Onzekerheid

5 antwoorden en 10709382x bekeken

Lou89 04-02 om 21:25

Hoi meiden, mijn vriend en ik waren bezig voor een kindje. Nu heeft hij van de week opgebiecht vreemd te zijn gegaan en zijn we uit elkaar. Wel hebben we 5 dagen geleden nog seks gehad. Ik ben vandaag ongesteld geworden en heb altijd een relatief stabiele cyclus met een eisprong op dag 13, 14 of 15 (ovulatietesten). Ondanks dat ik moet afwachten en dat de kans mij verwaarloosbaar lijkt toch de vraag omdat ik erg in onzekerheid zit, kan ik hiervan zwanger zijn? Dus circa 18 dagen voor eisprong? Excuses voor de categorie maar kon niets passends vinden.
Lieve groet.

reageer

Nijntje 04-02 om 21:27

Wat een heftig verhaal zeg bezig voor een kindje en dan te horen krijgen dat je vriend is vreemdgegaan. Ik bedoel je betekend toch wat voor elkaar als je besluit om samen voor een kindje te gaan maar 5 dagen voor je ongesteldheid seks dan kan je toch niet zwanger zijn? Of begrijp ik je vraag nu niet helemaal?

Louise89 04-02 om 21:33

Dankjewel voor je berichtje. Dat dacht ik inderdaad ook maar blijkt toch niet....
Op internet lees je veel verhalen over de levensduur van sperma dat deze soms erg lang kunnen overleven dus dan bedoel ik tot aan mijn eisprong die nog moet gaan komen... er zou dan tussen seks en ei ongeveer 18 dagen en inderdaad een menstruatie zitten maar gezien de hele situatie nu ben ik gewoon erg onzeker of er een kans is dat ik dus wel zwanger zou kunnen zijn.

Cat89 04-02 om 22:11

Neee joh! Sperma blijft geen 18 dagen in leven haha. Niet druk maken hoor! 
Goed sperma blijft ongv maar 72 uur leven. Er zijn zeldzame superzaad uitzonderingen van 7 dagen. Maar echt niet langer.
Ik vind het wel heel naar voor je dat je zo bedonderd bent. Sterkte daarmee...waren jullie lang samen?
Ik weet hoe je je voelt hoor. Ik was 8 jaar met mn vriend samen en verloofd. 3 jaar in medisch traject gezeten.. helemaal happy toen ik eindelijk zwanger was en bij 20 weken kwam ik erachter dat hij al enige tijd een affaire had. Opeens stond ik er helemaal alleen voor! Mijn zwangerschap was heel fijn maar hierdoor helemaal verpest en heel naar, verdrietig en eenzaam. 
Uiteindelijk is alles helemaal goed gekomen en zou ik niet anders wensen! Maar leuk was anders.. maar niet druk maken hoor. Het sperma van 5 dagen geleden is alang dood! 

Sterkte en ben maar blij dat je ervan af bent en er geen kindje mee hebt! 

Lou89 04-02 om 22:21

Jeetje wat heftig om te lezen Cat89. Ook gezien je samen het Medisch traject ingaat en dan tijdens je zwangerschap erachter moet komen! Fijn om te lezen dat met jou alles goed gekomen is maar kan mij voorstellen dat het geen prettige periode geweest is! Wij zijn 5 jaar samen geweest en helemaal niets gemerkt maar helaas beter er nu achter komen.. Je reactie stelt mij in ieder geval wel wat meer gerust

Cat89 07-02 om 09:09

Gelukkig! 
Je kan ook altijd een ovulatietestje doen rondom dag 14. Als die positief is weet je dat je niet zwanger bent
Sterkte iig!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onzekerheid' in het Zwanger worden forum