Ontpillen

10 antwoorden en 10632693x bekeken

Loes (Gast) 08-02 om 20:50

Hallo allemaal
Ik ben in december in mijn stopweek gestopt met de pil toen gelijk begonnen met mama multivitamine , in januari netjes ongesteld geworden en nu vandaag moest ik ongesteld worden maar er gebeurt niks, er gebeurt wel van alles in mijn lijf, heb al een week pijnlijke borsten met het gevoel of ze ontploffen, dit wordt nu iets minder maar ze blijven gevoelig. Eten smaakt me niet, veel last van mijn buik qua misselijk en het gevoel dat mijn eten erg hoog zit. Alle etens luchten stinken. Ik heb een ontzettend kortlontje, ik heb dus al 2 tests gedaan deze zijn negatief,, zou het kunnen zijn dat dit ook al ben ik "normaal" ongesteld geworden nog te maken hebben met ontpillen? 
Word hier namelijk best onzeker van omdat ik allerlei gekken dingen merk waar ik nog nooit last van heb gehad tijdens mijn menstruatie, ben eerder al een langere tijd gestopt met de pil omdat ik al de hormonen beu was, toen ook gewoon ongesteld en niet dit soort klachten
Alvast bedankt 

reageer

Nijntje 08-02 om 21:47

Je geeft zelf aan dat je 2 maanden geleden pas gestopt bent met de pil ontpillen kan helaas wel 1 jaar duren dus komt goed Ik weet niet hoe lang je aan de pil hebt gezeten?

Loes (Gast) 08-02 om 21:59

Ja klopt 
Alleen vind het best gek dat het dan vorige maand netjes optijd was, en totaal geen last, ook toen ik 4 jaar geleden een half jaar gestopt ben was het altijd "gewoon" elke maand netjes optijd. 
Stiekem ook wel eng dat het nu heel anders voelt, ik was gestopt met de intentie dat het even zou duren inderdaad alleen raak ik in de war van het feit dat het vorige maand " normaal" was en  nu niet haha 

Alishav 08-02 om 22:00

Je klachten passen bij zowel ontpillen als een zwangerschap.  Zelf ben ik al bijna 1.5 jaar aan het ontpillen van de prikpil. 
Je kan voor de zekerheid over een paar dagen nog een zwangerschapstest doen.
Zeker als je(onveilige) gemeenschap heb gehad, bestaat er natuurlijk een kans dat je zwanger bent, maar je lichaam kan je ook goed voor de gek houden. 
En het kan heel erg verschillen per keer dat je stopt met anticonceptie of je wel of niet ontpillings verschijnselen krijgt.

Suc6!

Loes (Gast) 08-02 om 22:06

Ja onze hormonen zitten echt heel lastig in elkaar, 
Het doel is ook om zwanger te worden als het ons gegund is natuurlijk.
Precies wat je zegt het past bij en zwanger zijn en ontpillen 
Ben in ieder geval heeel blij dat mijn borsten niet meer zon pijn doen ???? 

Alishav 08-02 om 22:11

Pijnlijke borsten heb ik ook gehad paar dagen voordat ik ongesteld werdt, dus kan ook te maken hebben met dat je menstruatie ieder moment kan komen..
Het is zeker heel lastig..

Ik kreeg als tip van een van de meiden hier om mijn lichaam de rust en tijd te geven om alles weer op gang te laten komen.

Nu alweer 7-8 maanden verder en helaas nog niet zwanger. Mijn cyclus ligt ook totaal overloop na de anticonceptie..

Alishav 08-02 om 22:11

Ik hoop voor je dat je snel een klein wondertje (of misschien meer ;p ) in je buik mag hebben!

Loes (Gast) 08-02 om 22:16

Bedankt  voor je verhaal 
Dat is ook waarom ik het nu best spannend vind inderdaad omdat mijn lijf nu erg van slag is ofwel van mijn eigen hormonen qua cyclus ofwel dat het tich echt een wonder is want ik kan zelf ook niet echt geloven dat er al een wondertje in mijn buik zit 
Ik hoop dat jouw buikje ook mooi rond mag worden met een mooi wondertje
Het is eigenlijk best knap he wat ons lijf allemaal doet,, naast super ingewikkeld en ongemakkelijk 

Alishav 08-02 om 22:26

Mocht je meer vragen hebben stuur ze gerust! 
Dat je het spannend vind snap ik heel goed! Ik heb zelf nog geen kinderen en kan ook niet wachten tot ik/wij(mijn vriend en ik zijn 7.5jaar samen) ons kindje in onze armen kunnen sluiten.
Elke maand denk ik ook weer, nu is het raak, maar ik probeer het ook iets meer los te laten met kwaaltjes die ik voel.

Omdat ik zelf zo'n onregelmatige cyclus heb let ik op mijn baarmoederslijm in conbibatie met ovulatietesten van de action(zijn relatief goedkoop). Daardoor weet ik nu wanneer ik vruchtbaar ben en wanneer ik mijn nod zou hebben

Nijntje 08-02 om 22:19

Dat het nog niet regelmatig is dat is volgens mij precies wat ze met ontpillen bedoelen dus echt zal vast wel goed komen. Ik weet niet hoe ver je nu ‘overtijd’ bent? En ben je zeker van je eisprong?

Alishav 08-02 om 22:22

Mijn eisprong was deze maand op 3/4feb, dus ik moet nog even geduld hebben (3feb positieve ovulatietest en 4feb duidelijk mijn eisprong gevoeld)

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ontpillen' in het Zwanger worden forum