Geen kinderen wel miskraam

7 antwoorden en 11597392x bekeken

Jipke (Gast) 11-11 om 13:01

Hallo,
Dit is mijn 1e x op dit forum omdat ik merk dat ik continu met een ongerust gevoel rond loop en hoop door verhalen van anderen wat geruster te worden.
Mijn vriend en ik besloten te starten deze zomer en relatief snel waren we zwanger. Jammer genoeg deed ik een vroege miskraam in mijn 6e week. Nu zijn we 2 maanden verder en elke keer mijn maanstonden starten krijg ik een gevoel van een mislukking te zijn. Ik weet dat de kans op een zwangerschap per maand maar op 15 % ligt maar vroeg me af of er nog mensen begonnen zijn met een miskraam als 1e zwangerschap en hoe lang het duurde alvorens jullie terug zwanger waren. Alsook hoe jullie daar mee om gingen, deden jullie ovulatie testen of toch alles zijn beloop laten? 
Alvast bedankt ! 
Jipke

reageer

Nijntje 11-11 om 13:57

Heftig zeg van je miskraamBij mij helaas 32 maanden maar lag aan het zaad van mijn man. Gemiddeld duurt het 1 jaar. Maar ze zeggen wel dat je na een miskraam of bevalling vruchtbaarder bent

Anna (Gast) 13-11 om 12:06

Hey,
Ik heb niet als eerste zwangerschap een miskraam gehad, dus niet exact hetzelfde. Maar wel ervaring met miskraam helaas. Bij mij de tweede en vierde zwangerschap een miskraam, zwangerschap 1 en 3 zijn gezonde Kids geboren. De tweede miskraam was ook een vroege miskraam, bij 6 weken. De eerste een missed abortus bij 11 weken. Hoe dan ook, na de eerste  duurde het herstel van mijn cyclus langer. Maar nu bij de tweede miskraam had ik gelijk een goede cyclus wat betreft tijd maar wel steeds tussentijds bloedverlies enzo. Pas deze ronde, ronde 3, heb ik het idee dat mijn lijf weer wat hersteld is ervan. Alle hormonen enzo moeten ook weer beetje herstellen, je lichaam heeft toch wat meegemaakt. Ik denk dat het heel positief is dat je zo snel zwanger was, teken dat het zaad goed zwemt lijkt me+dat er een eisprong is. Het kan soms even duren helaas, maar is iedere keer anders. Bij de 1e zwangerschap was ik zwanger door de pil heen, tweede zwangerschap (miskraam dus) eerste maand, derde zwangerschap (zoon) vierde maand pas, vierde zwangerschap was wat onverwachts maar heel gewenst. Nu wel actief bezig maar dus ook weer in ronde 3, over een week weet ik of ik geluk heb

Anna 13-11 om 22:56

Even ingelogd, wou nog even toevoegen dat ik je sterkte wil wensen. Een miskraam krijgen is gewoon k*t, weer geduld hebben tot het raak is. lichamelijk en psychisch. Neem je tijd en heb vertrouwen in je lichaam ook al voelt het nu misschien niet zo. Ik bedoelde hierboven ook te zeggen dat mijn lijf twee keer van slag was na de miskraam en het juist wat langer lijkt te duren, maar het wel goed kwam (de eerste keer in ieder geval). Ik las ook wel her en der dat mensen extra vruchtbaar waren enzo, zet daar mijn vraagtekens bij. Maar je lichaam heeft heel wat meegemaakt en heeft soms ook even tijd nodig om alle hormonen op een rij te krijgen. Dat je de eerste keer snel zwanger was is een goed teken, ik hoop dat je snel het geluk mag ervaren om een gezonde zwangerschap mee te maken.

Kiki (Gast) 13-11 om 12:30

Wat verdrietig van je mk. Ik weet dat heel veel meiden een x een mk meemaken dan ook dat je onzeker kan worden van elke x ongesteld worden, maar gemiddeld zijn de meeste meiden na een jaar zwanger. De ene sneller, de andere wat langzamer. Ik heb vriendinnen bij wie het ook heel verschillend was: de 1e 1,5 jaar, de 2e in ronde 1. Of de 1e in ronde 1 en de 2e “pas” na 14 maanden. Bij mij duurde het telkens ongeveer een half jaar, en de laatste x korter omdat we er niet mee bezig waren dus dat telt niet echt. Maar toitoitoi het kan elke maand ineens zo ver zijn. Ik gebruikte wel ovu testen en daarmee kwam ik er bijv achter dat mijn cyclus na mijn 1e bevalling anders was. Ik ben altijd heel regelmatig ongesteld (26-29 dagen), maar mijn eisprong bleek pas op dag 18 of 19 of 20 te komen, dus goed dat ik daar achter kwam met die testen. Anders zou ik snel te vroeg ophouden. Je kan hier ook elke maand mee kletsen met de NOD groepjes, dat helpt ook wel. 

Jipke (Gast) 20-11 om 17:32

Bedankt voor jullie reacties ! 
Het klinkt misschien vreemd maar het is relatief fijn te horen dat het toch vaak voorkomt.. dit is iets dat je niet bepaald mee krijgt alsof daar nog een taboe rond rust. 
Ik probeer het allemaal wat los te laten maar volledig 'je moet er niet mee bezig zijn dan komt het vanzelf' vind ik persoonlijk een onmogelijke. 
Persoonlijk vind ik de periode van de 14 dagen afwachten het moeilijkste.. als jullie hiervoor tips hebben om er makkelijker door te komen hoor ik ze graag .. 
Anna bedankt voor je verhaal! Ik weet dat ik nu idd zoals je zegt gerust kan zijn dat medisch gezien dat deel oke zal zijn.
En idd dit forum mee babbelen lijkt me een goede start bedankt voor de tip! 

Cat89 20-11 om 18:32

Een miskraam is niet leuk.. en wat de dames hierboven zeggen. Het zegt niks over jouw vruchtbaarheid gelukkig! 
Sluit gezellig aan bij nod november of nod december jipke!
Veel verschillende verhalen.. ene is snel zwanger, de ander minder snel, trajecten etc.. en allemaal wachten we die 2 weken in spanning af   daar kun je iig je "eitje" kwijt

Anna 30-11 om 22:35

Die 14 dagen zijn lang inderdaad, al verschilt het wel. Soms denk ik er meer aan dan anders. Soms probeer ik het ook positief ik te vullen, vast gezonder eten.  Wat meer bewegen, werken aan meer rust enzo. Lukt niet altijd,  maar eerst zag ik het als tijd die ik uit moest zitten tot je weet of het gelukt is.  Nu probeer ik het wel positiever te zien, maar is voor mij makkelijk praten wss gezien mijn Kids. Ik hoop dat je snel succes hebt en gezellig mee kan praten in de nod forums

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Geen kinderen wel miskraam' in het Zwanger worden forum