar bezig met het krijgen van ons eerste kindje. 
Al vanaf het begin gebruik ik ovutesten en weet ik wanneer mijn eisprong eraan komt. We klussen dan om de dag. Ik stopte in december 2020 met de hormoonspiraal en sindsdien ben ik regelmatig ongesteld. Wel merk ik dat het de laatste maanden wat minder regelmatig is en dat mijn eisprong circa 3 dagen later komt. 
Ik weet dat een halfjaar niet lang is en ik hoor om me heen dat ik het los moet laten, maar dat is voor mij niet te doen. Ik heb er wel een bepaalde rust in gevonden en als ik eenmaal ongesteld ben heb ik er vrede mee, maar toch ben ik zwaar teleurgesteld. 
Zijn er dames die gezond zijn, over het algemeen een regelmatige cyclus hebben en ook lang over op hun zwangerschap moesten wachten? Je wil je geen zorgen maken, maar ergens ben je toch bang dat je uiteindelijk een moeilijk traject in gaat. Denk dat ik ook zo denk uit zelfbescherming, omdat de klap dan minder hard aan komt elke maand.
Ik zoek gewoon naar motiverende en positieve berichten en ik wil graag jullie verhalen horen.

reageer

Elvira 18-05 om 15:46

Over het algemeen heb ik een vrij regelmatige cyclus maar het probleem kan natuurlijk ook bij de man liggen maar ik zou me voor nu nog geen zorgen maken jullie zijn net een half jaartje bezig en nog jongmaar zelfs als je straks wel een jaartje bezig bent dan nog zou ik de hoop niet opgeven want bij mijn 1ste heeft het zelfs 32 maanden geduurd

Lien (Gast) 18-05 om 18:05

Hier heeft het 7 maanden geduurd met een regelmatige cyclus en ovulatietest  bij mij was er helaas inderdaad wel meer aan de hand, maar ik ben optijd naar de arts gestapt en heb dan in ronde 7 mijn hormonen pilletjes gekregen en toen was het meteen prijs 
Ik had gewoon sterk het gevoel dat er telkens iets mis ging bij de innesteling omdat ik steeds vage positieve testen had (voor NOD), die dan heel snel weer afliepen tegen NOD. Aan de hand van bloed testen kon de arts zien dat ik inderdaad telkens een beetje hcg aanmaakte (het is echt nooit boven de 50 geraakt) en het dan telkens misging. Bleek dus dat ik een te dun baarmoederslijmvlies had. Was dus zo opgelost met de pilletjes 

Elvira 19-05 om 09:10

@lien dus je bent in die 6 maanden een paar keer zwanger geraakt dan heb je zeker geen probleem met zwanger worden. Super fijn dat je nu zwanger bent gebleven

Olivia 20-05 om 15:50

Dank jullie wel voor de reacties! Het is zeker waar dat het niet aan de vrouw hoeft te liggen, maar zo probeer ik nu nog niet te denken. Hopelijk lukt het gewoon! 
@elvira, wow 32 maanden. Ja soms hoeft er inderdaad na een jaar proberen niks aan de hand te zijn, maar dan is het gewoon mega pech hebben. Het kleintje heeft een ander jaar in zijn hoofd  

Mommy-of-a-boy 20-05 om 16:06

Hier bijna 2 jaar erover gedaan.
Alles was gecontroleerd, mijn eisprong was prima, mijn cyclus goed en mijn vriend zijn zaad was ook prima.
Het was heel frustrerend om elke maand weer ongesteld te worden.
Ze konden bij ons niet vinden waarom het niet lukte.
We hadden afgesproken om in juni 2019 te beginnen met iui maar wonder boven wonder had ik in mei 2019 ineens een positieve test!
Die maand hadden we het ook los gelaten met het idee dat het op de natuurlijke weg toch niet ging lukken, maar gelukkig toch wel.
Nu is ons zoontje 16 maanden en gaan we voor een 2de, ben heel benieuwd of het weer zo lang gaat duren, maar ik weet in ieder geval dat we natuurlijk zwanger kunnen worden.

Dus, ja het is lastig, maar loslaten is het beste medicijn. Al lukte mij dat absoluut niet toen wij net een half jaar bezig waren dus ik snap je.
Hopelijk duur het voor jullie niet zo lang, meeste vrouwen zijn met een jaar wel zwanger.
Zo niet zou ik toch even de zaad van je verloofde laten checken, dat is een klusje van niks en dan weet je in ieder geval dat dat deel goed of slecht is en dan kan je weer verder  
Succes!
xxx

mama_elke 20-05 om 17:11

Bij ons eerste dochtertje (3 jaar) hebben we 2,5 jaar geklust. Nu pril zwanger van ons tweede kindje en 2 jaar geklust. 
Mijn man heeft trage zwemmertjes maar verder niets abnormaals. 

Dus veel succes met klussen

Jirka (Gast) 26-05 om 11:54

Hi Olivia, 
Ik voel met je mee, hier eind December 2020 gestopt met de pil. Tot nu toe ook nog geen succes. Heb Januari - Februari geen menstruatie gehad, mijn eerste normale menstruatie was begin Maart, tot nu toe redelijk stabiele cyclussen gehad ( 30 - 33 dagen). Ik probeer het ook van men af te zetten, maar eenmaal  halverwege de cyclus slaagt het op hol in mijn hoofd  en ben ik ongeduldig tot mijn NOD. Omdat ik te nieuwsgierig ben  .  
Veel succes! 

Olivia 27-05 om 10:50

Dank jullie wel voor de lieve reacties en ik leef ontzettend mee met jullie ook. Dat nieuwsgierige herken ik zo ontzettend. 
Ondertussen wil ik laten weten dat ik zwanger ben, na precies 6 maanden! Ik ben nu 4 weken zwanger en ik kwam er 5 dagen voor NOD al achter. Ondanks dat ik nu mijn NOD heb bereikt, vind ik het ook nog ontzettend spannend en hoop ik dat ik de eerste echo mag meemaken en dat ons kindje gezond is. 
Voor de dames die nog in spanning zitten te wachten tot hun NOD, veel succes en probeer echt te wachten tot die dag. Het heeft mij onnodig veel stress en spanning opgeleverd toen ik zo'n licht streepje zag 5 dagen te vroeg.

Elvira 27-05 om 14:25

@olivia gefeliciteerddat is echt heel netjes want het duurt gemiddeld 1 jaar

Jirka (Gast) 28-05 om 15:00

@Olvivia - Hoo Super! Proficiat! Geniet ervan 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Na halfjaar nog niet zwanger, ervaringsverhalen?' in het Zwanger worden forum