Bang voor miskraam

2 antwoorden en 40693596x bekeken

Vetra 20-02 om 00:00

Dag dames, 
Oke ik heb volgens mij geen legitime reden angst te hebben maar ik ben heel erg bang voor een miskraam. Ik heb een kleine maand geleden m'n mirena spiraal eruit laten halen en m'n NOD is 2 maart. Ik heb 1 x gemenstrueerd direct n1 verwijdering.. M'n vriend en ik hebben veel geklust en hopelijk misschien  is het wel raak. Maar nu lees ik allemaal verhalen dat ik een maand had moeten wachten en dat nu de kans op een miskraam vergroot is ! Ik heb nog geen eens een positieve test in handen gehad maar ik ben zo ontzettend bang dat doordat het skijmvlies nog niet dik genoeg is, ik een (vroege) miskraam ga hebben.. Ik ben echt bang ! Herkent iemand dit ?
Groetjes, 
Vetra.

reageer

Muus86 20-02 om 01:07

Hé vetra,  
Ik mocht zelf na het verwijderen van mijn mirena spiraal direct zwanger worden. Je hebt dan geen verhoogde kans op n miskraam. De kans op een miskraam is 20 procent, dat is helaas erg veel, dus angst ervoor is nooit irreëel. Alleen heb je er zo weinig aan . Probeer te genieten van deze fase, het zwanger worden en hopelijk snel zwanger zijn. En als het mis gaat dan is dat vreselijk, maar danzijn er hier altijd mensen die je zullen opvangen. zelf heb ik een miskraam gehad toen ik bijna 10 weken zwanger was. (6 mnd na verwijderen van het spiraaltje dus daar kwam t niet door , 'gewoon domme pech') . Inmiddels ben ik alweer 15 weken zwanger!! Ik hoop dat je snel zwanger mag zijn en dat het een blijvertje is!

Vetra 20-02 om 02:04

Hee Muus ! Hartstikkene bedankt voor je reactie ! Soms denk ik dat ik gek word..  Ik voel me een stuk beter nu ik je geruststellende bericht lees.  Gefeliciteerd met je zwangerschap ! 15 weken alweer, ik hoop dat je een hele fijne zwangerschap hebt en je een gezond kindje op aarde mag zetten ! 
X Vetra

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bang voor miskraam ' in het Zwanger worden forum