Sertraline en zwanger worden

6 antwoorden en 13353025x bekeken

annanas 13-07 om 17:14

Dag dames!
Iemand die ervaring heeft met het gebruik van sertraline tijdens de zwangerschap? Lees graag jullie ervaringen !
Liefs x

reageer

Muk 16-07 om 19:34

Hoi Annanas, 
Ik ben nog niet zwanger maar ben wel actief bezig met proberen. Binnenkort heb ik een pre conceptie gesprek met een psychiater van de pop poli bij mij in de buurt, specifiek voor advies over mijn diverse medicatie. Wellicht dat dat ook iets voor jou is? Zij zijn zeer ervaren in zwangerschap & medicatie. Ik weet van mijn google searches over diverse AD wel dat sertraline in het rijtje staan van AD die je tijdens zwangerschap kunt blijven doorslikken. 

annanas 19-07 om 09:14

Bedankt voor je reactie! Goeie tip. Heel veel succes met jullie zwangerschaps wens!
Ja klopt dat ben ik ook tegen gekomen. Maar lees dan weer dingen als bevallen in het ziekenhuis, of eventuele kleine afwijkingen... lastig 

San1989 16-08 om 21:13

Hoi annanas,
Ik slik 50mg sertraline zowel bij me zoontje als bij deze zwangerschap. Het was toen zo dat de baby 24uur geobserveerd moest worden ivm ontwenning wat eventueel kan optreden maar dit hoeft nu niet meer! Dit omdat het zelden voorkomt. Sertraline is voor zover ik weet het beste antidepressivium wat je kan slakken als je zwanger wilt worden of bent. 
Ik zelf heb er nooit last van of mee gehad en mijn zoontje ook niet. 
Liefs  

annanas 17-08 om 08:13

Bedankt voor je reactie! Okee wat super! Maar wel een bevalling in het ziekenhuis is verplicht nog ?  Ik ben net zwanger dus ik zal het vast ook wel horen bij de eerste afspraak denk ik 

San1989 17-08 om 20:45

@annanas dat durf ik niet zeker te zeggen. Mijn keus was zowiezo ziekenhuis maar volgens mij wel ja. Al weet ik niet of dat dit nu nog zo is aangezien de baby ook niet meer 24uur geobserveerd hoeft te worden ik moet met dit kindje in het ziekenhuis bevallen in verband met mijn placenta die niet los liet en het randje qua bloedverlies wat je mag hebben. 
Gefeliciteeeeerd met je zwangerschap  voel je je goed? 

annanas 17-08 om 21:40

Aah okee! Nou ik zal vast meer horen bij de eerste afspraak denk ik. 
Oohh oke,  dus voor jou sowieso het beste in het ziekenhuis. 
Ik voel me nog goed ! (Nog) geen kwaaltjes. Jij bent nu 16 weken zie ik? Hoe gaat het bij jou tot nu toe? 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Sertraline en zwanger worden ' in het Zwanger worden forum