babywens, twee kamer woning en vriend aan het afstuderen

7 antwoorden en 43135519x bekeken

krullenbol (Gast) 06-03 om 23:32

hoi allemaal

ik ben 27 en heb sinds deze week de baby kriebels.
om mij heen zijn vriendinnen zwanger en twee daar van zijn al bevallen. ik moet zeggen dat ik er geen moeite mee had en alleen maar blij voor hen was. maar nu is mijn beste vriendin zwanger. ik ben super blij voor hoor. maar ik merkte dat het ook hard aan kwam.het lijkt wel of het gevoel opgebouwd is ineens. eerst had ik er geen last van en nu kan ik aan niks anders meer denken. ik heb een vaste baan en mijn vriend (25) is aan het afstuderen. hij heeft op verschillende vacatures gereageerd en heeft binnen kort een sollicitatie gesprek. eerst wilde ik heel graag wachten tot hij een baan heeft en we een groter huis kunnen kopen. zodat we meer zekerheid hebben en het kindje meer kunnen bieden. maar ineens is het gevoel zo sterk dat ik het allemaal niet meer weet. als mijn vriend een baan heeft zou ik het liefste gelijk willen proberen of het ons ook is gegund. maar wat is verstandig? wat zouden jullie in onze situatie doen? graag advies

reageer

Kate 07-03 om 09:41

Ik zou eerst wachten tot hij een baan heeft. Nu een kind is leuk maar denk ook aan de toekomst.
Verhuizing en nieuw huis kosten veel geld, daarnaast als jullie bv besluiten te kopen, doe je er verstandig aan om het op 1 salaris te doen. Mocht er een salaris wegvallen, dan kan je de klap opvangen.
Een kind zelf hoeft niet duur te zijn. Babykamer en wagen zijn tweedehands goed te verkrijgen. 

Wij hebben eerst ervoor gezorgd dat wij financieel klaar waren voor een kind, omdat wij het alles wilde geven wat het nodig had. (denk niet spullen maar bv in vrije tijd) Ik ben van fulltime naar 2,5 dgn werken gegaan en kinderopvang etc. Later hebben we beslist om te stoppen met werken want mijn dochter had dit nodig (veel ziek etc). Dit konden we allemaal doen omdat we financieel alles voor elkaar hadden.

Zet alles eens op papier en bespreek eens je situatie met je vriendinnen, hoe zien zij hun toekomst en in welke positie zitten zij?
Veel plezier in het uitzoeken wat je zou willen en hoe je dan het snelste kan bereiken ;-)

krullenbol (Gast) 07-03 om 12:07

hoi kate

bedankt voor je advies.
we gaan er zoiezo niet aan beginnen voor mijn vriend een vaste baan heeft. we hebben genoeg op onze spaar. dus dat is gelukkig het punt niet.om ons huisje maak ik me inmiddels geen zorgen meer. ik hoor van alle kanten dat sommige stellen ook in een kleine woning wonen. gelukkig heb ik een grote tuin en een grote slaapkamer en een grote gang waarwe de kinderwagen in kwijt kunnen. het ideaal plaatje is natuurlijk een eensgezins woning. in de loop van dit jaar gaan we wel op zoek daarnaar mits mijn vriend geen baan heeft natuurlijk. over verhuizen maak ik me ook geen zorgen. we hebben genoeg lieve mensen om ons heen die ons met liefde helpen. aan mijn vriendinnen wil ik het eigenlijk niet vragen want ik wil niet dat ze op de hoogte zijn van mijn kinderwens. ik zeg tegen iedereen dat ik hier nog geen last van heb omdat ik wil dat het tegen die tijd een verassing is

krullenbol (Gast) 07-03 om 12:08

wat naar trouwens dat jouw kindje zo ziek is/was dat je moest stoppen met werken. Gelukkig maar dat dit kon.

Kate 07-03 om 21:50

Klinkt alsof je er al super over nagedacht hebt! 
Ik zou zeggen ga ervoor zodra die baan inzicht is. Misschien kan je uitrekenen hoeveel kinderopvangtoeslag je toegekend krijgt?

Gelukkig had mijn man toen een goede baan en kon het na veel avonden alles doorrekenen.
 (hij heeft nu nog steeds een goede baan, maar werkt voor zichzelf).
Wij hebben het snel moeten vertellen ivm vakantie samen met ouders in Frankrijk, zonder wijn, dat gaf gelijk vraagtekens!! hahaha
En bij nummer twee was het precies 6 weken zwanger en kerst! Mooier kerstkado kon ik ze niet geven!!

Kate 11-03 om 18:32

Ik zou niets aantrekken van je moeder.... die van mij wilde 2 kids en toen ik riep dat ik een derde wilde, nou dat was niets en omhandig etc etc (we gaan nu voor nummer 3).

Tja ik had hetzelfde (drank en vakantie) toen ik reeds zwanger was (ik was 6 weken) en toen hebben we het maar verteld.
Als je nog zwanger wilt worden, zou ik geen borrel laten staan, wel als je zwanger bent.
Drink er gewoon 1 ipv 3, opgelost!!!

Toen ik mijn man leerde kennen, zijn we 3x op vakantie geweest voordat de kids er waren. Het maakt niets uit! Doe vooral wat je zelf wilt en wanneer ;-)

Je kunt reageren op dit onderwerp 'babywens, twee kamer woning en vriend aan het afstuderen' in het Zwanger worden forum