Beginnen met clomid in maart/ april

20 antwoorden en 45263709x bekeken

Ahanna 10-03 om 10:42

Wie komt er mee schrijven hier?
Zelf begin ik mijn volgende cyclus met clomid en ik zou het leuk vinden om herkenning te vinden bij een ander. Maar ook zonder clomid kun je meeschrijven als je er nu voor gaat.

Groetjes van Ahanna

reageer

elientje85 20-03 om 20:23

Hey hallo,

Ik net mijn eerste ronden clomid gehad. Ik begon met 50mg. Maar helaas na 4 inwendige echo's bleek ik hiermee geen eitje te hebben. Nu ben ik nog steeds aan het wachten op mijn menstruatie zodat ik weer kan beginnen, maar tja het komt
maar niet... dus we wachten af. Moet nu tot vrijdag wachten en dan ziekenhuis bellen als dan nog kijn menstruatie niet opgang is waarschijnlijk het opwekken en dan ook starten met clomid 100mg..
Maar ben jij al gestart?? Zoja had je last... en heeft het al iets gedaan.
Groetjes Eline

elientje85 22-03 om 22:02

Hoi hoi,

Wij zijn nu vanaf 1 januari 2012 bezig. En dan pas in februari gestart met eerste ronde clomid 50.
Dat sloeg dus niet aan. En ook nog niet ongi geworden. Daarom vandaag ziekenhuis gebeld met de vraag hoe nu verder. Nu heb ik medicijnen gekregen om het op te wekken. En als ik dan ongi word mag ik weer starten met clomid 100mg. Vindhet weer super spannend allemaal. Krijg gelukkig alle steun van iedereen om mij heen. En ik hou de hoop dat het dit jaar lukt. Krijg je straks ook al gelijk een echo rond dag 10?? Spannend hoor. Ik hoop voor je dat het aanslaat, want ja ons lichaam zit maar raar in elkaar he. Maar ben heel benieuwd of het goed komt voor je. Hou me maar op de hoogte. Succes aankomende dagen.
Groetjes eline

Renske 23-03 om 23:23

Hoi,

Waarschijnlijk krijg ik de volgende ronde Clomid (als de onderzoeksresultaten op tijd bekend zijn). Op dit moment volgt een specialistisch verpleegkundige mijn cyclus. Ik heb afgelopen week een echo gehad maar er stond nog geen eitje op springen voorlopig. Ze zei dat het een lange cyclus gaat worden, . Dinsdag moet ik weer een echo laten maken. Verder heb ik gisteren bloed laten prikken om te kijken of alle hormonen in orde zijn. De gynaecoloog heeft gezegd dat, wanneer alles in orde is, ik Clomid zal krijgen.
Ik ben erg benieuwd hoe jullie je voelen als jullie Clomid gebruiken? Ben je extra moe of prikkelbaar of..? Het is in ieder geval fijn dat er meiden zijn met ervaring op dat gebied!

Groetjes Renske

elientje85 24-03 om 10:40

Hoi renske,

Jeetje ook spannende tijden voor jou dus. Ik had in mijn eerste keer clomid weinig last. Ik had af en toe last van duizeligheid / hoofdpijn/ lichtflitsen/ misselijk, maar met name in de ochtend. En het was zo weer weg. Gelukkig slik je het maar 5 dagen en daarna heb je nergens meer laat van.
Maar misschien hoe hoger de dosis hoe meer je last krijgt. En hou hoop met je echo's want ik heb er na de clomid 4 gehad en dat was puur om je cylus te bepalen. Voor hetzelfde geldt heb jij een hele late eisprong. Dus het komt misschien nog helemaal goed. Succes met alles.
Groetjes Eline

Renske 24-03 om 21:40

Ieder lichaam reageert natuurlijk anders, dus het is sowieso afwachten, maar wel fijn om te kunnen delen! Gelukkig dat je na die 5 dagen nergens meer last van hebt! De gynaecoloog verwacht dat ik wel een eisprong heb, maar inderdaad laat. Dat idee heb ik zelf ook omdat ik temperatuur en een duidelijke verhoging heb en daarnaast voel ik de ovulatie en heb ik de dagen erna hele pijnlijke tepels. Bij mij zou de Clomid puur zijn om eerder een ovulatie te krijgen. Maar het is inderdaad spannend allemaal!

Voor jou is het wel heel erg klote dat het niet aansloeg!! Ik hoop dat je snel ongesteld word en weer een nieuwe ronde kunt beginnen.

En Ahanna jij bent vandaag begonnen? Hoe voel je je?

Ahanna (Gast) 27-03 om 07:05

Hoi Renske, hoe was je echo gisteren?
En Elientje, hoe gaat het bij jou?
Hier gaat het goed. Af en toe wat krampjes en gisteravond had ik lichtflitsen, maar verder geen bijwerkingen tot nu toe.

Ik heb inderdaad PCOS. Daarom krijg ik ook de clomid.
Het is niet zo raar hoor dat het anders telt bij een ander ziekenhuis.
Tenminste niet in mijn geval. Een beetje lastig om zo uit te leggen op een openbaar forum, want het ligt best ingewikkeld, maar bij het eerste ziekenhuis was ik namelijk niet bezig met mijn huidige partner. Dan liggen je kansen natuurlijk helemaal anders.
Dat is toen ook de reden dat ik gestopt ben. Ik leerde mijn partner kennen. Het is dan wel leuk om elkaar eerst beter te leren kennen. Gelijk een vruchtbaarheidstraject in gaan is wel heel erg snel en rigoreus. Ik was namelijk bezig om als alleenstaande zwanger te worden met behulp van een donor. Vandaar dus ook een ander ziekenhuis, want die mogelijkheid werd bij ons streekziekenhuis niet geboden.
Na die miskraam had ik normaal gesproken misschien wel weer gelijk mogen beginnen met de clomid. In mijn geval lag dat anders. Ik ben toen zwanger geworden op een restje clomid die over was uit mijn eerdere behandelingen en waarvan ik het niet over mijn hart kon krijgen om die weg te gooien. Dus toen ik een miskraam kreeg en in overleg met mijn partner er wel weer voor wilde gaan, moest het hele vruchtbaarheidstraject opnieuw opstarten. Dus opnieuw weer een intake, wachttijd etc. Daar ging wat tijd overheen omdat ook mijn medisch dossier uit het andere zkh over moest komen en mijn partner een tijdje in het buitenland zat. Daarom ben ik wel des te blijer dat we nu eindelijk echt kunnen starten. Voor mij is er dus veel al bekend in dit wereldje, maar toch is er veel anders. Voor hem is alles nieuw.

Anoniem (Gast) 30-03 om 08:48

Nou Renske, ik hoop dat je nu zwanger bent. Een ronde overslaan is ook zo vervelend.
Ik krijg donderdag mijn eerste echo. Best spannend toch.
Gaat het temperaturen goed bij jullie? Bij mij denk ik niet. Eerder als ik temperatuurde schoten de getallen alle kanten op. Nu leek het redelijk te beginnen, maar vanaf gisteren ben ik van 36.6 ineens naar 37 gegaan. En voor mijn ei lijkt het mij nog te vroeg op dag 8.
Afwachten maar. Ik vind het ook wel logisch hoor dat ik overnieuw moet beginnen. Alleen vond ik het jammer dat het voortraject zo lang duurde. Maar nu zit ik in ieder geval weer in de race. En.... heel fijn. Zijn zaad is prima. Dus meer kans.

En hoe is het bij jou Elientje?

Nova (Gast) 10-04 om 13:58

Hallo dames, 
Ik ben in januari begonnen met Clomid. Inmiddels de 3e ronde.
Ik heb al een kindje gekregen met hulp van Clomid. (1e rond raak)
Daarna ben ik nog een keer zonder medicatie zwanger geweest, helaas is dat niet goed gegaan.
Hoe is het bij jullie? Veel last van bijwerkingen?
Liefs, Nova

Renske 13-04 om 11:23

Ik zou de volgende ronde et clomid beginnen maar het is niet nodig gelukkig. Jullie heel veel succes! Ik hoop dat het snel raak is bij jullie, zonder al te veel bijwerkingen!

ahanna (Gast) 14-04 om 11:51

Ik heb mijn eisprong gehad en zit nu op het wachtbankje. Hoe gaat het met jullie? Fijn dat clomid niet meer nodig is Renske. Hoezo is het niet meer nodig?

ahanna (Gast) 14-04 om 11:52

ok.  Ik zie het al aan je test. Gefeliciteerd he!

Renske 14-04 om 13:59

Dankje!

Sunshine (Gast) 22-04 om 20:16

Hoi!

Hier nog een medestander ! (Ik hoop niet dat dit een ook topic is hahah)

Nu alweer 1,5 maand geleden is bevestigd dat ik PCOS heb (ik al had zon vermoeden; zit in de familie en ik heb behoorlijk last van acne en lichtelijke overbeharing.. Klinkt lekker hè )


De afgelopen maand ben ik meerdere keren bij de Gyn. geweest om te kijken of er misschien toch nog wat gebeurde bij mij. Maar helaas was dat niet het geval. Ik heb een overkill aan eitjes en er gebeurd dus niks..
Vorige week mocht ik beginnen met  Duphaston (7 dagen geslikt). Afgelopen donderdag ben ik ongesteld geworden. Men! Volgens mij ben ik voor het eerst in mijn leven echt echt ongesteld. Ik heb nog nooit zoveel bloed verloren..
Morgen mag ik beginnen met Chlomid (50) en op de 10e dag moet ik terugkomen voor een echo.
Ik ga er maar vanuit dat het nog 1 - 2 jaar kan gaan duren allemaal.. Maar het is toch spannend wat zo'n eerste hormoonkuur gaat doen..
We wachten af!
Xx

Sunshine (Gast) 22-04 om 20:16

ook=oud

Robin?? (Gast) 10-04 om 13:45

Heeiheeii,
Ik ben ook begonnen maar dan in feb de eerste ronde alles perfect eisprong alles gehad alleen niet zwanger. Op naar de volgende zou je zeggen... helaas heeft het de 2e rond niets vóór mij gedaan dus voor de 3e ronden clomid 100mg gekregen. Omdat alles nog mooi was heb ik medicatie gekregen om mijn menstruatie te beginnen. Alleen zit ik nu met een grote vraagteken boven mijn hoofd eergister dus donderdag tot vandaag met het afvegen bruine slijm wat ik meestal begin menstruatie heb. Alleen zet het niet door nog niet echt bloedverlies maar nu zou ik als het de 3e dag van mijn clyclus met clomid moeten beginnen. Weten jullie of ik dit kan tellen als mijn menstruatie ? 

Groetjes !! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Beginnen met clomid in maart/ april' in het Zwanger worden forum