Zwanger willen zijn

15 antwoorden en 39921444x bekeken

Kim (Gast) 01-06 om 18:33

Hallo, ik wil graag mn verhaal kwijt en ik denk dat ik het zo het beste kan doen. 
Ik wil heel graag zwanger zijn en een kindje.. Ik en mijn vriend zijn bijna 10 maanden samen en we kennen elkaar al 7 jaar. Zelf ben ik 15 en hij is 17, het is nog heel vroeg om over kinderen na te denken, maar we willen het echt heel graag.. Zelf zit ik aan de pil en soms vergeet ik er nog wel een paar maar daardoor word ik niet zwanger.. Wat moet ik doen en wat vinden jullie? Bedankt .. Groetjes

reageer

ikkebirgit 01-06 om 19:10

Hallo,dapper dat je je verhaal verteld. Ik begrijp dat dit niet heel makkelijk is. Woon je nog bij je ouders? Zelf vind ik dat je wat jong bent voor kinderen, het is een enorme verantwoordelijkheid die ook veel geld kost. Werken jullie allebei of gaan jullie nog naar school? Want dat is echt heel belangrijk hoor. Je wil je kind het beste geven en dan lijkt het me toch verstandiger om even te wachten. 10 maanden samen is nog niet zo heel erg lang, en ookal zijn jullie nu dolverliefd, over een jaar zou dat misschien ook anders kunnen zijn. Ik zou gewoon nog even rustig afwachten meid en dan wordt je vast een geweldige mama!

Kim (Gast) 01-06 om 19:14

Haihai, we werken allebei en we zitten ook nog op school.. Ik woon nog bij mijn ouders en mijn vriend ook, we willen het wel echt heel graag. En dan ook vroeg op onszelf wonen

Flo 01-06 om 19:26

Hoi Kim,

Persoonlijk vind ik je nog wat jong om nu al aan kinderen te beginnen. 
Toen ik 16 was dacht ik ook dat dat leuk was , inmiddels 3 vriendjes verder en 13 jaar later getrouwd en sinds kort serieus bezig  voor een kindje.wat ben ik blij dAt ik dat destijds niet gedaan heb.
Ten eerste had ik het nooit kunnen betalen om op mezelf of samen te wonnen en dus de baby van kleding , voedsel en spullen te voorzien. Je bent zo volwassen om de keuze te maken dus  dan moet je ook volwassen zijn en zelf die spullen kopen en betalen en niet je ouders. Dan daarbij heb je nu d'r leeftijd om lekker te gaan stappen en met vrienden op vakantie te gaan . Ik heb tot voor kort heerlijk gefeest en verre reizen gemaakt en dat neemt niemand mij meer af!

Succes met je beslissing en ik hoop dat je de juiste keuze maakt

Liefs muis

mama250 01-06 om 19:35

Ik begrijp je verlangen naar een kindje maar 15 jaar is wel heeeel erg jong.
Geniet van je relatie, je werk en je opleiding. Dat is wel de basis voor later een goede job. Want op jezelf wonen en een kindje kosten veel geld, en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Bedenkt dat een kindje ook kan als je 19 bent of 25 of 32 of je hebt nog tijd genoeg.

Probeer eerst zelf volwassen te worden.
Liefs

* 01-06 om 19:39

@kim,

Heel knap van je dat je je verhaal verteld, als jij er aan toe bent is t Miss wel zo maar 10 maanden 
Is nog wel kort.... Maar heb je dit ook al besproken met je ouders hoe staan die erin...
En zijn ouders.. En als je af en toe een pil vergeet daar wordt je niet zwanger van maar is de kans wel 
Groot dat je onregelmatig wordt... Met je cyclus...
Miss nog een jaartje of 2 wachten totdat je Miss echt op jezelf woont begeleid kamer wonen Miss 
Maar goed als je het echt graag wil ik hoop dat je een wijs besluit neemt...

Heel veel succes meis en ik hoop dat jullie heel gelukkig gaan worden 

Liefs ju of wel mavanmi

kim (Gast) 01-06 om 20:02

Ik vind het superlief dat jullie meeleven en geen vooroordeel hebben. Ik weet dat het zwaar is en mijn ouders en zijn ouders vinden het niet een goed idee maar als we het echt willen zijn zij er om ook mee te helpen.. Ik ga er zeker nog heel goed overna denken??

Kim (Gast) 01-06 om 20:24

Daar heb ik over na gedacht, gewoon thuis en alles goedkoop inkopen en veel liefde geven sowieso. Geld wat overblijft sparen en snel op onszelf kunnen wonen, een tijdje stoppen met school en daarna verder gaan.. Het is superlastig maar we willen het graag.

Kim (Gast) 01-06 om 20:47

Dat is wel zo, mijn ouders kunnen ons in huis nemen en ervoor zorgen als opa en oma. We hebben genoeg ruimte, we wonen in een groot pand. Ik ga ee nog zeker goed overna denken, super bedankt!!

mama250 01-06 om 21:37

Lieve Kim,

Denk er alsjeblieft goed over na, praat met je vriend en met je ouders.
Als je een kindje krijgt wil je er toch zelf voor zorgen? Als je nu nog een tijdje wacht je opleiding af maakt en je relatie opbouwt dan kan je over een paar jaar samenwonen een kindje krijgen en daar zelf voor zorgen. Ipv nu tienermoeder worden en straks de zorg voor je kindje aan je ouders overlaten.

Liefs

Kim (Gast) 02-06 om 14:59

Hai, tuurlijk wil ik er zelf voor zorgen maar dat kan ook zeker. Als ik bij mijn ouders woon heb ik meer hulp dan dat ik samenwoon met mijn vriend. Ik ben best gesloten tegenover mijn ouders ondat zij redelijk snel een vooroordeel hebben over hoe ik denk. Als ik ze het vertel dat ik super graag een kindje wil, denk ik dat ze me heel raar gaan vinden en dat ze me heel goed in de gaten gaan houden.. Liefs

Madelene 02-06 om 16:32

over dat bij je ouders wonen 
ik woonden zelf toen ik mijn dochtertje kreeg nog thuis met mijn man samen. 
Toen nog mijn vriend dat was wel heel erg fijn mijn moeder hielp met alles en dat vond ze zelf ook heel fijn zo had ze ook een sterke band juist met haar kleindochter .
was super gezellig en de weekenden sliep.ik lekker uit
En mijn man ook en stond. Mijn moeder op met mijn dochtertje. 
dat was een voordeel
als je zeker weet dat je hulp hebt van je ouders dan scheelt dat en is het een ander verhaal. 
er kwam bij dat toen wij nog bij mijn ouders woonde met mijn dochtertje mijn man al ouder was hij was 29
En werkten al .
ik zelf werkte al op mijn 17 .
dus als je weet dat je hulp hebt hoeft thuis wonen geen probleem te zijn .
groetjes madelene.

nona 12-06 om 14:44

Dag kim knap dat je hier zo open over durft te zijn,en ik kan mij jou verlangens heel goed voorstellen.
Alleen onderschat het niet ik was 18 en mijn man 17 toen wij de eerste kregen we hadden nog niks financieel niet stabiel en het kan je relatie behoorlijk onder druk zetten. Gelukkig heb jij wel ondersteuning van je familie of je hebt ze dichtbij in elk geval. Wij kregen de tweede toen ik 25 was en we wel een huis hadden en geen zorgen over geld dat scheelt wel veel. En ik vraag mij ook af waar komt je verlangen vandaan? En persoonlijk zou ik echt zeggen geniet van je jeugd dat klinkt zo ouderwets maar je krijgt dat niet meer terug. Gewoon samen met je vriend vakanties leuke dingen doen. Ik heb het geluk mijn man werkt heeft een goede baan ik heb wel wat vrije tijd in kunnen halen. Maar ik vond het heel zwaar om zo jong en 18 valt dan nog mee maar om toch op die leeftijd een kindje te krijgen.  Wat vind je vriend trouwens?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger willen zijn' in het Zwanger worden forum