Hoe houden jullie er de moed in?

6 antwoorden en 45129198x bekeken

angel 07-04 om 18:52

Hallo Regina,

Ja ik weet hoe lastig het is ik ben nu 1 jaar en 4mnd bezig en elke keer wanneer ik ongesteld wordt ben ik weer teleur gesteld. Ik ben in maart naar een gynaecoloog geweest en ben onderzocht en mijn vriend en ik zijn helemaal goed dus we moeten gewoon door oefenen. Ik had ook wel een beetje jou gevoel van dat ik onvruchtbaar kon zijn, maar dat is het dus niet gelukkig. Dat was echt een opluchting voor mij. Nu kan je pas als je een jaar bezig bent naar de arts dus je moet nog even wachten. Dat is zo rot!!! Ik snap het helemaal. Los laten ja dat is zo moeilijk niet normaal. Ik probeer er ook niet mee bezig te zijn, maar dat kan niet ben er toch steeds mee bezig. De ene keer kan ik het beter loslaten dan de andere keer. Mijn vriend en ik willen het ook heel graag. en het is gewoon ook oneerlijk als een vriendin van mij wel binnen 3 mnd zwanger wordt en ik niet. Ik gun het iedereen hoor, maar mezelf nog het meest 
liefs Angel

reageer

Regina85 07-04 om 19:14

Hoi Angel,

gelukkig is alles in orde bij jullie  , nu hopen dat een wondertje niet lang meer op zich laat wachten. Wij zijn nog niet lang genoeg bezig om ons al te laten onderzoeken en ik hoop dat het ook niet zo ver hoeft te komen natuurlijk. 
Het loslaten is inderdaad zo moeilijk, maar als je zo graag iets wilt krijg je dat gewoonweg niet uit je hoofd. Ik moet proberen er niet 24/7 aan te denken en alles op zijn beloop laten, hoe lastig het ook is. 
Dat gevoel van oneerlijkheid herken ik ook...het steekt toch als je hoort dat er mensen in je omgeving zijn die snel zwanger raken. En alles om me heen lijkt nu ook te draaien om zwangerschap en baby's. Op TV, in mijn omgeving enz. enz. Maar ook dit komt natuurlijk omdat we het zo graag zelf willen! 
Ik gun ook ieder zijn geluk, maar jezelf het toch het meest gunnen lijkt me alleen maar menselijk

kruimel 22-04 om 20:34

Jeeeetje het lykt of ik mezelf hoor praten. Wy zyn ook vanaf november bezig. Had altyd gedacht dat het by ons niet 1, 2 ,3 zou komen en dat gevoel om onvruchtbaar te zyn heb ik ook heel erg, en steeds meer, hoe vaker ik een negatieve test in handen heb. By ons werkt het ook niet echt mee dat myn schoonzus en ik (toevallig) gelykertyd gestopt zyn met de pil en dat zy inmiddels byna 20wkn zwanger is. Ik wil ook zoooooo graag.. Daarnaast ben in heel onregelmatig ongesteld, heb jy dat ook?
Zouden we echt teveel gefocusd zyn op zwanger worden dat het daarom niet lukt? Ik wou dat ik het wist.
Xx

kruimel 26-04 om 12:21

Zul je zien: zit je midden in de verhuizing en ben je hartstikke zwanger omdat je er ff geen tijd voor hebt om er zo veel over na te denken..
Ze zeggen dat door stress je cyclus verstoord kan worden, maar de mijne is zo ontregeld dat ik betwijfel of het daar aan ligt. Ik heb volgens mij nog nooit en eiprong gehad in deze 6 maanden. Regelmaat en echte menstruaties zijn ver te zoeken dus ik ga begin mei naar de HA om het ff allemaal na te vragen. Menstruaties nu duren 5 tot 10 dagen en het is alleen oud bloed (sorry ) en heeeeeel weinig.

Ben in oktober -voor ik stopte met de pil- by de gynaecoloog geweest omdat ik niet meer ongesteld werd, dacht dat ik zwanger was, wat niet zo was en dat vonden we eigenlijk zo jammer dat ik maar ben gestopt met de pil om er echt voor te gaan.
Dus ik denk dat de HA me wel meteen zal helpen / onderzoeken omdat het toen al niet helemaal duidelijk was wat er nou aan de hand was.
Nog 6 maanden zo door gaan houd ik niet echt vol denk ik, al kryg ik alleen maar een bevestiging van de HA dat er niks aan de hand is zou al een grote opluchting zijn.

Had nooit gedacht dat ik actief zou worden op zo'n forum als deze, maar vind het toch wel fijn; heb je in ieder geval de bevestiging dat je niet de enige bent bij wie het allemaal langer duurt.

Succes met de verhuizing en dat het maar snel raak mag zyn voor ons allebei, hebben we wel verdiend na 6 maanden!

Regina85 26-04 om 16:58

Ja dat zou goed kunnen dat het dan ineens raak zou zijn, omdat je er niet mee bezig bent. Maar we zullen het druk krijgen dus of we wel toe komen aan seks...ik hoop het van wel natuurlijk.

Ik zou als ik jou was inderdaad toch weer terug gaan naar de HA ook voor je eigen rust. Ik ben blij dat mijn cyclus zo regelmatig is, maar mijn menstruatie's zijn behoorlijk heftig met voor mijn doen veel bloedverlies sinds ik de pil niet meer slik. Maar goed dat vind ik verder niet zo erg. Of je geen eisprong hebt weet ik niet...ik ga er maar vanuit dat we die gewoon hebben. Maar nogmaals is het over 2/3 maanden nog niet gelukt ga ik ook voor een afspraak. In de hoop dat je bevestiging krijgt dat je wel degelijk zwanger kunt worden...dat je weet dat het gewoon een kwestie van geduld is.

Dank je wel en ik duim ook voor jou dat het niet tot een bezoekje aan de HA hoeft te komen en dat we snel zwanger raken!!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe houden jullie er de moed in?' in het Zwanger worden forum