Bang om niet zwanger te kunnen worden, zonder enige reden!

6 antwoorden en 43952660x bekeken

Alotteke86 02-11 om 17:41

Hallo dames! (En misschien ook heren?)

Al zo lang als ik me kan herinneren heb ik een grote kinderwens en sinds de afgelopen jaren 'klapperende eierstokken'. Nu is het eindelijk zo ver: mijn vriend en ik zijn sinds een paar weken gestopt met de pil! Ruim een week geleden heb ik mijn laatste pil-ongesteldheid gehad en de afgelopen dagen voor het eerst seks gehad zonder de bescherming van de pil. Gek hoor! Maar vooral erg spannend!

Altijd al ben ik bang dat mijn kinderwens misschien niet in vervulling zal gaan. Je hoort minstens zoveel goede verhalen als verdrietige verhalen als het gaat om zwanger worden. Omdat ik zo'n grote kinderwens heb ben ik des te banger dat het bij ons niet zal lukken. De statistieken zijn positief en ook weet ik dat na langdurig pilgebruik het even kan duren voordat het lukt (ik heb ruim 12 jaar de pil geslikt), maar het kan ook meteen raak zijn. De een zegt dit, de ander zegt dat.

Wie kan mij wat geruster stellen?  Alle positieve verhalen/anekdotes/ervaringen/wetenschappelijkheden zijn welkom!

In het kort iets over mijn leefstijl: Ik heb lang gerookt (ben nu 27, bijna 28 jaar) en rook af en toe nog. Ook drink ik wel eens een wijntje (in het weekend soms wat meer). Verder eet ik gezond, afgezien van af en toe wat snoep of chips. Heb een gezond gewicht en geen aanwijsbare redenen om te kunnen zeggen dat zwanger worden bij mij niet lukt. Zowel mijn familie als die van mijn vriend zijn super vruchtbaar en hebben nog nooit problemen gehad met zwanger raken (rookten ook, door de pil heen zwanger, etc.).

Groetjes!
Alotteke

reageer

Iza 02-11 om 20:05

Ik had dat ook hoor, het is ook een hele logische reactie. Je wilt iets ontzettend graag en daar komen de nodige onzekerheden bij kijken, gelukkig zitten deze meestal alleen maar in je hoofd en kun je hopelijk binnenkort hier op het forum vertellen dat de test positief was! Hier na 8 jaar pilgebruik in 1x zwanger , bij de tweede ook in 1x raak dus er zijn ook zeker succesverhalen hoor.

moederworden 04-11 om 20:14

Ik heb dit gevoel ook gehad. Mijn nichtjes en schoonzusje waren zo zwanger. Ik ben nu sinds april gestopt met de pil, en nog niet zwanger. Ik laat de natuur gewoon zijn gang gaan. We vrijen alleen als we allebei zin hebben. Tuurlijk is er een bepaalde teleurstelling bij mij als ik ongesteld ben geworden. Maar ik ben er wel veel minder mee bezig en dat houdt me rustig!

kruimel 13-11 om 10:10

Ik heb dit ook.
Ik ben ook nog niet zwanger. Al ruim een jaar niet, na 5 jaar pil gebruik.. was 20 toen ik stopte!!
Myn moeder werd 4x in eerste ronde zwanger.. en ik, ik heb PCO en heb dit afgelopen jaar nog nooit uit mezelf een menstruatie gehad.
Ik weet dat je om succes verhalen vroeg haha en dat is de mijne niet bepaald sorry daarvoor! Maar je moet niet zoals ik denken 'dat overkomt my nooit!'
Ik had net als jy goede hoop in het begin. Er was geen aanwijsbare reden dat het niet zou lukken; jong, gezond, vruchtbare familie etc... makkie!!
Probeer je niet zo vast te houden aan het 'perfecte plaatje' en probeer jezelf de tijd te geven. Minimaal een jaar staat er tegenwoordig voor.
En ik weet het; als iemand dit tegen my had gezegd een jaar geleden had ik ook gezegd "mens ga weg".
Maar door alle ziekenhuisbehandingen van afgelopen jaar heb ik mezelf aangeleerd: verwacht niet te veel dan kan het alleen maar mee vallen!

Succes!

xxKruimel

Callie (Gast) 15-11 om 11:36

7 jaar pil, op ronde 5 zwanger. In de bijsluiter staat wel dat er meestal 3 maand na pilstop nog sterk verminderde vruchtbaarheid is, dus vind ik van mezelf dat ik nog snel zwanger was na zo lang pillen. 

Michellie 18-11 om 13:46

Hoi Alotteke,

Mijn man en ik zijn sinds 2 maanden ook gestopt met de pil! Nu heb ik hetzelfde gevoel als jij. Het gevoel dat het wel eens zou kunnen dat het heel lang gaat duren. Zonder enige verklaarbare reden overigens. 
Even iets over mijn achtergrond: Ik ben 23 jaar, leef gezond, rook niet, drink niet, slik sinds 2 weken foliumzuur, mijn gewicht is normaal.
Ik heb vanaf mijn 16e levensjaar de pil gebruikt, ben er vorig jaar mee gestopt, een spiraaltje laten zetten en nadat dat mislukte ben ik weer aan de pil gegaan. (6 maanden ofzo)
Ook in onze families zijn alle vrouwen ontzettend vruchtbaar! Ik heb mijn moeder gevraagd wanneer zij zwanger werd en die zei dat ze bij 3 van de 4 kinderen meteen zwanger was!

Misschien kunnen we ervaringen uitwisselen en elkaar op de hoogte houden van de stand van zaken! Lijkt me erg leuk, aangezien ik het hier met niemand in mijn omgeving over wil hebben (behalve mijn man dan)

Groetjes, 
Michèlle

Callie (Gast) 18-11 om 16:03

Hey Michellie, Alotteke, ... Je mag altijd aansluiten bij het groepje NOD December 2013!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bang om niet zwanger te kunnen worden, zonder enige reden!' in het Zwanger worden forum