Verloop maandstonden na curettage

7 antwoorden en 43071993x bekeken

Elena 17-04 om 14:22

Dag dames,

Ik ben 6 weken geleden gecuretteerd geweest en nu was het dus wachten op de eerste MS voor we er weer aan mochten beginnen.

Nu maandag was ik dolgelukkig want ik had wat bruinige afscheiding, dus ik dacht dat mijn MS er waren. Maar tot op vandaag (nu al 4 dagen verder) is het nog steeds niet meer dan bruinige/rozige afscheiding. Normaal bij mijn MS wordt het wel helderrood en is het ook niet zo 'waterachtig' als nu... Wel heb ik de buikkrampen en rugpijnen die je normaal hebt mij je maandstonden...

Dus daarom wou ik eens even horen wat jullie ervaringen zijn met je eerste menstruatie na je curettage? Zijn deze normaal zo licht of net eens zo hard?

Groetjes!

reageer

wens1985 24-04 om 20:19

Hoi Elena,

Dit is wisselend. Je wordt weer ongesteld na 4-6 weken. Het is een soort reset voor je lichaam dus het is normaal als je de komende maanden nog wat 'raar' ongesteld wordt, is misschien ook nog niet regelmatig.

Na mijn eerste curretage verloor ik na vier dagen wat bloed. Dat hadden ze me niet verteld dus heb ik de dokterspost gebeld en na daar de gehele middag te hebben doorgebracht zei de arts dat het mijn menstruatie was :-) Daarna naar 19 dagen, vervolgens 23. Beide waren geen normale menstruaties. Daarna kwam er weer regelmaat in en verliep het bloedverlies ook weer normaal.
Na mijn tweede werd ik ongesteld na 14 dagen, ook bruin en 'raar' en ging het daarna weer normaal.
Moraal van het verhaal: klinkt heel normaal. Je moet wel de dokter bellen als je koorts krijgt of krampen krijgt/houdt. Toi toi toi verder.

Liefs, Wens

LZ (Gast) 12-12 om 22:04

hallo, 
Op 25 oktober curretage gehad en 2 weekjes bloed verloren vd curretage. 
Na 6/7 weekjes donkerbruin bloed verloren, is dit normaal? Is dit de menstruatie? 

Queen27 15-12 om 09:00

Hallo ik heb vandaag precies drie weken geleden een curretage gehad afgelopen week heeft de gynaecoloog contact met me gehad over hoe het nu ging ik heb hem verteld dat het bloeden binnen een week gestopt was , en de laatste drie dagen echt rugpijn heb hij zij dan komt waarschijnlijk je menstruatie er aan en ja hoor vanmorgen op het toilet bloed rood/bruin en menstruatie pijn dus hier naar drie weken alweer een menstruatie bij mijn vorige miskraam ook binnen een maand gelukkig ! Maar het kan lang duren mijn nichtje is 12 weken ernaar pas weer gaan menstrueren 

Sterkte !!

Kim D. (Gast) 31-08 om 17:40

Hallo, 6w geleden gecurreteerd en nu krampen, rood bloedverlies, bruinverlies en halve dag niks. Dan begint het weer opnieuw, is dit 'normaal'? 

Sara (Gast) 12-10 om 11:52

Hoi,
Op 16 september heb ik een curettage gehad na een missed abbortion. Nu, 12 oktober, ben ik ongesteld geworden. Dus al na 3,5 week! Ik had wel afgelopen 3/4 dagen al af en toe bruine afscheiding, maar dit had ik nog niet verwacht. Ik heb gister nog de gynaecoloog gesproken of die afscheiding en lichte krampen normaal was. Volgens haar kon dat inderdaad het geval zijn na de curettage. Na de menstruatie zal het allemaal weer 'als normaal' worden. 
Wat de reden ook is dat je dit leest, we zijn allemaal onzeker en op zoek naar herkenning en 'wat is normaal'. We zijn allemaal normaal, en onze lichamen reageren allemaal anders. Dus wees vooral lief voor jezelf en je lijf. Meer kun je vaak niet doen. 
Sterkte allemaal,
Liefs.

Gall 12-10 om 14:13

Ik heb geen curretahe gehad, wel een miskraam begin juni waarbij restweefsel bleef zitten. Dit is daarna geholpen met medicatie. 
Daarna heb ik 3 maanden een enorm onregelmatige cyclus gehad. Eerst 40 dagen, toen 2 keer 21 dagen en dan nog mijn vaccinatie tussendoor wat achteraf niet goed bleek voor mijn cyclus. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Verloop maandstonden na curettage' in het Zwanger worden forum