Iui traject zonder gevonden oorzaak

4 antwoorden en 13675477x bekeken

Saar24 07-06 om 14:55

Hoihoi, 
Vandaag heb ik een afspraak gehad op de poli fertiliteit vanwege een kinderwens voor een 2e kindje nu al 2 jaar zonder resultaat. Ik heb wel 2 vroege miskramen gehad. Mijn eerste dochter is wel spontaan verwerkt zonder problemen. We zijn beiden onderzocht en hier komen geen bijzonderheden uit. Nu gaf de arts aan dat ze wil voorstellen om te starten met iui icm hormonen (clomid en nog iets). Ik moet zeggen dat het me allemaal best wel overviel. Enerzijds blij dat ik niet hoef te smeken om serieus genomen te worden, anderzijds vliegt het me wel aan, had niet verwacht meteen een behandeling in te gaan. Ook omdat de kans op een zwangerschap ongeveer 10% is zij ze met iui, niet erg hoog. Merk dat ik behoefte heb aan ervaringen van mensen die in het traject zitten of hebben gezeten (en misschien ook zonder gevonden oorzaak?). Hoe ziet de behandeling eruit? Welke ervaring hebben jullie  met de medicatie? (Veel bijwerkingen?) Alvast bedankt voor jullie reacties.
Groetjes Saar

reageer

Ikke 09-06 om 23:14

Hey Saar, 
Wij hadden besloten om voor een 3e kindje te gaan in 2019.
We hadden meteen behandelingen met clomid maar leverde niet meteen iets op. 
Dan uiteindelijk zo zwanger geraakt in mei 2020 maar was een miskraam geworden. 
Dan toch terug eerste ronde na miskraam met clomid maar ook miskraam. 
De gynaecoloog zei dat het mss beter was via fertiliteit.. Die woorden kwamen best zwaar binnen. 
Ik ken iemand die daar werkt op die dienst en na met deze persoon gesproken te hebben besloten om een afspraak te maken met de fertiliteitsarts. Aangezien we zwanger geraken maar niet konden blijven was ivf enz geen optie vond hij voor ons.
Hij stelde iui voor. Uiteindelijk daar toch mee gestart  ( PS heb een verkalking aan mijn baarmoederspier en de gynaecoloog dacht eerst dat de miskramen daar van konden komen). Eerst een hysyeroscopie laten doen dat de fertiliteitsarts zeker was dat dit geen wrevel zou veroorzaken. 
Dan december 2020 eerste iui poging. Niet zwanger. Meteen voor ronde 2e gegaan en zwanger!
Ik ben in de eerste ronde een keer of 10 nr het ziekenhuis moeten gaan, ze moesten mijn cyclus nog leren kennen. Ronde 2 veel minder!
Ik denk dat we hier veel geluk gehad hebben dat ronde 2 zo vlot ging. Bij deze behandelingen ( menopur spuitjes hield de opbouw van mijn baarmoederslijmvlies niet tegen en dat deed clomid heel extreem bij me en denk dat dat er voor gezorgd heeft dat het zo vlot ging. 
Gewoon doen! 

GEMMA 10-06 om 07:02

Verkeert

Saar24 10-06 om 20:57

Bedankt ikke voor je reactie. Ik denk ook inderdaad dat we ervoor moeten gaan, de wens is zo groot kan me er anders toch niet bij neerleggen! Maar is menopur dan het zelfde soort als clomid? Ik meen dat ik met clomid ga starten dan..

Ikke 12-06 om 12:41

Saar24, het is dezelfde werking. Komt op hetzelfde neer. Alleen met clomid ginghet de e opbouw van men baarmoederslijmvlies tegenhouden waardoor we moesten hopen dat men folikkel uiteindelijk niet vanzelf ging springen.
Menopur had bij mij hier geen invloed op en men baarmoederslijmvlies groeide netjes mee. Had de 2e ronde hierdoor al op dag 12 de inseminatie in vergelijking met clomid dat ik men pregnylspuit pas kreeg rond dag 18 a 20.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Iui traject zonder gevonden oorzaak' in het Zwanger worden forum