Mirena crash? (doorbraakbloedingen)

1 antwoord en 12569240x bekeken

Jessica (Gast) 09-09 om 11:13

Hi,

Ik wordt echt zo gek en onzeker van mijn lichaam! Ik zoek naar antwoorden, maar kan niet begrijpen waarom ik ineens doorbraakbloedingen heb.

Ik ben tweeënhalf maand geleden gestopt met het spiraal om aan een tweede kindje te beginnen. Tijdens mijn spiraal had ik elke 30 dagen bloeding, dus ik weet hoe mijn cyclus loopt.
Bij mijn eerste was ik meteen na het verwijderen van de spiraal zwanger.

Eerste ronde hebben we volledig veilig gedaan. Mocht ik dan zwanger raken, zou de uitgerekende datum namelijk te dicht op mijn dochter's verjaardag zitten, vonden we. Niet goed over nagedacht Hele korte ongesteldheid, maar ongesteld op de verwachte datum. Ben trouwens op mijn ongesteldheidsdag de tweede keer gevacinneerd voor Corona. Dus misschien had dat ook wel invloed op de duur.

Tweede ronde ovulatie op dag 14, maar een dag te vroeg ongesteld en zwaarder dan normaal (alhoewel alsnog gewoon maar 4 dagen)

Nu derde ronde heb ik op dag 15 nog geen ovulatie, maar waar ik onzeker van word: ik heb al twee weken lang doorbraakbloedingen!

De eerste bloeding begon op 8 dagen na eerste dag menstruatie en duurde drie dagen (twee dagen 1/2 tampon, derde dag heel licht vloeien).
De tweede bloeding begon 13 dagen na eerste dag menstruatie en duurt nu ook al drie dagen (alle drie dagen licht vloeien).

Nu las ik ergens over een mirena-crash, maar het lijkt me niet dat ik daar nu ineens nog last van krijg.
Maar wat zijn die doorbraakbloedingen dan wel? En beinvloed het mijn kans om deze maand zwanger te raken?
Heeft iemand hier ervaring mee?

Die bloedingen maken me zo onzeker!

reageer

Anoniem (Gast) 09-09 om 15:06

Geef je lichaam de tijd om te wennen aan geen spiraal. Ookal waren het maar weinig hormonen toch doet de mirena ook veel in je lijf. Geef het een jaar. Mocht je ook pijn klachten ervaren zou ik wel naar de ah gaan. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mirena crash? (doorbraakbloedingen)' in het Zwanger worden forum