Eindelijk beginnen!

2 antwoorden en 40102080x bekeken

Femkeex 04-05 om 20:39

Gister zou ik mijn nieuwe nuva-ring hebben moeten plaatsen.. Een half jaar lang hebben mijn vriend en ik zitten wikken en wegen, voors en tegens tegen elkaar afgewogen of we er wel aan moesten beginnen.
Ik heb diabetes type 1 en Ehlers Danlos syndroom, wat een zwangerschap moeilijk maakt (niet het zwanger worden, maar wel het zwanger zijn).  Vooral mijn vriend heeft het daar heel moeilijk mee gehad en zag alleen maar wat voor risico's het voor mij mee zou brengen.. maar toch werd zijn kinderwens ook steeds sterker.
Zaterdag vroeg ik aan hem : "Wat doen we? Nog 1 erin, of stoppen?" hij reageerde heel resoluut : "We doen het gewoon!"

Ik dus super blij!! 

Met de ring heb ik altijd een korte menstruatie gehad, 3 dagen.. mijn menstruatie was dus ook donderdag de laatste dag, en gister zou ik een nieuwe ring erin moeten doen..  word ik vanochtend wakker heb ik intussen gewoon alweer bloedverlies gehad!
Maar even aankijken wat mijn lichaam allemaal van plan is na 10 jaar pillen, spiraal en ringen..

Door mijn medische gebeuren vinden veel mensen het niet verstandig, en is praten over onze plannen dus erg lastig met mensen in mijn omgeving. Heel fijn om mijn hart hier wel even te kunnen luchten!

reageer

Lief 04-05 om 21:30

Hallo!

Proficiat met jullie keuze! Ik heb even opzoek werk gedaan, want had nog nooit van dit syndroom gehoord. Maar ik ben er zeker van dat met de juiste begeleiding en ondersteuning het allemaal zal lukken!
Wat het bloedverlies betreft dat lijkt mij logische, zoals jezelf zegt neem je eigenlijk al jaren lang hormonen in, nu moet je lichaam even 'schoon schip maken' en zelf een ritme vinden.

Alvast veel succes!

rinkiee 08-05 om 12:35

Hallo allemaal, 

Ik ben net nieuw op de forum, al lees ik al wel een tijdje mee. 
Min vriend en ik gaan in september trouwen en willen vanaf dan ook gaan voor ons eerste kindje. 
Het liefst zouden we nu al beginnen, maar dit durven we niet aan omdat de trouwjurk al op maat gemaakt is. 
Ik ben vanaf oktober al gestopt met de pil, zodat dit straks ook helemaal uit mijn lijf is, en mijn eigen cyclus weer op gang komt. De cyclusduur is nog niet iedere maand hetzelfde. Langzaam aan verkort hij, ik zit nu op de 31 dagen. Tot september proberen we door te krijgen hoe mijn cyclus is, zodat we in september gericht aan de gang kunnen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eindelijk beginnen!' in het Zwanger worden forum