Help! Twijfel

8 antwoorden en 44477944x bekeken

Melissa (Gast) 29-07 om 13:29

Hoii allemal

Tnhx voor het lezen van mijn berichtje.
Ik heb zo veel twijfel en kan er niet over praten met iemand dus hoop dat hier iemand mij beetje advies kan geven.
Wil heel graag zwanger worden maar zijn dingen waardoor twijfel toeslaat. Door beroep vader heb ik nooit ergens echt een thuis gehad, te vaak van school gewisseld etc. Een echte vriendengroep heb ik nooit kunnen opbouwen. Nu sinds paar jaartjes gesetteld met man en hebben sterke kinderwens. Maar begin nu pas met opbouwen vriendengroep en nu net sinds half jaartje heb ik wat ik altijd heb gemist, leuke groep mensen om leuke dingen mee te doen.
Maar nu dus mijn twijfel voor de zwangerschap, ben mega bang dat ik dit gelijk weer kwijtraak als we aan kindjes beginnen. Zouden dan de eerste zijn binnen de groep en ben mega bang dat ik het dan weer kwijt ben waar ik zo veel tijd op heb gewacht.
Maar wil ook dolgraag een kindje. 
Iemand die mij wat licht op alles kan schijnen?

reageer

Anoniempie (Gast) 29-07 om 14:21

Hey Melissa. Wat een vervelende situatie voor je. Heb je eindelijk wat je graag wilt in je leven en dan ben je bang dat je het kwijtraakt. Maar waarom zouden je vrienden je laten vallen als je zwanger raakt? Hebben ze een bepaalde geloof/denkwijze/kultuur dat dit zou kunnen gebeuren?

Ik bekijk het zo... Zijn het echte vrienden, dan zullen ze wat er ook gebeurd in je leven blijven.

Melissa (Gast) 29-07 om 15:28

Thanxs voor je reactie.
Is niet ergens op gebaseerd maar dingen die we nu doen (gaan vaak bbquen, met zn allen camperen, lasergamen dat soort dingen) die kunnen we dan niet zo eenvoudig meer meedoen. Kan natuurlijk wel met oppas regelen enzo maar nu is het vaak in t weekend een appje, zullen we met zn allen naar t meer gaan en zwemmen en gezellig emt zn allen bbquen en dan pakken we onze spullen en hebben we een gezellig dag. En dan kan dat nog wel maar niet meer spontaan.
Mn man zegt dat ik beren op de weg zie die dr niet zijn en dat is denk ik ook wel zo zoals jij ook al zegt ik heb niet een specifieke reden om hier bang van te zijn maar twijfel hierdoor zo mega

vicky 29-07 om 16:25

hallo melissa , wel jammer dat je er niet meteen je leeftijd bij vermeld  , indien jullie nog heel jong zijn , zou ik zeggen , mss nog even genieten en de rest komt wel , maar indien al wat ouder dan zou ik gewoon is polsen naar de reactie's , is mss dan allemaal wat minder makkelijk maar niet ondenkbaar , da loopt allemaal los eens dat er is .
en je weet natuurlijk niet hoe snel een kinderwens in vervulling gaat ook niet , sommige moeten lang oefenen , zou er ni te veel over nadenken ook niet meid , zijn altijd positieve en negatieve kanten aan . zoals ik al zij eens het er is loopt da allemaal los !

Melissa (Gast) 29-07 om 16:43

Hoii Vicky, thanxs voor reactie
Hierbij mijn / mijn mans leeftijd: ik ben 27 en mn man is 34. Niet jong niet oud maar in vriendengroep dus wel eerste dan. Denk dat de reacties wel positief zouden zijn want nu zijn ze al vaak aan het polsen van goh zou leuk zijn als jullie een kleine zouden krijgen. maar ik ben tochnog bang dat het allemaal weg zal zijn en dat het toch te anders wordt om vrienden te blijven. 
en kan ook nog wel 3 jaar duren voordat t lukt zoals ji zegt heb je ook geen invloed op zelf hoe snel zwanger geraken lukt. t kan ook nu gelijk in 1 keer raak zijn dat maakt het ook eng

AM 29-07 om 17:54

Hoi Melissa,

Ik begrijp dat je heel veel waarde hecht aan de vriendengroep..ook heel logisch, maar ik wou wel even zeggen..bewandel je eigen weg..Voor hetzelfde besluiten je vrienden om volgend jaar ergens ver te verhuizen en dan heb je misschien wel heel veel spijt als je de keuze niet maakt..en echte vrienden passen zich wel.wat aan om jullie te blijven zien..voor hetzelfde zijn.ze zelf bezig..
Laat ik het zo zeggen..veel vriendinnen van mij hadden een relatie en nu is het weer uit..ze zijn allemaal bijna vrijgezel..ik ga niet wachten totdat hun weer een relatie krijgen.Straks lukt het niet om eén of andere reden..en nu doe ik gewoon andere dingen met mn vriendinnen..geen probleem..maar ik snap je twijfel..heb ik ook lang gehad..het is ook een hele verantwoordelijkheid..succes met keuze maken

Melissa (Gast) 30-07 om 20:21

AM thanxs voor je reactie
heb je 100% gelijk in zelfde geld verhuizen ze volgende week allemaal naar andere kant van het land voor werk/liefde/ en dan hebben wij langer gewacht dan we wilde en dan veranderd het nog.
Ben nogal bang ook voor veranderingen omdat ik dat vroeger alleenmaar had. nu hou ik graag alles precies zoals t oude. en dat kan natuurlijk in geen geval.
twijfel is zo zuur

AM 30-07 om 20:27

Ja..als je nu eindelijk hebt wat je altijd hebt gezocht is het ook lastig..misschien helpt veel praten erover met je vriend ook wel of eventjes laten rusten en dan kan het zo zijn dat je gevoel straks heel sterk wordt met minder twijfel.. heel veel succes!!

Iza 31-07 om 06:54

Hoi melissa, wat fijn dat je nu eindelijk bent waar je altijd wilde zijn en logisch dat daar dan ook een kinderwens bij gaat horen. Ik snap dat je je vriendengroep niet kwijt wilt omdat je het nu zo naar je zin hebt maar een vriendengroep kun je altijd proberen op te bouwen een kindje krijgen niet. Wanneer het voor jullie voelt als de tijd om aan kinderen beginnen doe dat! Misschien wordt je vriendengroep kleiner of anders maar je leert ook weer nieuwe mensen kennen wanneer de kleine er is. Vrienden waar je juist weer leuke dingen mee kunt doen met kinderen! Is de kinderwens er probeer deze dan te vervullen want de tijd is zo kort die je hier voor hebt!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Help! Twijfel ' in het Zwanger worden forum