Hoeveel tijd tussen 2de kindje?

12 antwoorden en 42502484x bekeken

Anoniem (Gast) 29-07 om 22:39

Hallo,

Wij gaan voor een 2de kindje gaan, onze dochter is nu 7 maanden.
Zijn hier nog mensen die een 2de kindje hebben zo kort op elkaar en positieve ervaringen hiermee hebben?

reageer

Lot (Gast) 30-07 om 10:04

Wij hebben tussen de 1e en 2e 19 maanden zitten en tussen de 2e en 3e zit 20 maanden leeftijdsverschil... Beide keren dus rond het 1e jaar van kindje weer opnieuw zwanger geraakt. Tuurlijk is het druk, nr 2 heeft 10mnd gehuild dus dat was een tropenjaar, maar nu vind ik het eerlijk gezegd prima te doen. Drie jongens, nu 3,2 en 0... Ze hebben echtwel veel aan elkaar. Succes met je 'keuze' en ik hoop dat het jullie gegund is nog zo'n fijn mensje te mogen krijgen!

Anna1986 10-08 om 14:58

poeh, lijkt me heftig! Wij hebben een zoontje van 2 en zijn nu bezig voor de tweede.  Vrienden van ons waren ook 6 maanden na geboorte van de eerste alweer zwanger (ivm tikkende klok bijna 40..) dit is heel goed gegaan en het is een heftige tijd voor ze, maar het gaat heel goed. Dus het kan prima. het is alleen wel echt zwaar als je hoogzwanger bent en je nog een kleintje dat niet loopt moet tillen

Claudia 17-08 om 17:28

Zoontje van 16 maand hier, en het kriebelt al voor een tweede!
Zowel mijn man als ik willen graag snel een tweede, zodat het leeftijdsverschil niet te groot is.
We zien wel hoe het vlot!

Succes!

Amanda86 01-09 om 13:19

Hoi anoniem.
Ik zit zelf erg te dobben van wat te doen.
Kleine is nu 2,5 maand en het valt me zwaar de eerste 3 maanden.
En eerlijk kleine valt nog mee met de verhalen die ik hoor en lees.
maar me slaap gebrek en oververmoeidheid geven mij het gevoel dat ik nooit meer de eerste 3 maanden van een baby wil meemaken.

Maar toch zie ik me kleine lachen spelen babbelen en vind het dan toch moeilijk om nee te zeggen.
( mocht ik natuurlijk zwanger worden van een 2 de is altijd de vraag)

Nu zit ik met de vraag niet te lang wachten en rond zijn eerste verjaardag gaan proberen zodat je er niet helemaal uit bent.
of langer wachten met te groot leeftijd verschil.

Vriend lief heeft liefst morgen nog 2 erbij hahah.

Ik denk dat we naar ons gevoel moeten luisteren.
tijd zal het zeggen.

Mascha 18-09 om 21:48

Toen ons zoontje 5 maanden was werd ik zwanger van ons 2e kindje. Inmiddels is het kleine zusje geboren en schelen ze 14,5 maanden. Het was een bewuste keuze waar we geen dag spijt van hebben gehad. Hij is superlief voor zijn zusje. Geen sprankje jaloezie. Begin volgend jaar willen we voor een 3e kindje gaan.

Anoniem (Gast) 19-09 om 09:21

Hier een dochter van 11 en een zoon van 7 en nu zwanger van de derde

Marjo90 (Gast) 10-10 om 21:45

Onze dochter is nu 14,5 maand en we zijn bezig voor een tweede! Dan is er een leeftijdsverschil van 2 jaar ongeveer. Dat lijkt ons wel fijn! Maar sneller had ik ook niet erg gevonden hoor

Hallo, mijn oudste en jongste verschillen net 3j en 4mdn, en ik vind dat perfect zo. Toen de oudste net naar de kleuterschool ging was ik net net zwanger van mijn zoontje.
Nu willen wij ook nog een derde, maar hier zal wel wat meer tussen zitten daar hij nu net 3 jaar is, en wij eigenlijk nog maar een maand "groen licht hebben gegeven" voor een derde. dus hopelijk zit hier net geen 4 jaar tussen.
we zijn wel jong begonnen, ik was net 21 toen ik beviel van mijn dochter en bijna 24,5 bij mijn zoontje. ik zal dus hopelijk 27 zijn voor ons derde.

Maar als jij je fit genoeg voelt om nu al aan een tweede te beginnen, en uw vriend vind dat ok, dan moet ge dat zeker doen. ls zou ik mss toch nog wel een maandje of 2/3 wachten. maar dat is ieder zijn keus eh! veel succes alvast ;-)

madelene 29-10 om 07:08

Ik persoonlijk heb 2 kindjes met 1 jaar en 9 maanden ertussen maar ik moet je eerlijk bekennen het was zwaar en nog nu alleen nu minder omdat ze kleuters zijn inmiddels maar toch heb ik die eerste periode erg onderschat het zijn tropenjaren.
En Oo wat was het zwaar zwanger zijn en dan zo kleintje die om je aandacht vraagt nee kijk misschien is het voor de kinderen later leuk zo weinig schelen in leeftijd maar voor de ouders super zwaar ik vond het heftig en nu nog weleens
Ze hebben ook constant ruzie omdat ze zo dicht op elkaar zitten kwaliteit leeftijd en beleveniswereld concurrentie strijd pff valt niet altijd mee voor ouders.
Maar dit is even mijn ervaring ermee
Groetjes madelene

madelene 01-11 om 12:51

Ik denk dat het erg afhangt van hoe veel stress je aankan en of je gemakkelijk je aandacht kunt verdelen tussen 2 kleintjes
En je moet je afvragen of je het tijdens
Je zwangerschap niet al te zwaar gaat krijgen want zo kleintje vraagt natuurlijk de aandacht en als je je dan beroerd voelt valt dat niet mee
En ook erg belangrijk is je oudste kindje al toe aan mama delen met een broertje of zusje
Groetjes madelene

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoeveel tijd tussen 2de kindje?' in het Zwanger worden forum