bijna 6 x IUI gehad en nu IVF

1 antwoord en 45288312x bekeken

cootje1976 04-03 om 18:41

Hallo Allemaal,

Ben even een poosje weggeweest maar ben er weer. We hebben roerige tijden achter de rug. Nu al 5 mislukte IUI en zijn net begonnen aan poging 6. De laatste.
Hierna komen we in aanmerking voor IVF.
Het waren heftige tijden, ik reageerde gelukkig goed op de puregon, iets minder op de pregnyl maar al met al was het te doen.Emotioneel is het met vlagen heel heftig, wel lastig met een man die heel nuchter is en dan kan reageren met: Nou ja we hebben toch een mooie dochter en als het nu niet meer wil nou ja jammer:. Nou heb ik daar meer moeite mee. Natuurlijk hebben we een prachtige dochter waar we heel veel van genieten en ik weet best dat er vrouwen zijn die helemaal geen kindje hebben, maar dat maakt mijn verlangen na een kindje niet minder. Of is dit iets wat ik dan niet mag verlangen. De meeste vrouwen kennen dit verlangen, die oerdrang zeg maar.
Het besef dat het mischien niet meer voor ons is weggelegd doet zo'n pijn. Mijn gevoel zegt me dat het niet meer gaat lukken. Ik ben verd..... nog maar 37.
Ondanks dat we nu nog voor de IVF gaan hebĀ  ik er geen goed gevoel over, mischien persimistisch maar zo voel ik het. Mijn manneke zegt dat het de hormonen zijn die mij onzeker maken. Wie kent dit gevoel van onmacht en falen.

reageer

Maja 14-05 om 18:05

Hey coothe, heel heftig je verhaal! maar natuurlijk mag je wensen en verlangen naar een 2e kindje... ik bewonder jullie moed en uithouding, na onze 3e i.u.i zijn we ermee gestopt,omdat onze relatie erdoor op springen stond, en pas 2jaar na me laatste i.u.i spontaan zwanger geworden via natuurlijke weg.. ik ben 27 en dit is ons eerste kindje.

je gevoel van onmacht ken ik niet, je hormonen ken ik wel! ik reageerde ook erg op de Pregnyl prik heeel erg wissend van stemmingen, en mij werd verteld dat we diezelfde avond na de inseminatie t beste nog even konden vrijen, dit om je eigen hormonen van de liefde tussen elkaar te verhogen...om de bevruchtingskans te vergroten... , wel vond ik het maar een kwartiertje mocht blijve liggen en erna weer gewoon naar huis... wel met pijn klachten! mn buik deed erg zeer na elke inseminatie... ik weet niet of dit bij jou ook zo is/was?

welkom in ieder geval,en lucht lekker je hart! Liefs! maja

Je kunt reageren op dit onderwerp 'bijna 6 x IUI gehad en nu IVF' in het Zwanger worden forum