Heks

2 antwoorden en 40941095x bekeken

Bunny (Gast) 22-01 om 13:26

Sinds eind december ben ik gestopt met de anticonceptiepil en ben ik gestopt met roken. Daarvoor had ik net mijn antidepressiva citalopram afgebouwd. Een beetje veel allemaal bij elkaar misschien, maar het ging goed.

Tot vorige week ongeveer. Sindsdien heb ik enorme chagrijnige buien en dat is dan nog licht uitgedrukt. Ik voel me met vlagen zo kwaad en agressief, dat ik mezelf echt niet herken. Ik verander in een heks... Ik word gek van mezelf en op een gegeven moment ga ik uit frustratie janken, omdat ik mezelf ook helemaal niet leuk vind en me schuldig voel, maar het gevoel stopt niet!

Sinds dinsdagmiddag ben ik ongesteld. Ik vermoed dan ook dat het met de cyclus te maken heeft en dat het een soort van PMS is, maar het gekke is, dat ik er dus ook met mijn menstruatie last van heb. Op vandaag na dan. Ik moest gisteravond sporten (spinning) en daar heb ik mezelf zo bij afgebeuld, dat ik me daarna heerlijk voelde. Het was echt een ontlading van mijn agressie. Ik vraag me af of vandaag nog steeds een effect is van het sporten. In elk geval weet ik nu íets wat helpt, maar dat kan niet altijd natuurlijk. 

Ik las op internet dat teunisbloemolie helpt bij hormoonschommelingen en prikkelingen, maar nu lees ik ook berichten dat het miskramen kan veroorzaken. Aangezien mijn vriend en ik graag een kindje willen, wil ik dat risico niet lopen. Verder heb ik iets gelezen over visolie capsules... wat ook goed schijnt te helpen tegen hormonale prikkelingen. Maa ik weet het ook allemaal niet. Morgen ga ik sowieso naar de huisarts...

Maar wat zou ik graag contact willen met mensen die zichzelf herkennen in mijn verhaal. Weet iemand ook maar iets wat ik kan doen? En kloppen die verhalen over teunisbloemolie en visolie?

reageer

Sylvia (Gast) 22-01 om 14:12

Herkenbaar! Ik was onwijs geholpen met een suikervrij en broodvrij dieet en ik slikte 3 x 3 tabletjes sint janskruid van Kruidvat.  Dat is een Mao remmer en mag je niet gebruiken met antidepressiva.  Het is natuurlijke antidepressiva en helpt super goed tegen stemmingswisselingen.  Je kunt ook proberen na je eisprong te stoppen met brood en suiker tot je menstruatie.  Succes! Bij mij heeft t geholpen.  Ik ben er af.

Liefs, Sylvia K.

Bunny (Gast) 27-01 om 19:38

Hoi Sylvia,

Sorry voor mijn late reactie... ik ben een tijd niet meer online geweest vanwege dus dat pesthumeur en mijn vermoeidheid. Ik ben vrijdag naar de huisarts geweest met mijn klachten, want ik kon er niet meer tegen. Ik werd gek van mezelf. De conclusie: ik had ontwenningsverschijnselen van het roken. Natuurlijk speelden hormonen wel wat mee, die versterkten de klachten, maar het kwam bij het "niet meer roken" vandaan. Ze kon me er niets voor geven, maar zei me dat ik mezelf gewoon lekker mocht laten gaan en het moest accepteren dat ik me zo voelde en me ook kwaad mocht voelen. Om één of andere reden was dat precies wat ik nodig had om te horen, het was een enorme opluchting. Zelf dacht ik dat ik het niet moeilijk had met stoppen met roken, tenminste, niet echt, maar mijn lichaam protesteerde dus wel. Of nou ja, protesteren... het moet duidelijk wennen aan het niet meer af hoeven breken van allerlei giftige stoffen. Het komt dus ook nu pas bij me binnen hoe slecht roken eigenlijk wel niet is. Je kunt het wel overal horen en lezen, maar pas als je je zo naar voelt als je stopt, weet je wat het met je lichaam heeft gedaan al die tijd. Nu gaat het twee dagen redelijk goed met me. Ik denk mede dankzij het feit dat ik allerlei vitamines en voedingsupplementen ben gaan slikken om mijn lichaam te ondersteunen bij het ontwennen. Ik heb nog wel vermoeide buien overdag, maar niet meer de hele dag en ik ben niet meer steeds boos van binnen.

Bedankt nog voor je reactie en tips. Ik hou ze evengoed in mijn achterhoofd.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Heks' in het Zwanger worden forum