Heeft een gynaecoloog beroepsgeheim tegenover je partner?

6 antwoorden en 44323877x bekeken

anoniempje (Gast) 19-08 om 23:03

Een vriendin van mij heeft haar spiraal laten verwijderen zonder het medeweten van haar partner, bij een andere gynaecoloog als de hare.
Ze gaat dit wel eerlijk tegen haar gynaecoloog zeggen maar mag die gynaecoloog tegen de partner zeggen wat ze gedaan heeft?

Bedankt op voorhand!

reageer

anoniempje (Gast) 20-08 om 06:42

Kan iemand mij helpen?
Wil graag mijn vriendin overtuigen zodat ze het niet doet.
Als ik haar kan vertellen dat haar partner het sowiso te weten komt vertelt ze het misschien zelf en is de schade misschien nog te beperken.

Groetjes

* 20-08 om 07:11

@Anoniempje,

Sowieso zou je haar kunnen vertellen dat ze beter eerlijk kan zijn tegen haar partner.
Ik snap het gevoel van graag een kindje willen hebben, maar wellicht is het voor haar beter ze het bespreekbaar maakt.. Een Gyn heeft wel degelijk een geheimhoudingsplicht....
Maar goed ik weet niet of zij getrouwd zijn of wat dan ook ik snap sowieso niet dat ze in een situatie wil komen dat ze misschien alleen komt met haar kindje en de vader van het kindje opzadelt met een rotsituatie aangezien zij een wens heeft...
Ik wens u heel veel sterkte en ik hoop dat u uw vriendin kunt overhalen en dat ze voor rede vatbaar is......

Gr Ju of wel mavami

kruimel 20-08 om 08:09

Ik dacht ook altijd dan ook gynaecologen net als huisartsen geheimhoudingsplicht hadden. Maar ik werd laatst doodleuk gebeld door de gyn om de uitslag te krijgen van het zaadonderzoek van mijn vriend (niet eens mijn man) terwijl ze mijn vriend dagen daarvoor opbelde dat hij over een paar dagen telefonisch de uitlsag zou krijgen.. hij de heledag zitten wachten en ik werd uit eindelijk gebeld.. Dus tja, ik denk dat in de situatie 'kinderen krijgen' de geheimhouding iets minder scherp is ofzo omdat ze er toch van uit gaan dat je dit samen doet met je partner?

Ik zou gewoon eerlijk tegen haar zijn en zeggen dat ze ongelofelijk stom bezig is. En mocht ze niet luisteren dan zou ik het zelf tegen die vriend zeggen. Kinkt misschien als verraad tegen over je vriendin maar sorry ik vind het krijgen van een stiekem kindje ook niet bepaald een goede actie.

Succes!

xxKruimel

katootjekip 20-08 om 10:31

Hoi de Gyn zal het niet zomaar vertellen aan de partner, maar als zij samen langs komen, zal de gyn er geen rekening mee houden dat hij het niet mag zeggen.

Zo als kruimel al zei, in het geval van kinderen krijgen, ziet hij een stel als 1, omdat in de meeste gevallen ze het ook samen willen.

Ooit zal hij er toch achterkomen, als het wel lukt zwanger te worden, dus mijn mening is ook, probeer haar aan te sporen om met hem te praten, wil ze dat echt niet, kan jij in het bij zijn van beide een opmerking maken, zodat ze er niet onderuit kan!

Succes!

Anoniem (Gast) 06-08 om 22:23

Heb hier ook zo een vriendin maar zie dat dit al eens besproken is geweest. Zie dat er iemand zei dat de gynaecoloog dit niet zal vertellen tenzij ze samen gaan. Maar als zij dit vertelt aan haar gynaecoloog en ook vraagt of deze niets wil zeggen wanneer de partner erbij is of wanneer de partner zou vragen wzt er met de spiraal is gebeurd, kan de gynaecoloog dan 'liegen' tegen de partner omdat zij dit gevraagd heeft?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Heeft een gynaecoloog beroepsgeheim tegenover je partner?' in het Zwanger worden forum