Kinderwens en migraine

1 antwoord en 40108959x bekeken

Draakje 11-05 om 09:52

Hallo allemaal,

Ik lees al wat weekjes mee op dit forum maar toch heb ik de behoefte om zelf een berichtje te plaatsen en misschien meiden te treffen in dezelfde situatie als ik.

Ik ben een jongemeid van 27 met een 28-jarige vriend. Wij hebben het al een flinke tijd over een kinderwens en zijn de afgelopen maanden bezig geweest met het voorbereiden ervan. Ik heb namelijk zowel fibromyalgie als migraine. De fibromyalgie kan ik heel goed mee omgaan en ik ben medicijnvrij. Mijn migraine had ik zowel onderhoudsmedicatie voor als pillen die ik kon nemen bij een aanval.

Een aantal maanden terug heb ik een afspraak gemaakt bij mijn neuroloog over onze kinderwens. We hebben een afbouwschema gekregen. Ik mag tijdens de kinderwens, de zwangerschap en eventuele borstvoeding geen medicatie slikken voor mijn migraine. 

Sinds 8 april is mijn spiraaltje eruit, sinds 19 april zijn we aan het werk. We hebben geen eerste ongesteldheid afgewacht. Ik ben ook nog niet ongesteld geworden (maar dit kan later op gang komen).

Sinds 19 april heb ik inmiddels 3 migraines gehad, ik ben hier dan telkens een hele dag mee zoet, tot en met overgeven aan toe. Ik wil het niet in de omgeving delen, omdat ze dan zullen weten dat we met een kinderwens bezig zijn. Ik vind het heel lastig, want mijn werk (ik ben kindercoach) zal er onder gaan lijden, maar ook mijn vriend wordt zwaarder belast. Overigens in mijn vriend de liefste van de wereld, en hij staat altijd voor mij klaar. Maar toch heb ik de behoefte om het erover te hebben. Het liefst met meiden die in hetzelfde schuitje zitten.

Ik was niet van plan om te gaan tellen oid. Maar nu ik die migraines al wekelijks heb, denk ik toch dat het beter is om te tellen en zo de kans op zwangerschap te vergroten.

Ik weet overigens ook niet of ik inmiddels al vruchtbaar/zwanger ben. Spannend!

Ik hoor graag van jullie, en bedankt voor het lezen van mijn verhaal.
Liefs,
Draakje

reageer

Frederique Stevens (Gast) 11-05 om 14:26

Dag Draakje, ik heb me in dezelfde situatie bevonden als jij, eerst met het zwanger worden, toen met de zwangerschap en toen met de borstvoeding. Misschien heb je al gehoord van de mogelijkheid van neurostimulatie met behulp van de Cefaly. Dit wordt steeds meer ingezet als vervanging voor pillen, ook door neurologen. Je kunt er meer over lezen op www.cefaly.nl

Succes!

Frederique

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kinderwens en migraine' in het Zwanger worden forum